"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ 12.500 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.Τίτλοι τέλους για σχολικούς φύλακες και δημοτική αστυνομία


JULYΤο πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα «κατάργησης και θέσεων ή κλάδων ή και ειδικοτήτων σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και λοιπά ΝΠΔΔ με Κοινή Απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού».

Παράλληλα θεσμοθετούνται τα κριτήρια με τα οποία αξιολογείται το πλεονάζον προσωπικό των φορέων, το οποίο θα οδηγείται σε διαθεσιμότητα.

Η επιλογή θα διενεργείται κατόπιν αποτίμησης και μοριοδότησης των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων, συνεκτιμώμενης της εργασιακής και διοικητικής εμπειρίας, της εργασιακής φυσιογνωμίας τους (δεξιότητες, ή επιδόσεις, ηθικές αμοιβές, πειθαρχικές ποινές, μακρόχρονες ή συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες ή αδικαιολόγητες απουσίες), αλλά και τον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο (αν έγινε μέσω ΑΣΕΠ).

Εκτος ΑΣΕΠ
Σύμφωνα με τις διατάξεις, όσοι έχουν προσληφθεί με μη σύννομο τρόπο (εκτός ΑΣΕΠ ή με πλαστά δικαιολογητικά) δεν θα έχουν δικαίωμα μετακίνησης. Κατά συνέπεια μετά τη λήξη της οκτάμηνης -πλέον- διαθεσιμότητας θα απολύονται. Στο πλαίσιο της αξιολόγηση των ικανοτήτων και της προσωπικότητας των υπαλλήλων, ενδέχεται να κληθούν να περάσουν και από συνέντευξη.

Εξάλλου, με τις προωθούμενες διατάξεις προβλέπεται, από την έναρξη ισχύος του νόμου, η κατάργηση των θέσεων της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και η υπαγωγή του προσωπικού σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το ίδιο θα συμβεί και για τους υπηρετούντες στη δημοτική αστυνομία, από 23 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αρμοδιότητες που ασκούσαν μεταφέρονται στην ΕΛΑΣ, χωρίς όμως να θίγονται τα έσοδα των δήμων.

Σε κατάργηση οδηγείται και η ειδικότητα οδηγών και τεχνικού προσωπικού της διεύθυνσης Κρατικών αυτοκινήτων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το σύνολο του προσωπικού να μπαίνει σε διαθεσιμότητα.

Και τον Σεπτέμβριο
Το νομοσχέδιο επί της ουσίας βάζει τις βάσεις προκειμένου να οδηγηθούν 12.500 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο, εκ των οποίων οι 4.200 έως το τέλος του μήνα. Από αυτούς οι 2.200 είναι σχολικοί φύλακες, οι 2.000 καθηγητές επαγγελματικών λυκείων και σχολών τεχνικών ειδικοτήτων και 50 πλεονάζοντες υπάλληλοι το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο MEGA o Κυρ. Μητσοτάκης ο τρόπος πρόσληψης στο Δημόσιο είναι εκείνος ο οποίος θα αποτελέσει το «πρόκριμα» προκειμένου να επαναπορροφηθούν στο Δημόσιο, υπάλληλοι που θα μπουν σε διαθεσιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό οι 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί, πολλοί εκ των οποίων έχουν προσόντα και προσλήφθηκαν με διαφανείς διαδικασίες -και οι οποίοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβρη- αλλά και αρκετοί εκπαιδευτικοί, έχουν ελπίδες να μετακινηθούν εντός του οκταμήνου που θα διαρκεί πλέον το καθεστώς διαθεσιμότητας. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τους σχολικούς φύλακες όπως παραδέχθηκε και ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις -με δεδομένο ότι προς το παρόν ο στόχος έχει καλυφθεί από την ΕΡΤ- για τις 2.000 που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου αυτές θα προέρχονται κυρίως από όσους έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Απεργίες
Δήμαρχοι και εργαζόμενοι πάντως συνεχίζουν να αντιδρούν στην κατάργηση των υπηρεσιών των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας. Οι δημοτικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, απεργίες και καταλήψεις δημοτικών υπηρεσιών.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s