"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Το… συσσίτιο της οργής


ÅÌÐÏÄÉÓÔÇÊÅ Ç  ÄÉÁÍÏÌÇ ÔÑÏÖÉÌÙÍ ÌÏÍÏ ÓÅ ÅËËÇÍÅÓ ÔÇÓ ×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ ÓÔÇÍ ÐËÁÔÅÉÁ ÓÕÍÔÁÃÌÁÔÏÓ ÁÐÏ ÔÏ ÄÇÌÏ ÁÈÇÍÁÉÙÍ  (EUROKINISSI)

Τα προβλέπαμε από χθες. Και τελικά έτσι έγινε.

 Για μία ακόμη φορά η πολιτική ζωή της χώρας εκτραχύνθηκε, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

 Ένα τεράστιο “πανηγύρι” στήθηκε γύρω από την διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.

 Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι το τι επρόκειτο να ακολουθήσει την ανακοίνωση του κόμματος της Μεσογείων, ήταν προσχεδιασμένο από καιρό.

 Ο αγαπημένος της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ δήμαρχος Γ. Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΛΑΣ του Ν. Δένδια, κατάφεραν τελικά να ματαιώσουν στην πράξη, την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την διανομή τροφίμων στην πλατεία Συντάγματος, σε μία επιχείρηση προπαγάνδας, που ως στόχο είχε να επιδείξει την κυβερνητική πυγμή στην αντιμετώπιση της ΧΑ.

 

Και εν τέλει τα κατάφερε. Πρόκειται λοιπόν, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Αθηναίων για μια νίκη της Δημοκρατικής, συντεταγμένης Πολιτείας. Μία πύρρειος νίκη όμως.

 Για «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης πολιτείας» έκανε λόγο, λοιπόν, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στο προγραμματισμένο για χθες συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, το οποίο δεν επετράπη παρά την προσπάθεια που έκαναν το πρωί μέλη του κόμματος.

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Καμίνης διεμήνυσε ότι «η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» και τόνισε ότι «άλλο η φιλανθρωπία και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις».

  «Η πλατεία Συντάγματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά για τη διανομή αγαθών από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε», ανέφερε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια για το συσσίτιο.

 Τα… θερμά μας συγχαρητήρια στον Δήμαρχο. Απέδειξε το πόσο αποκρουστική και απάνθρωπη μπορεί να γίνει η Δημοκρατική Συντεταγμένη Πολιτεία, απαγορεύοντας μια διανομή τροφίμων.

 Σε αγαστή συνεργασία με τον Ν. Δένδια φυσικά, του οποίου οι δυνάμεις που συνήθως αρκούνται να παρατηρούν αυτούς που σπάνε την πλ. Συντάγματος, χθες επέβαλαν την άποψη του κ.Καμίνη έναντι ανθρώπων που ήθελαν να μοιράσουν τρόφιμα.

Ήταν όμως μια Πύρρειος νίκη της «δημοκρατικής συντεταγμένης πολιτείας». Τέτοιου είδους νίκες, άλλωστε, έχουν όλες οι διεφθαρμένες ελίτ λίγο πριν την κατάρρευσή τους.

Η “Δημοκρατική Συντεταγμένη Πολιτεία” εν προκειμένω αποτελείται από δύο πόλους. Τον Γ. Καμίνη προσωπικά και την Νέα Δημοκρατία από την άλλη.

 Η επιχείρηση αυτή ήταν πολύ σημαντική για τον Δήμαρχο της Αθήνας.

 Γιατί ας μην γελιόμαστε, οι εκλογές πλησιάζουν. Και ο κ. Καμίνης λίγο ή πολύ άφαντος τα χρόνια που πέρασαν ως Δήμαρχος Αθηναίων.

 Το όνομά του ακούστηκε μόνον όταν έκανε παρεμβάσεις σχετικά με τους λαθρομετανάστες και κατά την διάρκεια της εμπλοκής στελεχών του Δήμου σε υποθέσεις διαφθοράς. Α! Και όσες φορές “πλακώθηκε” με χρυσαυγίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Οι εκλογές πλησιάζουν λοιπόν. Και ο κ. Καμίνης γνωρίζει ότι με τις τοποθετήσεις του περί τζαμιού δεν θα πάρει ψήφους … δεξιών.

 Οπότε τι μπορεί να κάνει. Μπορεί να συσπειρώσει τις ψήφους των αριστεριστών.

  Η δεξαμενή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ – που ήταν αυτοί που τον στηρίζουν – όμως, έχει πέσει αρκετά.

 Για αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να δελεάσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ακροαριστεράς.

 Άλλωστε το έκανε και στις προηγούμενες εκλογές.

 Ο τρόπος;

Η επίδειξη ενός “τσαμπουκά” κατά της Χρυσής Αυγής.

