Φουντώνει η κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την Κύπρο, καθώς η Συγγρού με non paper αναφέρεται στη στάση του Die Linke, του «αδελφού κόμματος του κ. Τσίπρα», όπως το χαρακτηρίζει.
«Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσπαθούν να διαψεύσουν οτιδήποτε, απλώς τα κάνουν χειρότερα. Το τελευταίο κατόρθωμά τους αφορά το «αδελφό» κόμμα τους στην Γερμανία Die Linke και τη θέση του για την Κύπρο», αναφέρει η ΝΔ στο non paper.
Συγκεκριμένα, επισημαίνει, χθες το βράδυ, «το κομματικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, το site «left.gr» φιλοξένησε «για να μην υπάρχουν παρερμηνείες» τη θέση του «αδερφού» κόμματός του κ. Τσίπρα στην Γερμανία, το οποίο:
-
Αποκαλύπτει ότι οι θέσεις της Αριστεράς είναι «η καθιέρωση παντού στην Ε.Ε. ενιαίας ελάχιστης φορολόγησης των καταθέσεων, ώστε να μην δημιουργούνται φορολογικοί παράδεισοι».
-
Ζητά τη χρεοκοπία της Κύπρου, όπως συνέβη στην Ισλανδία.
-
Και ζητά ευθέως από την Κύπρο «να βάλει χέρι στους ανώνυμους λογαριασμούς ξένων μεγαλοκαταθετών».
