"Greek National Pride" blog / Εξοπλισμοί

Παράθυρο ευκαιρίας για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη διάσωση των ΕΑΣ


HELCHΗ αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας αποτελεί ένα από τα αντικείμενα συζητήσεων της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο Barack Obama στις 8 Αυγούστου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Η Ελλάδα οφείλει να επιβεβαιώσει ότι παραμένει πυλώνας σταθερότητας στο ρευστό και ασταθές περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, ζητώντας την διεύρυνση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και κατ΄επέκταση την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προς αυτή τη κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μεταβεί στις ΗΠΑ, έχοντας στις αποσκευές του υπογεγραμμένη τη σύμβαση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) με την αμερικανική εταιρεία ΑΤΚ για το πρόγραμμα προμήθειας πυρομαχικών 40L60 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) ύψους $220 εκατομμυρίων, πενταετούς διάρκειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα εγκρίνει επιτέλους σε αυριανή της συνεδρίαση το διορισμό του νέου ΔΣ των ΕΑΣ ώστε να  υπογραφεί άμεσα η σύμβαση, εξέλιξη που θα μεταπείσει τους υπευθύνους της αμερικανικής εταιρείας που έχουν εξαντήσει κάθε περιθώριο υπομονής με την αβελτηρία και τις μεθοδεύσεις των ιθυνόντων στην Αθήνα.

Δεδομένης της αντικειμενικής αδυναμίας υλοποίησης οποιουδήποτε εξοπλιστικού προγράμματος βραχυπρόθεσμα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οφείλει να ολοκληρώσει ταχύτατα την εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ παραλαβή των τεθωρακισμένων οχημάτων Μ113Α2, M577A2 και Μ901 ITV αλλά και να επεκτείνει το ενδιαφέρον στην απόκτηση μεταχειρισμένου αμυντικού υλικού που παραχωρούν δωρεάν οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω αναδιοργάνωσης. Ενδεικτικά:

  • με μονοψήφιο αριθμό ελικοπτέρων CH-47D Chinook ενισχύεται ο στόλος αλλά και το απόθεμα ανταλλακτικών της Αεροπορίας Στρατού.

  • με μονοψήφιο αριθμό UH-60 Blackhack ενισχύεται το απόθεμα ανταλλακτικών κινητήρων των AH-64 Apache της ΑΣ και των S-70B AegeanHawk της ΔΕΝ ενώ συγκροτείται σμήνος ελικοπτέρων ειδικών επιχειρήσεων/διοικητικής μέριμνας στο ΠΝ.

  • με 36 πολλαπλούς εκτοξευτές βλημάτων MLRS συγκροτούνται δύο πρόσθετες Μοίρες ΠΕΠ.

  • με 20 αμφίβια οχήματα εφόδου AAV7A1 ενισχύονται κατακόρυφα οι επιχειρησιακές δυνατότητες της 32 ΤΑΞΠΝ.

Ο κατάλογος φαντάζει ατελείωτος, περιλαμβάνοντας από κράνη kevlar και υλικά μαχητή μέχρι ασυρμάτους, εξομοιωτές πτήσης, αντιαρματικά βλήματα και οτιδήποτε κρίνουν σκόπιμο και αναγκαίο τα Γενικά Επιτελεία. Το μόνο που λείπει είναι πολιτική βούληση…πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s