ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει πως « οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις που συμβαίνουν 12 μέρες στην Τουρκία είναι μια προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος δυνάμεων με διεθνή στήριξη» και φέρεται να αναφέρεται στον Τζόρτζ Σόρος.
Η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak αναφέρει λεπτομέρειες από την ομιλία που έκανε ο Ερντογάν προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ερντογάν τόνισε πως η χρονική συγκυρία είναι περίεργη των διαδηλώσεων και ανέφερε « όλα ξεκίνησαν μετά την φιλοξενία του Ομπάμα στις ΗΠΑ.
Τα οικονομικά δεδομένα του Μαΐου ήταν τα καλύτερα στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας.
Αν δεν συνέβαινε η υπόθεση με τα 10-15 δέντρα θα πατούσαν το κουμπί για άλλο θέμα».
«Στόχος ήταν η τουρκική οικονομική άνοιξη» γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως « πίσω από τα επεισόδια κρύβεται το λόμπι των τοκογλύφων ο Τζόρτζ Σόρος και οι διασυνδέσεις του στην Τουρκία»!
Ο Ερντογάν, φέρεται να εκτιμά πως « το λόμπι των επιτοκίων και οι διεθνείς διασυνδέσεις του, μετατρέποντας τους δρόμους σε πεδίο πολέμου προσπάθησαν να κάνουν ένα πολιτικό πραξικόπημα.
