"Greek National Pride" blog / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μήνυση κατά Μπόμπολα, Χατζηνικολάου, Καψή, Πρετεντέρη και λοιπών συκοφαντών – ΒΙΝΤΕΟ – – – ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΙΩΠΗΣ: Κανένα ΜΜΕ δεν δίνει βήμα σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής


gf

Μήνυση κατά Μπόμπολα, Χατζηνικολάου, Καψή, Πρετεντέρη και λοιπών συκοφαντών – ΒΙΝΤΕΟ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας «Έθνος» Γ. Μπόμπολα για σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων, καθώς και κατά δημοσιογράφων που αναπαράγουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή θα κάνει χρήση κάθε νομίμου μέσου για να σταματήσει την παράνομη προπαγάνδα του Συστήματος.

Αμέσως μετά την κατάθεση της μηνύσεως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τα περί Τύπου αδικήματα.

Η σύλληψη των μηνυομένων προσώπων είναι υποχρεωτική βάσει του Νόμου. Εάν δεν συλληφθούν αποδεικνύεται πως το ίδιο το κράτος συντονίζει και υποθάλπει την παράνομη προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής. Την μήνυση κατέθεσε αντιπροσωπεία του Λαϊκού Συνδέσμου σήμερα στο Α.Τ. Συντάγματος. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της μηνύσεως:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

(Δια του Α.Τ. Συντάγματος)

ΜΗΝΥΣΗ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Μεσογείων 131, όπως  νομίμως εκπροσωπείται από τον Βουλευτή Αττικής Ηλία Κασιδιάρη

ΚΑΤΑ

1) ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑ Κώστα, Διευθυντή Σύνταξης εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

2) ΨΑΡΑ Μαρίας, Δημοσιογράφου «ΕΘΝΟΥΣ»

3) ΜΠΙΝΤΕΛΑ Λευτέρη, Δημοσιογράφου «ΕΘΝΟΥΣ»

4) ΑΝΩΝΥΜΟΥ «ΜΑΡΤΥΡΑ» δήθεν πρώην μέλους Χρυσής Αυγής

5) ΜΠΟΜΠΟΛΑ Γεώργιου, εκδότη εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

6) ΛΑΜΨΙΑ Παναγιώτη, δημοσιογράφου εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

7) ΜΑΚΡΗ Κάτια, δημοσιογράφου ραδιοφωνικού σταθμού Real FM,

8) ΚΟΥΒΑΡΑ Γιώργου, δημοσιογράφου STAR

9) ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Νίκου, δημοσιογράφου STAR

10) ΚΑΨΗ Μανώλη, δημοσιογράφου MEGA

11) ΤΡΕΜΗ Όλγας, δημοσιογράφου MEGA

12) ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ Γιάννη, δημοσιογράφου MEGA

13) ΒΕΡΥΚΙΟΥ Δήμο, δημοσιογράφου ALPHA

14) ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ

 

1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Η  άμεμπτη κοινοβουλευτική παρουσία του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή από την 6η Μαΐου 2012 μέχρι και σήμερα, καθώς και η συνεχώς ανοδική πορεία της τόσο δημοσκοπικά όσο και στη συνείδηση του ελληνικού λαού, έχουν θορυβήσει τους εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μετέρχονται όλα τα μέσα για την κατασυκοφάντηση και απαξίωση του Κινήματος.

Στο πλαίσιο της απέλπιδας ως προς τις επιδιώξεις της  προσπάθειας, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», του γνωστού μιντιακού συγκροτήματος Μπόμπολα, μετόχου επίσης του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA CHANNEL», σε μια από τις όχι σπάνιες περιπτώσεις κατασυκοφάντησης του κόμματός μας με διευθυντή σύνταξης τον πρώτο μηνυόμενο,  δημοσίευσε στο τεύχος 9593  της 20/9/2013  στις σελίδες 11-17  καθώς και στις 21/9/2013  (τεύχος 9594) στις σελίδες 11-19  ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ – λιβελογράφημα των δεύτερου και  τρίτου των μηνυομένων (δημοσιογράφων) ολοσέλιδα πρωτοσέλιδα που παρέπεμπαν στο εσωτερικό της εφημερίδας  (βλ. σχετ. 1 και 2).

Προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων, το σύνολο των δύο δημοσιευμάτων που προσκομίζονται ως σχετικά και  που αποτελούν μεταξύ τους συνέχεια, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ,  ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΝΤΑ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  σε τέτοια έκταση ώστε  να μην δύναται κανείς να ξεχωρίσει συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που να εμπίπτουν ειδικότερα στις κατηγορίες αυτές. Εν ολίγοις, ο σκοπός  των δημοσιευμάτων είναι να στοχοποιηθούν, εκτός από συγκεκριμένα πρόσωπα και στελέχη της Διοίκησης του κόμματος, οι βουλευτές και η ηγεσία του, ώστε να «δέσει» ποινικά η προαναγγελθείσα «ποινική δίωξη» Δένδια περί «εγκληματικής οργάνωσης».

Η κατ’ ευφημισμόν «έρευνα», η οποία αποτελεί μνημείο παραληρηματικής γραφής και «σχολικό παράδειγμα» συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου, χωρίς να παρέχει καμία απολύτως τεκμηρίωση που να οδηγεί στα ανωτέρω αυθαίρετα συμπεράσματα,  αφού βασίζεται σε ανώνυμη μαρτυρία δήθεν πρώην μέλους μας (τέταρτου μηνυόμενου) επιχειρεί με κατασκευασμένες εικασίες  να συνδέσει τη Χρυσή Αυγή με πλήθος έκνομων και εγκληματικών ενεργειών, οι συμπεριφορές των οποίων εμπίπτουν σε πλήθος άρθρων του ποινικού κώδικα, χωρίς την παραμικρή επίκληση οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης που να αποδεικνύει την εμπλοκή του πολιτικού κόμματος σε ανάλογες ενέργειες.

Το σχήμα «δολοφόνος- επικεφαλής τοπικής οργάνωσης – Βουλευτής – Ηγεσία κόμματος» είναι το εύπεπτο σενάριο που διαπερνά το σύνολο των ερωταποκρίσεων, των απαντήσεων, του σχολιασμού των κειμένων και του συμπεράσματος που προκύπτει από την ανάγνωση των πολυσέλιδων «ρεπορτάζ» της εφημερίδας, η οποία εκπονεί καταφανώς, σχέδιο συκοφάντησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων κατά της Χρυσής Αυγής.

Εκτοξεύοντας αόριστες κατηγορίες που αποδίδονται στην υποτιθέμενη «δράση» της Χρυσής Αυγής (π.χ. συνεργασία με Πακιστανούς μικροπωλητές (!), «εκβιασμούς», αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές, συνεργασία με αστυνομικούς κλπ) οι εναγόμενοι αποδεικνύουν ότι σκοπός τους δεν ήταν η αντικειμενική ενημέρωση του κοινού στο οποίο απευθύνονται, αλλά η στρατευμένη κατασυκοφάντηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής, η οποία εκπορεύεται από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους που στόχο έχουν την ανακοπή της δημοσκοπικής πορείας και ει δυνατόν της πολιτικής της εξαφάνισης.

Με άλλα λόγια, το «έγκριτο» δημοσίευμα, αναπαράγει για ευνόητους λόγους την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, τις γνωστές πληροφορίες περί της δομής των «πυρήνων» της και άλλα τόσα,  διαμορφώνοντας το απαραίτητο «κλίμα» που το κατεστημένο σύστημα της δημοσιογραφίας διεθνώς επιθυμεί, ώστε να απαξιώσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις ενός κινήματος με αναμφισβήτητο λαϊκό έρεισμα.

Οι συντάκτες του κειμένου, επιχειρούν στη μεθοδευμένη προσπάθεια αυτή πιο συγκεκριμένα,  να συνδέσουν το Λαϊκό Σύνδεσμο- Χρυσή Αυγή με κυκλώματα της νύχτας, τάγματα εφόδου, οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία όλα μαζί σε ένα συνονθύλευμα υποτιθέμενων «πληροφοριών» και «ρεπορτάζ», αψηφώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Οι συκοφαντικοί αυτοί ισχυρισμοί δεν προκύπτουν όπως προείπαμε  βέβαια, από κάποια έρευνα, αλλά από κάποια δήθεν «ανώνυμη καταγγελία» κάποιου δήθεν πρώην μέλους , τα στοιχεία του οποίου οφείλουν να προκύψουν από την προανάκριση, ώστε να αποδειχτεί ότι ούτε είναι υπαρκτό και ότι σε καμία περίπτωση η «πληροφόρηση» που δίνει στην εφημερίδα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, παρά με τα νοσηρά σχέδια αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής που απεργάζονται οι ανωτέρω και οι εντολείς τους.

