"Greek National Pride" blog

Εγκληματικά ανεύθυνοι και επικίνδυνα προκλητικοί


sxoleio613b_554189535

Είναι φορές που δεν μπορώ να  διανοηθώ πως είναι δυνατόν να περισσεύει τόση υποκρισία σ’ αυτό το τόπο.

Οι εκπαιδευτικοί, ας πούμε, είναι οι μόνοι που δεν πρέπει να μιλούν για μειωμένες αποδοχές και ωράριο απασχόλησης γιατί θα πέσει φωτιά να τους κάψει.

Σύμπας ο λαός γνωρίζει ότι μόνο όσοι δεν θέλουν ή δεν έχουν ανάγκη δεν κάνουν  ιδιαίτερα μαθήματα ή δεν διδάσκουν σε φροντιστήρια.

Δηλαδή υπηρετούν δυο κυρίους και θεό και μαμωνά, ήγουν την παιδεία και την παραπαιδεία, με τις ευλογίες της πολιτείας που…… κάνει τα στραβά μάτια.

Αν εξαιρέσεις κάποιους ελαχίστους, εραστές της γνώσης και της διδασκαλίας, οι υπόλοιποι υπάρχουν στο κλάδο για να προσπορίζονται  τα οφέλη της εκπαιδευτικής ιδιότητος.

Τον μειωμένο χρόνο απασχόλησης και την εξασφαλισμένη πελατεία που τους παρέχει η κάθε σχολική μονάδα που θα εργαστούν.

Η σθεναρή δε αντίσταση για την επιπλέον δίωρη εβδομαδιαία απασχόληση τους είναι επειδή προσκρούει στα προγραμματισμένα εξωσχολικά μαθήματα που αποφέρουν και τα αυξημένα εισοδήματα.

Αυτά,  ως μαύρα, δεν δηλώνονται στην εφορία, την ώρα που αυτή ψάχνει να βρει μη και έφυγε καμιά φραντζόλα χωρίς απόδειξη, όταν ο δημόσιος εκπαιδευτικός εισπράττει τρία τέσσερα και πέντε πενηντάρικα σε ένα απόγευμα άνετα.

Άρα, σκέπτεται ο ‘’πατριώτης εκπαιδευτικός’’, θα πάω εγώ να δουλέψω δυο ώρες τζάμπα όταν μέσα στο δίωρο θα τσεπώσω στη πλάκα ένα εβδομηντάρικο ;

Και γι αυτό τσινάνε και απειλούν να τινάξουν τις πανελλήνιες στον αέρα.

Γιατί πάνω από όλα είναι η τσέπη τους.

Έτσι τους έμαθαν οι αφέντες του τόπου.

Ποτέ δεν τέθηκε θέμα ηθικής συμπεριφοράς και δεοντολογίας από τη μεριά της πολιτείας.

Πως συμβιβάζεται ένας δημόσιος λειτουργός να είναι ταυτόχρονα και ιδιωτικά απασχολούμενος, στο ίδιο αντικείμενο, πολλές φορές και σε μαθητές του ίδιου σχολειού και όλα αυτά μαύρα, άραχλα και αφορολόγητα ;

Θα μου πείτε το ίδιο δεν γίνεται και με τους γιατρούς και με τους δικηγόρους και τους μηχανικούς και τους εφοριακούς , που απασχολούνται στο δημόσιο;

Όλους όσους  παρανομούν εις βάρος ημών, των απέξω, που δεν είμαστε κάτω από την ομπρέλα του δημοσίου και καλούμεθα μόνο να πληρώνουμε, για να ζουν αυτοί καλά και να απεργούν εις βάρος μας, καταστρέφοντας μας τη ζωή χωρίς να λογοδοτούν, ποτέ, πουθενά και σε κανέναν.

Προσωπικά, αν ήμουν εκπαιδευτικός, θα αρνιόμουν να εκπροσωπούμαι από μια τόσο ανήθικη συνδικαλιστική ηγεσία με σαφή ανθελληνική και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ελπίζω δε το πλήθος των εκπαιδευτικών να αποδεδειχθεί ηθικότερο και  πατριωτικότερο της ηγεσίας του και να καταργήσει στην πράξη τα συντεχνιακά της τερτίπια.

Όσοι, μάλιστα, έχουν παραπόνα και δεν  είναι ικανοποιημένοι μπορούν, κάλλιστα, να παραιτηθούν και να πάρουν τις θέσεις τους άλλοι, που έχουν όρεξη να δουλέψουν με πολύ λιγότερα χρήματα.

