"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ – Θρίλερ για την κυβερνητική πλειοψηφία, όλα τα σενάρια.Εξουσιοδότηση να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Βενιζέλος, αντιδρούν βουλευτές του. Συνεδριάζουν οι Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και οι υπουργοί της Ν.Δ. στο Μαξίμου.


kouvelis600carneoΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις καθώς οι δηλώσεις του Φ. Κουβέλη δείχνουν το δρόμο της εξόδου της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, μεταξύ των οποίων και αυτό των εκλογών, καθώς η κυβέρνηση μένει μόνον με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε, νωρίτερα, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να εγκαταλείψει την τρικομματική κυβέρνηση και φέρεται να ζήτησε εξουσιοδότηση προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης και δύο βουλευτές τουλάχιστον δήλωσαν ότι δεν προτίθεται να πειθαρχήσουν, περιορίζοντας την τυπική κοινοβουλευτική δύναμη των δύο κομμάτων από τους 153, στους 150 βουλευτές. Αν και μπορεί να επιδιωχθεί η στήριξη βουλευτών που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτή τη στιμή είναι σαφές ότι οι πιθανότητες είναι εις βάρος της κυβέρνησης.

Στις δηλώσεις του, ο Φ. Κουβέλης ανέφερε: «Επανέφερα την πρόταση ότι η αναδιοργάνωση και η δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή, να γίνει η μεταρρύθμιση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου ο νέος φορέας να είναι αποτελεσματικός και ανεξάρτητος από κόμματα και κυβερνήσεις.

Δεν πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά στην ουσία, το «μαύρο» στην ραδιοτηλεόραση ήταν συνειδητή επιλογή, όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων.

Επέμενα αυτός να είναι ο κοινός πολιτικός τόπος. Για μας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Ήταν απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση ΣτΕ, η απόφαση δεν έτυχε εφαρμογής, όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα το «μαύρο» και με ότι συμβολίζει να παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Δεν είναι τυπικό ούτε διαδικαστικό είναι ζήτημα δημοκρατικής ουσίας».

Έπειτα, τόνισε: «Δεν υπήρξε συμφωνία, επέμεινα! Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να επέλθει σε αυτήν την λύση την οποία προτείναμε. Σε τίποτε δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων, να εξορθολογιστεί η λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα».

Έδωσε έμφαση στην μεταρρυθμιστική πολιτική της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας: «Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική, δεν απομακρύνεται από την αναζήτηση πολιτικών λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Λέμε «ναι» στην αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό, αλλά όχι σε ενέργειες που προσβάλλουν τη νομιμότητα».

Επανέλαβε την αντίθεση του κόμματος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υποστηρίζοντας πως: «Η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο πρωθυπουργός γνώριζε τις κατηγορηματικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ. Αν μη τι άλλο αυτό έδειξε την άρνηση της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση. Εμείς επιμείναμε. Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος. Με την πρόταση που κάναμε θα μπορούσε η ΝΔ να προσέλθει σε κοινή βάση».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Η κατάσταση για τη χώρα για την οικονομία, για τους πολίτες είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει καταστεί δυστυχώς ξανά, ιδιαίτερα κρίσιμη. Πριν 15 ημέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο θεσμικό πρόβλημα λόγω της ατυχούς επιλογής της ΝΔ και να προκαλέσει ένα μεγάλο θεσμικό πρόβλημα στη χώρα. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να γίνουν κινήσεις αποκατάστασης και επανόρθωσης. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η διαταγή του Στε, αυτό επιβάλλει και ο σεβασμός του κράτους δικαίου». πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s