"Greek National Pride" blog

Το απάνθρωπο βίντεο λυγίζει την Αμερικάνικη κοινή γνώμη


cf80cebbceb1cf84ceb5ceb9ceb1-cf84ceb1cf87cf81ceb9cf81

από Δ.Πορφύρη και Π.Σταφυλά
Το φρικιαστικό βίντεο « των αποκεφαλισμών δυο χριστιανών εκ των οποίων ο ένας ιερωμένος »,(WashingtonTimes, 27/06/13) έχει δημιουργήσει πολιτικό και κοινωνικό ρήγμα αναφορικά  με την εξωτερική πολιτική Ομπάμα-Κλίντον. Ενδεικτικό στοιχείο,ο αιχμηρός τίτλος: « Χριστιανοί αποκεφαλίζονται ως υποστηρικτές του συριακού στρατού την ώρα που η CIA στέλνει όπλα ». H WallStreetJournal, την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε ότι η « CentralIntelligentService» μόλις ξεκίνησε αποστολή οπλισμού -συμπεριλαμβανομένων και αντιαρματικών πυραύλων- μέσω Ιορδανίας που είναι και ο επίσημος προορισμός.

Η παραδοχή του Εconomist(28/06/13), περί« απάθειας των αμερικάνων, στο μαζικό εκτοπισμό του συνόλου του χριστιανικού πληθυσμού του Ιράκ μετά την επέμβαση το 2003 », κάμφθηκε από τα συνεχιζόμενα στυγερά εγκλήματα κατά των χριστιανών στη Συρία. « Το πρόσφατο βίντεο που ήταν για πραγματικά γερά στομάχια και το οποίο παρουσίαζε τον αποκεφαλισμό με μικρό μαχαίρι ενόςσύριου  ιερωμένου κι ενόςάλλου χριστιανού»προκάλεσε τεράστιο σοκ.

Τα φρικαλέα τελευταία περιστατικά « προξένησαν οργή στα αμερικανικά θρησκευτικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ».Οι αμερικανοί  αρχίζουν να αμφισβητούν  τον μονόδρομο  Ομπάμα για την επίλυση του συριακού.  Υποψιάζονται ότι « ο εξοπλισμός    μάλλον  προορίζεται για λάθος ανθρώπους » .

Το Economist , απαριθμεί  τα πρόσφατα γεγονότα στη Συρία με στόχο κληρικούς :εκτέλεση φραγκισκανού μοναχού εντός της μονής του, αποκεφαλισμός  ιερωμένου και ενός άλλου χριστιανού, δολοφονική βομβιστική επίθεση κατά του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη.Τα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζουν πλέον τον Ομπάμα  ως « Νέο Διοκλητιανό » .

ToDailyNews(έκδοση Νέας Υόρκης, 03/07/13) θέτει οριστικό τέλος στη σύγχιση της ταυτότητας του πρώτου θύματος του τελετουργικού σφαγιασμού :Kανένας καθολικός ιερωμένος δεν είναι ανάμεσα στους τρεις αποκεφαλισθέντες του βίντεο των Σύριων ανταρτών (δήλωση του  προισταμένου της αδελφότητας όλων των φραγκισκανών της Μέσης Ανατολής).Αναπαράγει τη δήλωση στο CNN του κPierbattistaPizzabellaεπικεφαλή της φραγκισκανής αδελφότητας « Κουστοδία των Αγίων Τόπων » :O π.Φραγκίσκος Μουράντσκοτώθηκε από οκτώπυροβολισμούς στις 23 Ιουνίου και κηδεύτηκε την ίδια μέρα.

Το ΒΒCnews(02/07/13), επικαλούμενο το δελτίο τύπου του Βατικανού αναφέρει κατηγορηματικά ότι « ο καθολικός μοναχός εκτελέσθηκε μέσα στη μονή του και επομένως δεν έχει ουδεμία σχέση με τα εικονιζόμενα στο βίντεο πρόσωπα ». ToWashingtonTimes(27/06/13),επίσης διαψεύδει πλήρως τα σενάρια περί αποκεφαλισμού καθολικού μοναχού.

Πολλά ερωματικά ανακύπτουν από την έως τώρα μη ταυτοποίηση των δυο θυμάτων του σφαγιασμού αλλά και του τρίτου ομήρου :
Μήπως η μη προβαλόμενη εκτέλεση αυτού του τελευταίου προσώπου αποτελεί μέσο εκβιασμού  για τη μη  αναγνώριση των υπολοίπων ;

Η διαβεβαίωση του αυτόκλητου θεοκράτη δικαστή ότι « θα διερευνηθεί η υπόθεση μέχρι να οδηγηθούν στην αλήθεια » δείχνοντας προς την πλευρά τουέχει δημιουργήσει προσδοκίες για αναμενόμενη απελευθέρωσή του;
Αυτή η ελπίδα λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την ταυτοποίηση των δυο άλλων τραγικών προσώπων ;
Ενώ υπάρχει στη διάθεση όλων των αρχών- τοπικών και μη- τo απόλυτο πειστήριο του εγκλήματος, δεν υφίσταται επίσημη ταυτοποίηση ούτε ενός εκ των εκατοντάδων του ακροατηρίου, αλλά ούτε και των φυσικών αυτουργών που κανονικά θα έπρεπε να έχουν επικηρυχθεί παγκοσμίως για εγκλήματαπολέμου.

H δράση τους αφορά και τρίτες χώρες αφού η μετριότατη χρήση της αραβικής αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους,  δεν παραπέμπουν σε γηγενείς. Αν η έως τώρα μη ταυτοποίηση των θυμάτων ενός τέτοιου εγκλήματος αποτελεί σκάνδαλο, η μη ταυτοποίηση των θρασύτατων δραστών αποτελεί ιδιότυπη αμνήστευση .
Ωστόσο, υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίεςότι οι βιντεοσκοπημένοι νεκροί ενδέχεται να αναγνωρισθούν ακόμα και ερήμην των « συγγενών , φίλων και αδελφών».

ΠΗΓΗ:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s