Επιτέλους , οι εκ-βιασμοί και οι τσαμπουκάδες στα κόμματα τους, στα σπίτια τους και στις γιάφκες τους, όχι στον δοκιμαζόμενο λαό που τους πληρώνει για να παίζουν τις κουμπάρες.

Αναρωτιέμαι δεν θα βρεθεί ποτέ ένας υπουργός με πυγμή να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να στείλει όλους αυτούς τους χαβαλέδες στο σπίτι τους ;  πηγη

5 thoughts on “Εγκληματικά ανεύθυνοι και επικίνδυνα προκλητικοί

 1. ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ,ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΚΗΔΕΣ ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ,ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…

 2. @stergios stergiou καί οχι μόνο.
  Για να γίνει κανείς καθηγητής ή δάσκαλος, πρέπει να βγάλει ένα Πανεπιστήμιο, και οχι να έχει γλύψιμο, ή μπάρμπα που θα τον βάλει στην Βουλή….
  Στον εργασιακό του βίο, έχει να «παλέψει» με παιδιά, (και με παρα πολλούς καραγκιόζηδες γονείς) το αντικείμενο του είναι παιδιά, και όχι αριθμοί, σε κάποιο γραφείο, ούτε έχει την δυνατότητα να πλουτίσει παράνομα όπως κάνουν πολλοί ΟΝΤΩΣ αγράμματοι στο ΙΚΑ, στην πολεοδομία και αλλου………..
  Τα ιδιέταιρα απαγορεύονται για τους καθηγητές του Δημοσίου, όχι για τους ιδιωτικούς, αλλα σε καμία περίπτωση δεν είναι μεσό πλουτισμού όπως σε άλλες υπηρεσίες…..
  Σε πληροφορώ οτι το να διαχειρίζεσαι παιδιά, να προσπαθείς να τα μάθεις γράμματα είναι απο τις δυσκολότερες δουλειές.
  Ιδίως αυτές τις εποχές οπου πάρα πολλά παιδιά είναι αλλοδαπά.
  Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΩΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (ΟΠΟΥ Ο ΟΟΣΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ) ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ.
  Τις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού τις κάνουν παντού στο κόσμο, οχι επειδή είναι προνομιούχοι, όχι επειδή τους αγαπάνε, αλλα για τα παιδιά.
  Είναι μια αγαπητή δουλειά σε όλες τις κοινωνίες*, και είμαι σίγουρος οτι και εσύ αν δείς έναν δάσκαλο ή καθηγητή σου στον δρόμο θα τον σταυροφιλήσειες και θα χαρείς που τον είδες.
  ———————
  Ο κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να ασκεί το μέσο πίεσης προς τον εργοδότη του οπου αυτό λέγεται απεργία.
  Δέν βλέπω τόσο μένος στην απεργία των ναυτεργατών όπου δεν μπορούμε να γυρίσουμε στον Πειραιά και μπλοκαριζόμαστε στα νησιά,
  δεν βλέπω τόσο μένος στις απεργίες των γιατρών οπου παρόλο το προσωπικό ασφαλέιας ταλαιπωρείται και εμμέσως πλην σαφώς πεθαίνει κόσμος, δεν βλέπω τόσο μένος στην απεργία των σκουπιδιάριδων οπου δεν μπορείς να περπατήσεις αναπνέοντας……….
  *ΑΛΛΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ !!!!!!!!
  Αντί να κοιτάμε τα χάλια μας σαν κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης, υπο γερμανική και τραπεζική Κατοχή, μας βάζουν και τσακωνόμαστε μεταξύ μας……………………

 3. ΕΠΩΝΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ..ΑΠΛΑ ΕΧΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ,ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ -1- ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΕΤΟΣ..ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ..ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Η/Υ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ..ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ..ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ…Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ..ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ..ΟΠΩΣ Η ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ,ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΛΠ..ΟΛΗ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ..ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ,Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ,Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΝΟΕΙ ΟΤΙ Η ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ.ΚΛΠ ΚΛΠ Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ…ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ..ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ,,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ…ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ…