 Και πολύ περισσότερο μάλιστα, η επιτυχημένη επίδειξη τσαμπουκά.

Γιατί έτσι γίνεται ο Δήμαρχος που στην πράξη εμποδίζει τους χρυσαυγίτες και τους ακροδεξιούς. Άρα ας τον ψηφίσουμε και η Πορτάλιου ας παραμείνει δημοτικός Σύμβουλος.

Από την άλλη, την ίδια ανάγκη επίδειξης τσαμπουκά έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ.

 Η οποία μπορεί στους απ’ έξω να κάθεται “σούζα”, μπορεί να κάνει όλα τα χατίρια της ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά κάπου πρέπει να επιδείξει την “αποφασιστικότητά” της.

 Και το κάνει εφαρμόζοντας την πολιτική κατά των δύο άκρων. Βέβαια τα “δύο άκρα” για την κυβέρνηση είναι από την μία οι ένοπλοι wannabe τρομοκράτες των πυρήνων της φωτιάς και από την άλλη η ΧΑ.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι “γοητεύονται” από αυτή την αντιμετώπιση.

 Υπάρχει όμως και μία ακόμη παράμετρος.

 Η ΝΔ αποδεικνύει στο εξωτερικό ότι “μπορεί” να αντιμετωπίσει την άνοδο της ΧΑ.

 Και να είστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στο εξωτερικό αυτή την στιγμή που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Που παρατηρούν δηλαδή το τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση. Σαν να… δίνει εξετάσεις.

 Πύρρειος νίκη;

Αυτή όμως η στρατηγική, τόσο του Καμίνη, όσο και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο ότι κινείται σε οριακά σημεία.

 Γιατί μπορεί να πέτυχαν χθες μία νίκη, όπως περηφανεύονται, στην πραγματικότητα όμως αυτή η νίκη είναι Πύρρειος.

 Γιατί ενισχύει στην πραγματικότητα το προφίλ της Χρυσής Αυγής.

  Το ενισχύει διότι επιβεβαιώνει την εικόνα που αυτή προσπαθεί να λανσάρει ως μοναδικού “αντιστασιακού” κινήματος.

Την ίδια στιγμή που η προχθεσινή πρωτομαγιά, με επικεφαλής τον Α. Τσίπρα δεν κατάφερε να κάνει να κουνηθούν ούτε τα φυλλαράκια στους δρόμους από τους οποίους πέρναγε, η Χρυσή Αυγή για μία ακόμη φορά βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ.

Με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

 Αυτός ο τρόπος – του κηρύγματος κατά της ΧΑ από τα ΜΜΕ – λειτουργεί υπέρ της πόλωσης.

 Από την μία κάνει τους “αντι-χρυσαυγίτες” να απο–ανθρωποιούν ακόμη περισσότερο την ΧΑ, και από την άλλη κάνει αυτούς που διάκεινται κατά του συστήματος να ταυτίζονται ακόμη περισσότερο με την ΧΑ.

 Και η ΧΑ χθες βγήκε κερδισμένη. Και βγήκε κερδισμένη για τον πολύ απλό λόγο, ότι δεν δέχτηκε την “απαγόρευση” από την αστυνομία, αλλά αντιστάθηκε. Βγήκαν οι βουλευτές της και σπρώχνονταν με τους αστυνομικούς.

 Εάν απλά είχαν αποδεχθεί την απαγόρευση και έφευγαν, θα ήταν σαφώς ζημιωμένη η ΧΑ.

  Όσο όμως έχει τον τρόπο να αντιστέκεται, θα κάνει περισσότερο κόσμο να την συμπαθεί.

 Ο αντιρατσιστικός νόμος που έρχεται!

Και εδώ ερχόμαστε στο ζήτημα του “αντιρατσιστικού” νόμου, που όπως μαθαίνουμε θα έλθει πολύ σύντομα στην Βουλή, ίσως και πολύ άμεσα, μετά το Πάσχα.

 Σε αυτόν, όπως μαθαίνουμε προβλέπονται δρακόντειες ποινές.

 Ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το κόψιμο της κρατικής επιδότησης για κόμματα – οργανώσεις των οποίων τα μέλη, έχουμε προχωρήσει σε “ρατσιστικά εγκλήματα”, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της απλής… απειλής.

 Ξεκάθαρα φωτογραφικό.

 Εάν δε σε αυτόν τον “αντιρατσιστικό νόμο” συμπεριλαμβάνονται και “εγκλήματα σκέψης”, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πάμε σε μια λογική “μονομαχίας”.

 Δημήτρης Παπαγεωργίου

 www.elora.gr

2 thoughts on “Το… συσσίτιο της οργής

  1. ΤΕΤΟΙΟΝ ΧΑΛΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΡΙΖΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ

  2. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !!!!! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΣΑΣ…!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s