Απόδειξη περί του σχεδίου αυτού, είναι ότι όλοι οι γνωστοί πρόθυμοι δημοσιογράφοι της διαπλοκής, σπεύδουν αδιαμαρτύρητα (κοινώς «αμάσητα») να υιοθετήσουν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του «ΕΘΝΟΥΣ» και να τα αναπαράγουν σε πλήθος εκπομπών και δημόσιων τοποθετήσεών τους, χωρίς καν να ελέγξουν τη βασιμότητά τους!

ΛΑΜΨΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΙΛΑ») της Τατιάνας Στεφανίδου στο STAR: «Δεν πρόκειται για πολιτική οργάνωση.

Πρόκειται για συμμορία που λυμαίνεται πόρους και άλλα πολλά για να ζει η ίδια άνετα στο όνομα μιας δήθεν ιδεολογίας η οποία δεν έχει κανένα ανθρωπιστικό στοιχείο, αντίθετα έχει ως σκοπό την καθυπόταξη του ανθρώπου, τον έλεγχο της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας…

-Όλοι ξέρουμε ότι οι ΧΑγίτες θεωρητικώς και πρακτικώς τους ξένους και τους μαχαιρώνουν και τους χτυπούν και κάνουν όλα αυτά τα αίσχη.

Όμως είχαν ταυτόχρονα στήσει μια επιχείρηση, ένα παραμάγαζο και όλα τα εφόδια που μάζευαν δήθεν για να μοιράσουν στους φτωχούς, μέρος μόνο μοίραζαν για να κάνουν τη βιτρίνα τους και τα άλλα τα έδιναν σε αλλοδαπούς και πουλώντας προστασία σε αυτούς τους ανθρώπους, τους έβαζαν να τα πουλούν στις λαϊκές και άλλες αγορές για να πουλάνε το εμπόρευμα και να λυμαίνονται τα έσοδα από αυτές τις αγοραπωλησίες».

ΚΑΤΙΑ Μακρή στις ειδήσεις του «STAR» στις  20/9/2013 (στο λεπτό 12.25 από την έναρξη του δελτίου)  – «Αυτήν την εικόνα θέλει η κυβέρνηση. Και από ένα πολιτικό – φασιστικό – ναζιστικό κόμμα την καθιστά απλά και μόνο μια εγκληματική οργάνωση στα μάτια των πολιτών».

ΚΟΥΒΑΡΑΣ Γιώργος (ομοίως στο λεπτό 14.18)  – «Η τρομοκρατία είναι το μόνο που ξέρουν, αλλά η δημοκρατία φαίνεται να αντιστέκεται σοβαρά».

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ  Νίκος (REAL FM 20-9-2013): ΤΜΗΜΑ ΕΝΑ -2:53ʼʼ-3:00ʼʼ: «Είχαμε ξαναδεί μαχαιρώματα, είχαμε δει μαχαιρώματα μεταναστών από τη ΧΑ και τα μέλη της. Για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει αυτή η οργάνωση».

ΚΑΨΗΣ  Μανώλης (αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Έθνους) MEGA CHANNEL 19/9/2010, Κεντρικό δελτίο ειδήσεων, -«Είναι σαφές πως τα χρήματα που βγάζουν, τα βγάζουν από κομπίνες. Πουλάνε προστασία. Μπραβιλίκι δεν λέγεται; Πρώτη πηγή εσόδων για τους Χρυσαυγίτες. Δεύτερη πηγή εσόδων. Μαζεύουν χρήματα για τους απόρους και τα βάζουν στην τσέπη. Τρίτη πηγή εισοδήματος. Μαζεύουν ρούχα για να τα δώσουν στους απόρους και τελικά αυτοί τα δίνουν στους αλλοδαπούς μικροπωλητές και παίρνουν ποσοστά». (λεπτό 36.40 από ενάρξεως δελτίου)