 4. @stergios stergiou
  Αν δεχθούμε οτι δεν έγινε ούτε ένα πείραμα, φταίει το Κράτος που δεν χρηματοδοτεί για τα υλικά, και τα αντιδραστήρια, ούτε καν για το φωτοτυπικό χαρτί, ΔΕΝ μπορώ να δεχθώ οτι όλοι καθηγητές βαριούνται………..
  Δεν χρησιμοποιεί κανείς Η/Υ επειδή δεν έχει την υποδομή το ΚΡΑΤΟΣ για κάτι τέτοιο, και το υλικό των φιλολόγων δεν είναι ανάλογα των προσδοκιών τους (βλ, συνωστισμός), και προσπαθουν για το καλύτερο.
  Η εκπαιδέυτική αξιολόγηση ΔΕΝ είναι ταμπού αρκεί να αξιολογούνται απο ίσους ή ανώτερους τους, και οχι απο υπαλλήλους γραφείου ή αλλοδαπούς (βλ Γάλλους) καθηγητές.
  Μπορεί οι μαθητές να αγνοούν (που δεν ισχύει) το οτι η μισή Κύπρος είναι υπο κατοχή, αλλα ξέρουν τι βρακί φοράει η Rihana και πως λένε τον νεαρό ηθοποιό που είναι στην εντατική.
  Η Κυβέρνηση διάλεξε την άσηχμη ώρα σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια οπου τα νομοσχέδια για το ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ της Παιδείας που επικαλέισαι ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ………..
  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ, ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ.
  Δεν είναι καθόλου τυχαίο που κάθε (ΜΑ ΚΑΘΕ) Κυβέρνηση κάνει τα δικά της πειράματα με την Παιδεία (και τον Στρατό).
  Δες αυτό το βίντεο με ΠΡΟΣΟΧΗ (το αφιερώνω και στον Μιλησιο οπου ειχε δημοσιεύσει την μεγάλη έκδοση του) για να καταλάβεις ο γιατί πλάθουν την Παιδεία έτσι όπως θέλουν, γιατί στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός και οχι σφαγή, και θα καταλάβεις γιατί ο τύπος διαμορφωνει τις κανιβαλικές απόψεις………
  Όλη η κοινωνία (και μεταξύ τους και εσύ/με συγχωρείς), είστε θύματα της προπαγάνδας των ιδίων πληρωμένων δολοφόνων ΜΜΕ (ΜΜΠ)
  «τα παιδιά, το μέλλον τους», «στον αέρα οι εξετάσεις» για να περάσει η θέληση των δανειστών και των υπονομεύτων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικου Λαού, και στην τελική της ίδιας της Ελλάδας, οπου μας τρομάζουν με το «παίρνουμε δεν παίρνουμε την δόση», «ευρω ή δραχμή», «πτωχευουμε ή δεν πτωχεύουμε»……………….

  https://national-pride.org/2013/03/04/%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%83-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2/#.UTSsWHANEH4.facebook

 5. Οι χαμηλότερες απολαβές

  Σε αυτό που έχουν δίκιο να γκρινιάζουν οι καθηγητές είναι για τους μισθούς τους. Το 2010 (τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ) οι Ελληνες (με 26.540 δολ.) είχαν τις χαμηλότερες απολαβές σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη. Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ ήταν 29.800 για καθηγητές Γυμνασίου και 30.800 για καθηγητές Λυκείου. Χαμηλότερα από τους Ελληνες εκπαιδευτικούς πληρώνονταν μόνο στο Ισραήλ, στην Ισλανδία, στο Μεξικό, στη Χιλή και σε κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη και οι Πορτογάλοι εκπαιδευτικοί πληρώνονταν το 2010 με 30.000 – 34.000 δολάρια ετησίως.

  Διδάσκουν όμως τις λιγότερες ώρες σε σχέση με τους συναδέλφους τους στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ. Ενώ στις ΗΠΑ οι καθηγητές είναι μέσα στην τάξη 1.068 ώρες ετησίως, οι Ελληνες καθηγητές μόνο 415. Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 704 ώρες ετησίως. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 14 Μαίου.

  Tο συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι το σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα πάσχει πολλαπλώς, κάτι που φαίνεται και από τη διεθνή κατάταξη της χώρας μας στα εκπαιδευτικά αποτελέσματα (PISA). Εχουμε πολλούς και κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν λίγο (31 εβδομάδες ανά έτος, έναντι 38 που είναι ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ). Το σύστημα χρειάζεται αναδιάρθρωση εκ βάθρων και ο τωρινός καυγάς κυβέρνησης – ΟΛΜΕ είναι για μπαλώματα στο πάπλωμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s