"Greek National Pride" blog / Εξοπλισμοί

Μεγάλη κουστωδία στην Ελευσίνα για τα συχαρίκια!


Panagiotopoulos_Elefsina_1

Δεν παίζονται, κυριολεκτικά, οι πολιτικοί μας! Μετά την προσωρινή λύση που δόθηκε στο δράμα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οργανώθηκε ολόκληρη… εκστρατεία κυβερνητικών με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για να αξιοποιηθεί πολιτικά το θερμό κλίμα στην υποδοχή, που όπως ήταν φυσικό θα τους επιφύλασσαν οι εργαζόμενοι!

Ελπίζουμε σύντομα να πάνε και στον Σκαραμαγκά, κυρίως όμως οι λύσεις που θα υιοθετηθούν να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα. Προσπάθειες πάντως γίνονται και αυτό είναι θετικό. Ας ελπίσουμε ότι οι υπολογισμοί είναι σωστοί ώστε μετά την επιστροφή Σαμαρά από την Κίνα (…) να προκύψουν περισσότερες θετικές ειδήσεις. Οι ισορροπίες είναι βέβαια λεπτές και δεν υπάρχει χώρος για επιπόλαιες παραδοχές στη χάραξη στρατηγικής.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφτηκε το μεσημέρι ο Υπουργός Εθνικής  Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση των εργαζομένων, οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Τον Υπουργό Εθνικής  Άμυνας συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Τάκης Μπαλτάκος και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου οι οποίοι είχαν σημαντική συμβολή στην επαναλειτουργία των Ναυπηγείων.

Ο Υπουργός Εθνικής  Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους την τιμή και τη χαρά του που βρίσκεται στο χώρο της δουλειάς η οποία αντιπροσωπεύει ένα από τα τελευταία κομμάτια της βαριάς βιομηχανίας.

Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού –τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος- και σε αυτό έχουμε συστρατευτεί όλοι, να διασώσουμε αυτό το  κομμάτι της βαριάς βιομηχανίας των παραγωγικών υποδομών που λέγονται Ελληνικά Ναυπηγεία όχι μόνο γιατί είναι χρήσιμα στην Ελληνική Οικονομία αλλά και γιατί είναι χρήσιμα και στην Εθνική Άμυνα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι με την εργατικότητα, την ικανότητα και τον πατριωτισμό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία θα δοθεί ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τις υποδομές και αυτούς που γνωρίζουν να δουλεύουν τα Ναυπηγεία, τους εργαζόμενους, αλλά και τους σωστούς επιχειρηματίες και υπογράμμισε:

« Η Ελλάδα γίνεται πλέον ανταγωνιστική ανοίγεται στις αγορές και λέει και σε άλλους ότι όταν τα Ναυπηγεία μας μπορούν να ναυπηγήσουν πολεμικά πλοία, πόσο μάλλον μπορούν να κάνουν πλοία του εμπορικού στόλου αλλά και πολεμικά πλοία άλλων χωρών».

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάκος επισήμανε ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα επαναδραστηριοποιήθηκε η πιο βαριά βιομηχανία που υπάρχει στην Ελλάδα, το Ναυπηγείο της Ελευσίνας και αυτό όπως είπε μας γεμίζει χαρά.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Θανάσης Δανούσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό και τους δυο γραμματείς και τους προσέφερε ως ελάχιστη τιμή ευγνωμοσύνης -όπως είπε- τιμητικές πλακέτες, τονίζοντας ότι εξασφάλισαν τις προϋποθέσεις μια βαριά βιομηχανία όπως τα Ναυπηγεία να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά την επίσκεψη του στα Ναυπηγεία, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την πορεία των εργασιών ναυπήγησης των πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικότερα της πυραυλακάτου «ΡΙΤΣΟΣ» που αναμένεται να καθελκυστεί τους αμέσως επόμενους μήνες.

Από την γέφυρα της υπό ναυπήγηση πυραυλακάτου ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εδώ με την Ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στην πυραυλάκατο «ΡΙΤΣΟΣ».

Είναι αυτή που περιμένουμε σε λίγους μήνες να πέσει στη θάλασσα και να ενταχθεί σιγά-σιγά στο δυναμικό του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το Πολεμικό Ναυτικό, τις διαχρονικές ηγεσίες του, αλλά και όλους τους Επιτελείς, καθώς και το πλήρωμα εδώ, για τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει και για το μυαλό που έχουν βάλει και για τη πείρα που έχουν βάλει στο σχεδιασμό αυτών των πυραυλακάτων, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στα στρατηγικά δεδομένα και ζητούμενα, κυρίως του Αιγαίου Πελάγους.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι πάρα πολύ σημαντική. Θέλω να σφίξω το χέρι των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού γιατί συμμετέχουν και καθοδηγούν τη προσπάθεια αυτή.

Επίσης, να επαναλάβω τα συγχαρητήριά μου στους εργαζομένους των Ναυπηγιών Ελευσίνας που δίνουν και αυτοί τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσουμε γρήγορα να έχουμε με πρώτο το «ΡΙΤΣΟΣ» και τα υπόλοιπα πλοία, να τα εντάξουμε στο δυναμικό του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Έχουν να προσφέρουν πολλά. Για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι βέβαιοι».

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός του Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Παναγιώτης Παστουσέας ΠΝ και ο Διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος (Μ) Δημόπουλος Ηλίας. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s