Το ΠΑΣΟΚ θέτει ευθέως θέμα ανασχηματισμού, τονίζοντας πως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Τρόικα στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει «αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων».
Οπως τονίζει το Κίνημα, ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συμπληρώνοντας με νόημα πως «ευθύνη και αρμοδιότητα των τριών κομμάτων και των αρχηγών τους είναι η ύπαρξη και το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης».
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ θέτει μια σειρά σημαντικών θεμάτων προς συζήτηση στην προσεχή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και για πρώτη φορά οι προτάσεις του συνοδεύονται και από όρους και προϋποθέσεις.
Οπως τονίζουν κύκλοι της Ιπποκράτους, κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Γι’ αυτό και θεωρούν αναγκαία και επείγουσα την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας σύγκλισης των τριών κομμάτων.
