Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση στο Woolwich του Λονδίνου, κοντά σε στρατόπεδο. Όπως μεταδίδει το BBC, η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αστυνομία αναφέρει ότι δράστες φώναξαν «Allahu Akbar» που σημαίνει στα αραβικά ότι «ο Θεός είναι μεγάλος».
Η Αστυνομία ανέφερε ότι δύο άνδρες επιτέθηκαν σε ένα άτομο, με αποτέλεσμα ένας να πέσει νεκρός και δύο να τραυματιστούν.
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «αληθινά σοκαριστικό».
Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον, πηγαίνει στο Παρίσι, για την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ. Πριν από τη συνάντηση, θα κάνει συνέντευξη Τύπου για την επίθεση, που έγινε πριν στις 14:20 ( 16:20 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τη Scotland Yard η επίθεση έγινε στο δρόμο John Wilson.

Πώς έγινε η επίθεση στο Λονδίνο
Ένας αυτόπτης μάρτυρας εξηγεί στο ραδιόφωνο του BBC, πώς έγινε η επίθεση. Λέει ότι είδε δύο άντρες να επιτίθενται σε έναν νεαρό περίπου 20 ετών. Το θύμα φορούσε μια στρατιωτική μπλούζα.
Λέει: «Αυτοί οι δύο τύποι ήταν τρελαμένοι. Ήταν σαν ζώα. Τον έσυραν από το πεζοδρόμιο στη μέση του δρόμου και τον άφησαν εκεί».
Oi δύο δράστες πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από το μέσα ενημέρωσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

