"Greek National Pride" blog

Νέα παραίτηση στο ΠΑΣΟΚ


ΠΑΣΟΚ 2

Συνεχίζεται η «βροχή» παραιτήσεων στο ΠΑΣΟΚ, καθώς στο πρόσφατο μπαράζ αποχωρήσεων απο το κίνημα, έρχεται αν προστεθεί και η παραίτηση του Λάμπρου Κουτρουλού, ο οποίος είναι συνδικαλιστής και μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974.

 

Στην ανακοίνωση του, ο κ. Κουτρουλός κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου πως έχει «ξεχάσει» τις αρχές του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου «και συνεργάζεται με Βορίδηδες που τον χλευάζουν», ενώ κατηγορεί την ηγεσία του Κινήματος πως το μόνο που την ενδιαφέρει πλέον είναι «οι υπουργικές καρέκλες και η νομή της εξουσίας» και αναφέρει πως αποχωρεί από το κόμμα και συντάσσεται με την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου.

 

 Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του κ. Κουτρουλού:

 

«Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή μας που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που είναι αντίθετες με το συναίσθημα, τη συνέπεια και τη νοοτροπία ετών.

 

Σε ηλικία 18 χρόνων, το 1974, οργανώθηκα στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) του Δήμου Αμφιλοχίας με το όραμα της «Αλλαγής». Μετά τη συμπλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας, συνέχισα στην οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Σμύρνης. Από το 1985 και μετά εντάχθηκα στην οργάνωση χώρου δουλειάς της Εθνικής Τράπεζας και ασχολήθηκα ενεργά με τα συνδικαλιστικά δρώμενα στον εργασιακό μου χώρο. Τα τελευταία 12 χρόνια εκλέγομαι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.), που είναι το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της χώρας.

 

Για όλους εμάς, τη Γενιά της Αλλαγής, ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο ηγέτης που μας έδωσε το όραμα για Δημοκρατία, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες, για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Λαϊκή Κυριαρχία και Εθνική Ανεξαρτησία, για μια δίκαιη κοινωνία αλληλεγγύης με ανθρώπινο πρόσωπο.

Αυτά τα οράματα η σημερινή ηγεσία του κόμματος που κάποτε λέγαμε ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα έχει ξεχάσει και συνεργάζεται με τους Βορίδηδες που χλευάζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί άλλαξε την Ελλάδα και έδωσε Δημοκρατία στους Έλληνες. Τη σημερινή ηγεσία του κόμματος που εμείς γνωρίσαμε ως Κίνημα Λαού το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι υπουργικές καρέκλες και η νομή της εξουσίας.

 

Η χώρα καταστρέφεται, η Παιδεία καταρρέει, τα παιδιά μας μεταναστεύουν, το σύστημα Υγείας διαλύεται, με την υπογραφή της κ. Φώφης Γεννηματά, κόρης του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. Τι κρίμα να σβήνεις έτσι την ιστορία του πατέρα σου…

Και έχει το θράσος η σημερινή ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να συνεχίζει να διατείνεται ότι σώζει την πατρίδα μας.

Η πολλή συνεργασία με τους Βορίδηδες μας θυμίζει τη χούντα του Παπαδόπουλου. Αλλά αυτά παθαίνεις όταν συνεργάζεσαι με τον αρχηγό της Νεολαίας του Παπαδόπουλου..

 

Το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως ψευδώνυμη τάση του συντηρητισμού, θύμα της αλαζονικής αυτάρκειας της ηγετικής του ομάδας, προκαλεί και απωθεί τους πάντες.

Ήρθε ο καιρός να φύγουμε από το τέλμα των συντηρητικών πολιτικών.

Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να αναδείξει κάτι καινούριο. Μια σύγχρονη Κεντροαριστερά, που θα έχει όραμα τον σοσιαλισμό, μακριά από τη διαπλοκή.

 

Αυτό οφείλουμε στα παιδιά μας, στην πατρίδα μας, στον ιστορικό μας ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, σαν παρακαταθήκη για μια κοινωνία που θα συνδυάζει τη δυνατότητα της Δημοκρατικής Παράταξης και των άλλων αριστερών δυνάμεων να διαμορφώσουμε με διάλογο μια στρατηγική νικηφόρων συνεργασιών σε κάθε θεσμό για μια σύγχρονη πλειοψηφική Κεντροαριστερά, που θα φέρει ξανά την Αλλαγή στην πατρίδα μας και θα μας απαλλάξει από τη νεοχουντική νεοφιλελεύθερη νομενκλατούρα.

Συμμετέχω ενεργά και συμπαρατάσσομαι με την Αριστερή Πρωτοβουλία για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες, για μια πατρίδα ελεύθερη».

ΠΗΓΗ:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s