"Greek National Pride" blog / ΑΡΜΕΝΙΑ / ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ασσυρίων / Γενοκτονία των Αρμενίων / Γενοκτονία των Ποντίων / ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΑ / Τουρκία

Οι Τούρκοι διώχνουν τους Αυστραλούς από την Καλλίπολη!


gallipoli1_wideweb__430x276 tourkikes-Genoktonies

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των «Ασσυρίων, Αρμενίων και Ελλήνων» από το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας έχει επιφέρει τη μήνη της Άγκυρας η οποία με το γνωστό οθωμανικό διπλωματικό της στυλ απειλεί «Θεούς και δαίμονες».

Η Άγκυρα, όπως είναι φυσικό, χαρακτηρίζει την ιστορική αυτή απόφαση της πολιτείας της Αυστραλίας ως «μη στηριζόμενη σε ιστορικά δεδομένα» και με περισσό θράσος αποφαίνεται ότι «η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί» μέσω τέτοιου είδους αποφάσεων οι οποίες ως εφαλτήριο έχουν «πιέσεις από εθνικά λόμπι» καθώς και «προκαταλήψεις».

 

Είναι εντυπωσιακό πως η απόφαση πέρασε μετά από τη πίεση της «Παγκόσμιας Ασσυριακής Συμμαχίας», τους «Ελληνικού Συμβουλίου Αυστραλίας» καθώς και της «Εθνικής Επιτροπής Αρμενίων».

Parliamentary Assembly Session April 2011 Session de l'Assemblée parlementaire avril 2011

Και ποια νομίζετε πως είναι η απειλή την οποία η Τουρκία επισείει επί των κεφαλών των Αυστραλών;

Με την ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ο Αχμέτ Νταβούτογλου, στην ουσία αναφέρει πως όσοι από τους Αυστραλούς αποδέχονται την κίνηση υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας δεν θα έχουν καμία θέση στους εορτασμούς μνήμης για τη μάχη της Καλλίπολης!

 

3

Το να παραθέσουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας δεν έχει κανένα νόημα, αφού κάποιος μπορεί να τη βρει στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου. Αρκεί μόνο να σημειώσουμε πως στο κείμενο γίνεται λόγος «στον μη επηρεασμό των σχέσεων με την κυβέρνηση της Αυστραλίας» αλλά στις αμέσως επόμενες γραμμές αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «τα άτομα τα οποία προσπαθούν να καταστρέψουν το πνεύμα του Τσανάκαλλε/Καλλίπολης δεν θα έχουν καμία θέση κατά τη διάρκεια των εορτασμών της μάχης της Καλλίπολης όπου μνημονεύουμε μαζί τους γιους μας οι οποίοι έπεσαν ο ένας δίπλα στον άλλον στο έδαφός μας».

616550

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα λέει στους Αυστραλούς να μη πατήσουν το πόδι τους στα Στενά για τους επόμενους εορτασμούς, αφού είναι προφανώς αδύνατον να ζητήσουν από όλους εκείνους οι οποίοι θα ήθελαν να επισκεφτούν τον ιστορικό αυτόν ελληνικό τόπο κατά στον οποίο έλαβε χώρα μία από τις πλέον σημαντικές μάχες του Α’ ΠΠ, «πιστοποιητικά φρονημάτων» με τα οποία θα αποκηρύσσουν τα της Γενοκτονίας.

Το κατά πόσο η συγκεκριμένη πολιτική αντίδραση μπορεί να χαρακτηριστεί ως αλαζονική και υπερφίαλη ή ως η ενδεικνυόμενη από μία κυβέρνηση η οποία εάν πρέπει να της αποδοθεί κάποιο χαρακτηριστικό αυτό θα είναι η «αυτοκρατορικός της αέρας» είναι συζητήσιμο.

 

misterio3 Infantry-from-the-British-Royal-Naval-Division-Training-on-Lemnos gallipoliL1904_468x289 gallipoli-420x0 gallipoli1_wideweb__430x276 gallipoli anzaccove1915 g4cs2s7a

Φανταστείτε τους δικούς μας για παράδειγμα να μην επέτρεπαν στους Γερμανούς οι οποίοι θα ήθελαν να αποδώσουν τιμές πεσόντες της Μάχης της Κρήτης να έρθουν στην χώρα, επειδή το Βερολίνο φέρεται προς τη χώρα μας με αυτό τον τρόπο.

Η σύγκριση των περιπτώσεων φυσικά δεν μπορεί να είναι και η πλέον δόκιμη, η σύγκριση όμως των ενεργειών των κυβερνήσεων σε θέματα που έχουν κάνουν με ότι αυτές θεωρούν ως ζητήματα τιμής αλλά και εξωτερικής πολιτικής είναι ενδεικτική.

Από τη πλευρά μας δεν έχουμε παρά να δώσουμε συγχαρητήρια στις οργανώσεις των αδερφών μας στην Αυστραλία αλλά και των φίλων Αρμενίων και Ασσυρίων και να ευχηθούμε ότι η συνεργασία αυτή να αποδώσει ακόμα περισσότερους καρπούς σε όλο τον πλανήτη.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί μας, τα εκατομμύρια των προσφύγων και οι αλησμόνητες πατρίδες μας το απαιτούν.

defence-point.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s