"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: «Διασφαλίσαμε την ομαλή πορεία της χώρας»


BenizelopasokΜε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να παραμείνει στην κυβέρνηση. «Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για μικρές, κομματικές ή προσωπικές επιλογές- για εμάς το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης» σημειώνει μεταξύ άλλων.O Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το δυσανάλογο φορτίο δύσκολων αποφάσεων με την προσδοκία πως οι επιλογές του θα αξιολογηθούν εν τέλει δίκαια, μέσα από μία ψύχραιμη και μακροπρόθεσμη θεώρηση των καταστάσεων, που διαμορφώνονται μέσα σε ένα πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο.
«Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ζήσαμε, με αφορμή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ξανά μία πύκνωση των εξελίξεων. Κληθήκαμε να διασφαλίσουμε την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, το σεβασμό της νομιμότητας, την ομαλή και πραγματικά αποτελεσματική πορεία των μεταρρυθμίσεων, με αποφασιστικότητα αλλά και συναίνεση. Τελικά κληθήκαμε να διασφαλίσουμε πάλι τη σταθερή και ομαλή πορεία της κυβέρνησης και της χώρας. Και το κάναμε» αναφέρει στη δήλωσή του στο Έθνος της Κυριακής.

Εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε όρθιο παρά τη μειωμένη κοινοβουλευτική του δύναμη και το βάρος της δυσαρέσκειας που υπάρχει σε μεγάλα τμήματα της παραδοσιακής κοινωνικής του βάσης. Σημειώνει ότι το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης και διαβεβαιώνει ότι ξεκινά μια νέα φάση που πρέπει να θεμελιωθεί στις δύσκολες  εμπειρίες των προηγούμενων τριών ετών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.

        «Απαιτούνται εγγυήσεις σοβαρότητας, ενότητας, αποτελεσματικότητας και επιτυχίας.  Εγγυήσεις προγραμματικές, οργανωτικές, προσωπικές. Έχουμε εθνικό καθήκον αλήθειας αλλά και αισιοδοξίας. Μπορούμε και πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Το χρωστάμε στους Έλληνες πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση.

        (Πηγή:ΑΜΠΕ)

Σχολιάστε