Στο Κουρδικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο προσβλέπει η Τουρκία για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος αναφέρει ανταπόκριση του Ercan Ersoy από την Κωνσταντινούπολη στο BLOOMBERG με τίτλο «Kurd’s Oil Skirting Baghdad Offers Deficit Buster».
Όπως επισημαίνεται στην ανταπόκριση η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με το Ιρακινό Κουρδιστάν, τον προηγούμενο μήνα, για την εισαγωγή χαμηλού κόστους φυσικό αέριο και πετρέλαιο, θα μπορούσε να μειώσει τα ελλείμματά της κατά το ένα τρίτο.
Σύμφωνα με δύο πρόσωπα που έχουν γνώση του ζητήματος ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο ομόλογός του στο Ιρακινό Κουρδιστάν, Νεσιρβάν Μπαρζάνι, υπέγραψαν συμφωνία για την μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Τουρκία, η οποία κατά τον Ozgur Altug, επικεφαλή οικονομολόγο στην BGC Partners Κωνσταντινούπολης, θα μπορούσε να μειώσει το τουρκικό έλλειμμα κατά 17 δις δολάρια έως το 2018.
