"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Ν.Βαλαωρίτης προς Σαμαρά: Κάντε αυτό που πρέπει για τη Χρυσή Αυγή


valaoritis-thumb-mediumΣε αυτήν επισημαίνει την ανησυχία του για τις διαστάσεις που παίρνει η δράση της Χρυσής Αυγής και ο αντίκτυπός της εκτός ελληνικών συνόρων. Τονίζει, όμως, και την θεσμική ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά, αφενός ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που δεν έχει αποκηρύξει τη ρατσιστική δράση της Χ.Α., αφετέρου ως πρωθυπουργού που έχει την πολιτική εξουσία να διακόψει την κάλυψη αυτής της δράσης από τα όργανα της αστυνομίας.

 Η επιστοΣτη δημοκρατική συνείδηση του πρωθυπουργού απευθύνεται ο ποιητής και συγγραφέας, Νάνος Βαλαωρίτης, μέσω μιας επιστολής την οποία δημοσίευσε την Τετάρτη στη σελίδα του στο Facebook.λή του Νάνου Βαλαωρίτη προς τον Αντώνη Σαμαρά, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook στις 29/5/2013

 Ολόκληρη η επιστολή του Νάνου Βαλαωρίτη όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 Γνωρίζω από καιρό ότι είσασταν στενός φίλος και συγγενής του επίσης στενού μου φίλου και συναδέλφου Οδυσσέα Ελύτη.

Γιαυτόν το λόγο παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την επιστολή και το κάνω με πόνο στην καρδιά για την κατάσταση στη χώρα μας που σήμερα εσείς την κυβερνάτε.

 Εκτ;ος απ’το ότι έχουμε υποστεί την πιο άδικη ηθική και εξελευστική πολιτιστική επίθεση στην ιστορία μας εδώ και δυο χρόνια από τα Γερμανικα ΜΜΕ, και με τέτοιο συστηματικό τρόπο που εξαπλώθηκε πειστικά και στον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να φτάσει η απαξίωση ακόμα και σε απλούς ελλήνες πολιτες εξω απ΄την Ελλαδα, αλλα έχουμε παραστεί μάρτυρες της δημιουργίας ενός βαρβαρικού μορφώματος που αυτο-αποκαλείται Χρυσή Αυγή, και χάρις στις αντίξοες περιστάσεις μας, κατάφερε να μπει στη Βουλή των Ελλήνων με όλα τα συμβολα και τις συμπεριφορές νεοναζιστών. Το πόσο δεν είναι «ελληνικό» αυτό το φαινόμενο είναι φανερό και από την ιδεολόγια του και από τα συμβολα και τις τελετές που τόσο χοντρικά και αδέξια μιμείται.

Πολλοί από τους συναδελφους μου διανοούμενους και συγραφείς δεν μοιάζουν να το παίρνουν στα σοβαρά. Δεν βαρυέσαι έχουμε δει κι άλλα κι αυτό θα περάσει, λένε ελαφρά τη καρδία.

 Ομως όταν αυτή η κίνηση αρχίζει να βιαιοπραγεί, να δέρνει μεχρι θανάτου τα θύματα της κυκλοφορώντας τις μέρες στα ΜΜΣ και τις νύχτες σε ομαδες που στοχεύουν κυριως τους ξένους μετανάστες ατιμωρητί χωρίς ποτέ να επεμβαίνει η αστυνομία παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι λόγος μεγάλης ανησυχίας για την εικόνα της οχλοκρατίας που παρουσιάζει η Ελλάδα στο εξωτερικό, πράμμα που προστιθεται και δικαιολογεί εν μέρει όλες τις ποηγούμενες επιθέσεις και καταδίκες εναντίον μας

 Δεν είναι ανάγκη να επισημάνω πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι αυτός για τα εθνικά μας συμφέροντα και ιδιώς σε εποχή μεγάλης ύφεσης και παράλυσης της οικονομίας μας πόσο βλάπτει τον ξένο τούρισμό τον οποίο προσφάτως άρχισαν να στοχεύουν, απόπου εξαρτάται το ψωμί του έλληνα στους εξη μήνες από τον Απρίλο-Μαιο εως τον Οκτώβριο-Νοεμβριο της καλοκαιρίας. Οταν πλήττεται το ψωμί του μέσου έλληνα από την ξενοφοβική συμπεριφορά ενός»κόμματος» δεν το βλέπω να έχει πολύ μέλλον

