"Greek National Pride" blog

Η Κίνα ναυπηγεί τουλάχιστον άλλο ένα αεροπλανοφόρο


Screenshot_88

Επίσημα πλέον: Η Κίνα κατασκευάζει ένα δεύτερο, μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο που μπορεί να μεταφέρει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη, ανέφερε η επίσημη υπηρεσία ειδήσεων Xinhua, με αναφορά σε ανώτερο αξιωματικό του Ναυτικού του Απελευθερωτικού Λαϊκού Στρατού. Η αναφορά έρχεται μετά την επίσημη άρνηση Κινέζων αξιωματούχουν σε ξένα μέα ενημέρωσης, τον Σεπτέμβριο του 2012, ότι η Κίνα κατασκευάζει ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Σαγκάη.

«Η Κίνα θα έχει περισσότερα από ένα αεροπλανοφόρο … Το επόμενο αεροπλανοφόρο που χρειαζόμαστε θα είναι μεγαλύτερο και θα μεταφέρει περισσότερα μαχητικά,» ανέφερε στο Xinhua ο Song Xue, αξιωματικός του Ναυτικού του Απελευθερωτικού Λαϊκού Στρατού. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναφορές των ξένων μέσων ενημέρωσης ότι το δεύτερο αεροπλανοφόρο κατασκευάζεται στη Σαγκάη ήταν ανακριβείς – ναυπηγείται σε άλλη τοποθεσία ή μήπως είναι ανακριβείς επειδή στη Σαγκάη δεν ναυπηγείται το δεύτερο αλλά το τρίτο ή τέταρτο αεροπλανοφόρο, είναι ένα ερώτημα που προκύπτει.

Η Κίνα έχει σήμερα ένα αεροπλανοφόρο, το Liaoning (πρώην Varyag), το οποίο αγοράστηκε από την Ουκρανία. Επίσμα αγοράστηκε για να χρησιμεύσει ως ένα πλωτό καζίνο, αλλά στη συνέχεια μετατράπηε για στρατιωτική χρήση. Στην πραγματικότητα, η Κίνα άρχισε να ενδιαφέρεται για τα αεροπλανοφόρα ήδη από την δεκαετία του 1970, αλλά εκείνη τη στιγμή η Κίνα δεν διέθετε τους οικονομικούς πόρους για κάτι τέτοιο. Παρά το γεγονός αυτό, αγόρασε το αυστραλιανό αεροπλανοφόρο HMAS Melbourne το 1984 για διάλυση, αφού πρώτα το μελέτησε από κοντά. Αργότερα, αγόρασε από τη Ρωσία το Kiev και Minsk, το 1993 και το 1995 αντίστοιχα, και τα μετέτρεψε σε θεματικά πάρκα, επίσης μετά τις σπουδές τους.

Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το Liaoning είναι δεκαετίες πίσω από την αμερικανικής τεχνολογία κατασκευήςαεροπλανοφόρων. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν πει ότι το Liaoning θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η Κίνα παράλληλα αναπτύσει ένα μαχητικό stealth, το J-15, για το οποίο πιστεύεται ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσει από αεροπλανοφόρο, όπως και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με τον Song Xue, στο Liaoning θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο συντάγματα αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών, αναγνωριστικών, ανθυποβρυχιακών, ηλεκτρονικού πολέμου αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με αυτά που έχουν αναφερθεί ανεπίσημα, μέχρι το 2015 θα πρέπει να υπάρχουν δύο εγχώρια 48.000-64.000 τόνων μεσαία συμβατικής πρόωσης αεροπλανοφόρα (Τύπος 089) και το διάστημα 2015 με 2020, η Κίνα θα κατασκευάσει δύο 93.000 τόνων πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα (Τύπος 085).
Η εξάρτηση της κινεζικής οικονομίας από τις εισαγωγές ενέργειας είναι πολύ μεγάλη, και στο μέλλον όλα και θα αυξάνεται περισσότερο. Προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, η Κίνα έχει ήδη και συνεχίζει με αμείωτη ένταση να επενδύσει σε μεγάλη κλίμακα στην Αφρική, την Εγγύς Ανατολή, τη Μέση Ανατολή, ακόμη και στην Λατινική Αμερική. Οι επενδύσεις αυτές θα πρέπει επίσης να τύχουν κάποιας προστασίας. Η ακτογραμμής της Κίνας περιβάλλεται από κράτη με στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας ανατολικά των Φιλιππίνων με φιλοαμερικανική πολιτική, νότια των Στενών της Μαλάκκα υπό τον φιλοδυτικό έλεγχο της Σιγκαπούρης.

Με άλλα λόγια, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να περιορίσουν την Κίνα, όλο και πιο σφιχτά, για να «στραγγαλίσουν τον λαιμό» του κινεζικού δράκου. Η Κίνα με την σειρά της, δεν φαίνεται να πείθεται ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τις αρχές του θεμιτού ανταγωνισμού στο παγκόμσιο εμπόριο. Από τη μία πλευρά, η Κίνα επιδιώκει μέσω των συμμάχων Πακιστάν και Μιανμάρ έναν εναλλακτικό διάδρομο θαλάσσιας μεταφοράς με πρόσβαση στις παγκόμσιες αγορές.

Ο έλεγχος των Στενών της Μάλακκα, διασφαλίζεται όχι μόνο μέσα από τις ναυτικές δυνάμεις, αλλά και από το «νήμα των μαργαριταριών» (String of Pearls), μια σειρά βάσεων που οι Κινέζοι έχουν δημιουργήσει σε όλο το μήκος των γραμμών μεταφοράς του πετρελαίου. Όμως, ο διάδρομος αυτός δεν είναι «βολικός» για το Πεκίνο, όπως «αποφράσσεται» από την Ινδία.

Από την άλλη πλευρά, η αυξανόμενη ναυτική δύναμη της Κίνας, και η αύξηση της ικανότητας προβολής ισχύος σε μεγάλες εμβέλειες, επιτυγχάνεται μόνο με αεροπλανοφόρα. Έτσι, είναι σχεδόν αυτοόητο ότι η Κίνα αναπτύσσει παράλληλα με τις ικανότητες των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων και αεροπλανοφόρα, ανησυχώντας ότι το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να διακόψει τις εισαγωγές ενέργειας της Κίνας, εκ των οποίων εκτιμάται ότι το 80% περνάει από τα Στενά της Μάλακκας.

ΠΗΓΗ:

One thought on “Η Κίνα ναυπηγεί τουλάχιστον άλλο ένα αεροπλανοφόρο

  1. KAKIA……ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΒΙΔΕΣ…… 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s