"Greek National Pride" blog

ΟΙ RED ARROWS ΣΤΗΝ 117ΠΜ (ΒΙΝΤΕΟ) Εναέριοι σχηματισμοί πάνω από την Ανδραβίδα


RedLarge

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση του Ακροβατικού Σμήνους «Red Arrows», της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (RAF), στην 117 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βρετανικού Ακροβατικού Σμήνους διήρκησε από 8 έως 25 Μαρτίου 2013, οπότε τα «Red Arrows» αναχώρησαν, προκειμένου να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Red1Large

Σύμμαχος της ιδιαίτερα επιτυχημένης εκπαίδευσης ήταν ο καλός καιρός και η ελληνική φιλοξενία, στοιχεία που αποτελούν πόλο έλξης για τους Βρετανούς πιλότους.

Συγκεκριμένα το Βασιλικό Ακροβατικό σμήνος μετά από  παραμονή 2 εβδομάδων φιλοξενίας και συνεργασίας με την 117ΠΜ της Ανδραβίδας  και μετά από  30 συνολικά εκπαιδευτικών εξόδων (τρεις ημερησίως) ,αναχώρησε  την Παρασκευή στις 13:30 το μεσημέρι  για την Κύπρο.

Red4Large

Το νησί της Αφροδίτης θα είναι  ο τελευταίος σταθμός της  εκπαιδευτικής  περιόδου Οκτώβριου – Μαρτίου  για την προπόνηση των χειρίστων  οι οποίοι  θα περάσουν στο επόμενο στάδιο της πιστοποίησης τους μεταξύ Απρίλιου και Μαΐου   ώστε να καταστούν επιχειρησιακοί για την περίοδο των επιδείξεων .

Από εκεί και μετά θα φορούν επίσημα την κόκκινη φόρμα του σμήνους των REDS.

Red2Large

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης μας από το ΓΕΑ (το οποίο ευχαριστούμε θερμά) ώστε  να επισκεφτούμε την 117ΠΜ για την κάλυψη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των REDS, είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τον Διοικητή της πτέρυγας Σμήναρχο  (Ι) Ευθύμιο Χαραλαμπίδη αλλά .και με  τον Αρχηγό του σμήνους των  RED ARROWS  Σμήναρχο  Neil Fraser

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά το εύκρατο κλίμα που επικρατεί στην χώρα μας τους βοηθά σημαντικά σε μεγάλο βαθμό στην ομαλή  ροη της προπόνησης του σμήνους σε αντίθεση με το κλίμα της χώρας τους (χαμηλές νεφώσεις, βροχές, έντονα καιρικά φαινόμενα) που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για συνεχή  ροη στην από αέρος  εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι στις εκπαιδευτικές πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ανδραβίδα συμμετείχαν και έλληνες χειριστές της ΠΑ που πέταξαν μαζί με τους βρετανούς συναδέλφους τους.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και οι χειριστές που ανήκουν στην ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πετάξουν με τα διθέσια εκπαιδευτικά Hawk των Red Arrows και να διαπιστώσουν τις τεχνικές των βρετανών χειριστών.

Red3Large

Σημειώνεται ότι η ουσιαστική διαφορά του ελληνικού Demo Team σε σχέση με τους Red Arrows είναι ότι η επίδειξη διεξάγεται από μεμονωμένο αεροσκάφος κατηγορίας μαχητικού (και συγκεκριμένα F-16) το οποίο προσφέρει σημαντικά ανώτερες πτητικές επιδόσεις από τα Hawk.

RedarrowsLarge

Επιπλέον διαφορετικής φιλοσοφίας είναι και ο προσανατολισμός των μελών του ελληνικού Demo Team.

Στόχος είναι να προσφέρουν στο κοινό (μέσω της πτητικής επίδειξης), την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι, μια σειρά ελιγμών που αντικατοπτρίζουν τους αντίστοιχους σε μια πραγματική εναέρια μάχη.

Επιπλέον προβάλλουν με τον τρόπο αυτό τις ικανότητες ιπταμένων, υπολόγων και μηχανικών που διατηρούν ετοιμοπόλεμη και αξιόμαχη την ελληνική δύναμη αεροπορικής αποτροπής!

demoteam

Το σίγουρο είναι ότι τόσο το ελληνικό Demo Team όσο και το βρετανικό Ακροβατικό Σμήνος, μεταδίδουν στο κόσμο με άμεσο τρόπο τις δυνατότητες του αεροπορικού  Όπλου και για το λόγο αυτό κάθε πτητική επίδειξη τους αποτελεί σπάνια ευκαιρία για μοναδικό θέαμα όπως βλέπουμε και στα θεαματικά βίντεο που ακολουθούν!

redf 10Large

 

 

 

(ΦΩΤΟ Γιάννης Ρηγοπουλος)

ΠΗΓΗ:

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s