"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα παίξουν με τις πρόωρες εκλογές


BENIZELOSAMARAS

Ισχυρή διαβεβαίωση για την εξασφάλιση σταθερού πολιτικού πλαισίου στη χώρα με συνευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρείχε απο το βήμα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών. Ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ… Αυτό είναι δέσμευση των κυβερνητικών εταίρων. Δεν παίζουμε με αυτά. Δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές ή αβεβαιότητες. Η χώρα έχει χρονικό και πολιτικό πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.  Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς και στους υπαινιγούς του Φώτη Κουβέλη αλλά και στις αμφιθυμίες στελεχών του , ξεκαθάρισε «το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο ιστορικά, εθνικά και πολιτικά για να κάνει μικρότητες και πολύ μικρό κοινοβουλευτικά σήμερα για να τις κρύβει, όπως άλλοτε σε περιόδους παντοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων».

Εκτίμησε ότι η χώρα έχει μπει σε μια νέα φάση μετα την αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος και αναγνώρισε  πως η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ επηρέασε τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ  στην κυβέρνηση .Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η ΔΗΜΑΡ θα κάνει πράξη και τις διακηρύξεις της γαι την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την στήριξη της κυβέρνησης σε επίπεδο βουλής. Ευχήθηκε αυτό που έχει διακυρήξει  η ΔΗΜΑΡ σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την κυβερνητική στήριξη σε επίπεδο κοινοβουλίου, να γίνεται πράξη.Ευχήθηκε αυτό που έχει διακυρήξει  η ΔΗΜΑΡ σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την κυβερνητική στήριξη σε επίπεδο κοινοβουλίου, να γίνεται πράξη.Ευχήθηκε αυτό που έχει διακυρήξει  η ΔΗΜΑΡ σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την κυβερνητική στήριξη σε επίπεδο κοινοβουλίου, να γίνεται πράξη.Ευχήθηκε αυτό που έχει διακυρήξει  η ΔΗΜΑΡ σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την κυβερνητική στήριξη σε επίπεδο κοινοβουλίου, να γίνεται πράξη.  Ευχ  Ε Ε  Εεξ

Βορίδης και Πολύδωρας δείχνουν που διαφέρουμε

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε ονομαστικά στους κ. Βορίδη και Πολύδωρα αλλά ταυτοχρόνως προέβαλε τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις του ως απόδειξη των υφιστάμενων ιδεολογικών διαφορών με την Ν.Δ.

«Δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής και κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κ. Βορίδη από κανέναν κ. Πολύδωρα. Από κανέναν. Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, το έθνος, η μνήμη του, η ιστορία του. Και τους ευχαριστούμε γιατί αποδεικνύουν αυτό που λέμε. Οτι συνεργαζόμαστε για λόγους εθνικής ανάγκης, συνεργαζόμαστε έντιμα, μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα, αλλά έχουμε φυσικά διαφορές και να η απόδειξη ότι έχουμε διαφορές» είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Θέλουμε να κάνουμε τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης ακόμη και τα προερχόμενα από την ακροδεξιά ή όσα φλερτάρουν με την ακροδεξιά αντίγραφα του εαυτού μας; Είμαστε διαφορετικοί» Εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο προσέδωσε « στρατητικό αδιέξοδο» και χαρακτήρισε εκ νέου μύθο τα περί εναλλακτικού σχεδίου εξόδου απο την κρίση.

Στην αντεπίθεση για τον Ανδρέα

  Αποκρούοντας τις υπόγειες φωνές ότι αντέδρασε ήπια στις επιθέσεις κατά του Ανδρέα Παπανδρέου υπενθύμισε με νοήμα ότι εκείνος υπήρξε «αυτόκλητος» υπερασπιστής του το ’89, όταν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εγκατέλειπαν πολλοί. Προανήγγειλε επίσης συνέδριο για την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στις 3η του Σεπτέμβρη ημέρα ίδρυσης του κόμματος. Ειδικότερα το ανακοίνωσε ότι το συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ θα είναι διήμερο και θα αφορά την περίοδο από το 1974 μέχρι σήμερα με ειδικές αναφορές για τις περιόδους 2007-2009, Οκτώβριο 2009 – Ιούνιο 2011 και Ιούνιο 2011 – Νοέμβριο 2011. Σε αντίθεση με τα στελέχη της Ν.Δ μνημόνευσε με θετικό τρόπο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή λέγοντας ότι αποτελούν μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου «θεμελιωτές και αλληλοσυμπληρούμενους» στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

H K.O ενέκρινε την πρόταση του προέδρου για ορισμό  του Γ. Δριβελέγκα ως αντιπροέδρου της Βουλής πρώτου κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του Πάρη Κουκουλόπουλου και Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ  του κ.  Παναγιώτη Ρήγα.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s