Το ότι δεν τους έχει αποκηρύξει ονομαστικά το κόμμα σας δεν ειναι δική μου δουλεια. Αλλα είναι κακό σημάδι για την ανομία που απολαμβάνουν. Μάλιστα τελευταίως έχω πληροφορηθεί για μια οδηγία που εξέδωσε η Πρεσβεία των Φιλιππίνων, να μην κυκλοφορούν πολίτες της μετά τις 10 μμ. Και στη συνέχεια το σχόλιο της εαν συνεχιστούν αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις δεν θα μείνει ούτε ένας Φιλιππινέζος στην Ελλάδα ούτε καν Πρεσβεία.

 Και θα γνωρίζετε ασφαλώς Κύριε Προεδρε πόσο νομοταγείς είναι αυτοί οι εργαζόμενοι από τις Φιλιππίνες στη χώρα μας πόσο εργατικοί/ες και πόσο μας έχουν βοηθήσει στα οικιακά και τις νοσηλείες. Για να βρεθούν αντίστοιχες ελληνίδες είναι πλέον αδυνατον από πολ;υ καιρό γιατί προτιμούν όχι παραδόξως «να μεταναστεύσουν» οι ίδιες σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία ή ο Καναδάς για παράδειγμα, όπου δεν τους ξυλοκοπούν ή τους σκοτώνουν ομάδες πολιτών με το έτσι θέλω, όταν τους ρωτήσουν τι κάνουν, ούτε καν αν τους ζητήσουν αν έχουν άδειες, τελείως παράνομα γιατί δεν εναπόκειται στα δικαιώματά τους, να ρώτάνε αν δουλέυουν εδώ ή όχι.

Τελείως παράνομη είναι αυτή η συμπεριφορά και αφορά όλους τους ξένους που επισκέπτονται την χώρα μας, είτε είναι μετανάστες χωρίς άδειες ή τουρίστες. Δεν ειναι η δουλειά κανενός εκτός από τα επίσημα όργανα της πολιτείας να επιβάλουν τον Νόμο.

 Οταν ο Υπουργός της Κυβέρνηής σας Κύριος Δένδιας δήλωσε ότι δεν μπορεί το ελληνικό κρατος να προστατεύσει όσους δεν εχουν άδεια παραμονής, σας ερωτώ Κύριε Προέδρε σε ποιά χώρα οι πολίτες δικαιούνται να ελεγχουν να ξυλοκοπούν και να δολοφονούν κάποιον που δεν έχει άδεια. Εχώ ζήσει σε πολλές χώρες αλλά πουθενά δεν βρήκα καμμιά τέτοια εξουσιοδότηση.

 Τι θα σκεπτόταν ο κοινός μας φίλος και συγγενής σας Οδυσσέας αν έβλεπε αυτή την κατάσταση στην πόλη όπου του άρεσε να κάνει βόλτες τη νύχτα με φίλους συζητώντας, όπως το κάναμε τόσο συχνά, να πρέπει τώρα να φυλάγεται όχι από κοινούς κακοποιούς αλλά από φανατικές μαυροφορεμένες ομάδες νεοναζιστών εισαγόμενων συμβολικά και ουσιαστικά από την Γερμανία..

Δεν γνωρίζω πόσο καλύπτονται από την αστυνομία μας οι τελευταίοι αυτοί, όπως διαδίδεται, αλλά γνωρίζω ότι το κρατος του νόμου πηγάζει από την πολιτική εξουσία, από τις διαταγές και οδηγίες που εσείς ως πρωθυπουργός της χώρας θα δώσετε στον Υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» να μην ρεζιλευτεί αυτός ο τίτλος, και που αυτός με τη σειρά τους θα δώσει στην αστυνομία και στους εισαγγελείς να μην ανέχονται καμμιά ανομία ή οχλοκρατία και να τιμωρούνται αυστηρά όσα από τα οργανά της πολιτείας συμπράττουν ή αδρανούν

Αλλιώς ο τόπος μας γρήγορα θα βρεθεί απομονωμένος απ’ τον υπολοιπο κόσμο. Και αν αυτή η συμπεριφορά η βάρβαρα ρατσιστική και παράλογη, εξακολουθεί να γίνεται ανεκτή χωρίς να ληφθούν αυστηρά μέτρα, θα χάσετε και σεις και τα κόμματα της συνκυβερνήσης σας τους ψήφους των ελλήνων που ανησυχούν για τα προς το ζειν τους από την ξενοφοβική απειλή τέτοιων ομάδων, εγκληματικές, ανεγκέφαλες και εχθρικές ως προς τα συμφέροντα της πατρίδας μας που μάχεται να επιβιώσει.

Πολύ φιλικά και με όλο την ελπίδα να λάβετε σοβαρά την βαθειά μου ανησυχία, ενώ προσπαθώ να υπερασπισθώ τον τόπο λαο και πολιτισμό μας από τα στερεότυπα σε όλα τα άρθρα μου.

 Σας Χαιρετώ με απόλυτη εμπιστοσύνη στην δημοκρατική σας συνείδηση.

Δικός Σας

Νάνος Βαλαωρίτης  πηγη

2 thoughts on “Ν.Βαλαωρίτης προς Σαμαρά: Κάντε αυτό που πρέπει για τη Χρυσή Αυγή

 1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.ΜΟΥΓΚΑ.ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΝΑΝΟΣ

 2. 1..Δέν κυβερνά την χώρα ο Σαμαράς αλλά η Ευρώπη και οι δανειστές.(κακά τα ψέματα και οι ψευδαισθήσεις).

  2.Η Χρυσή Αυγή ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ (δεν μπήκε με το ζόρι στην Βουλή με τσαμπουκά) απο τον ελληνικό αγανακτισμένο Λαό, ως καρφί στο μάτι των ανάξιων, διεφθαρμένων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έφτασαν την χώρα σε αυτά τα χάλια, ακριβώς οπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που απο 4% έφτασε 22%.

  3.Το οτι βλαπτει τον τουρισμό είναι ψέμα, δες τις κρατήσεις που μιλούν για 17 εκατ τουρίστες.

  4,Για βλάβη των εθνικών συμφερόντων απευθύνσου στο ΥΠΕΞ, που έχει καταντήσει την χώρα ΔΟΥΛΟ, τσιράκι, αποπαίδι, παραγιό της Τουρκίας, και όλης της Δύσης.

  5.Αν ζούσε οι κοινός σας φίλος Οδυσσέας, δεν θα του άρεσαν ΟΥΤΕ και τα καμώματα των αναρχοκομουνιστών που ανα πάσα στιγμή καίνε γραφεία, τράπεζες (την MARFIN με τους 3 νεκρούς δεν την έκαψε η ΧΑ αλλα ομοϊδεάτες σου), και αμάξια ανυποψίαστου κοσμάκη.

  6.Το ψωμί του μέσου Έλληνα δέν πλήτεται απο την ΧΑ, αλλα πλήτεται απο αυτόν που γράφεις την επιστολή και απο τους ανάξιους προκατόχους του, που την κρίση των τραπεζιτών τζογαδόρων την μετέτρεψαν σε κρίση χρέους και κοινωνική.

  Αντε στείλε του καμία επιστολή για να πιέσει, να αναγκάσει, να απειλήσει, να εκβιάσει τις τράπεζες που έχουν πάρει τόσα δις να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις εξαγωγικές με εγγυητικές επιστολές ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, (μην πω ΡΕΥΤΣΤΟ και φανω υπερβολικός) καί ασε την Χρυσή Αυγή.

  Ο Νάνος ή είναι στην ενημέρωση νάνος ίσως επειδή ενημερώνεται αποκλειστικά απο την τηλεόραση, κάτι πολύ πιθανό, ή το παίζει ανήξερος προς χάριν της ΧΑ κάτι που είναι πλέον της μόδας.
  Η κοινωνία και η χώρα πάει απο το κακό στο χειρότερο (άσχετα με το τι ισχυρίζονται απο το επιτελειο του Σαμαρά που καθόλου δεν αγγίζουν τον ελληνα πολίτη), και όλους τους πειράζουν κάποιες σποραδικές επιθέσεις κάποιων θερμοκέφαλων της ΧΑ σε πακιστανους!!
  ΑΙΣΧΟΣ!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s