ΤΡΕΜΗ Όλγα, ΚΑΨΗΣ Μανώλης –  «Θες να μου πεις πως ο καλύτερος φίλος του Χρυσαυγίτη είναι ο Πακιστανός; -Ναι, γιατί μαζί κερδίζουν χρήματα. Χτυπάνε τους πάγκους από τους μεν και τα παίρνουν από τους δε. Είναι όλα μια κομπίνα». (37.37 λεπτό από ενάρξεως δελτίου)

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ Γιάννης  – «Η Χρυσή Αυγή έχει καταφέρει να εξαπατήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ως τώρα πιστεύαμε πως έχουμε να κάνουμε με μία νεοναζιστική, ρατσιστική, ακροδεξιά οργάνωση, πες το όπως θέλετε. Τελικά καμόρα είναι. Οι άνθρωποι φτιάξαν μια συμμορία για να τα κονομήσουνε και βάλαν τις σημαίες από δίπλα και όλα αυτά τα πράγματα για να υπάρχει δικαιολογία. Επί της ουσίας είναι μια συμμορία, τίποτα άλλο». (37.56 λεπτό από ενάρξεως)

ΒΕΡΥΚΙΟΣ Δήμος, στο κεντρικό δελτίο του ΑΛΦΑ στις 16.10 «Είμαστε οι πρώτοι εδώ στον ΑΛΦΑ που είχαμε την τόλμη να χαρακτηρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουμε στους δέκτες μας «παραστρατιωτική οργάνωση». Είναι τα τάγματα εφόδου που εμφανίστηκαν επισήμως στον Μελιγαλά, είναι τα τάγματα εφόδου που έδρασαν την νύχτα στο Πέραμα, και λίγες μέρες μετά διέπραξαν το φονικό στο Κερατσίνι.

2.ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή αποτελεί νόμιμο πολιτικό κόμμα (ένωση προσώπων) όπως προβλέπεται σχετικά από τα άρθρα 12§1 και 29 του ισχύοντος Συντάγματος, και το οποίο, σύμφωνα με τη θεωρία, αποτελεί «ιδιαίτερη μορφή ενώσεως πολιτών, με διαρκή χαρακτήρα … Το Σύνταγμα καθιστά έτσι το πολιτικό κόμμα υποκείμενο δικαιωμάτων που απορρέουν από το άρθρο 29… » (βλ. Δ.Τσάτσος, Συνταγματικό Δίκαιο Β’, Οργάνωση και Λειτουργία της Πολιτείας, Σάκκουλας 1992, σελ.114 επ.)

Συνεπώς, το πολιτικό κόμμα προκειμένου να δύναται να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, νομιμοποιείται να παρίσταται ως υποκείμενο δικαιωμάτων ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων στην περίπτωση προσβολής της «προσωπικότητάς» του με σκοπό την προστασία και την αποκατάσταση της φήμης και του ονόματός του, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

Είναι πασίδηλο, ότι τα ως άνω γραφόμενα που αποτελούν αφορμή για τα λεχθέντα, ως εκτενή επίμαχα αποσπάσματα ενός ενιαίου κειμένου, συγκροτούν τη νομοτυπική μορφή του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 363 ΠΚ, και το οποίο προϋποθέτει: α) ισχυρισμό ή διάδοση γεγονότος ενώπιον τρίτου σε βάρος ορισμένου προσώπου, β) το γεγονός να είναι δυνατόν να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του προσώπου αυτού , γ) να είναι ψευδές  και ο υπαίτιος να γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές. Ως ισχυρισμός νοείται η ανακοίνωση η προερχόμενη ή από ίδια πεποίθηση ή γνώμη ή από μετάδοση από τρίτο πρόσωπο. Αντίθετα, διάδοση υφίσταται όταν λαμβάνει χώρα μετάδοση της ανακοίνωσης που γίνεται από άλλον.

Το περιεχόμενο των κειμένων, εμπεριέχει σαφώς την μορφή του «ισχυρισμού», αφού προκύπτει η υποτιθέμενη προσωπική τους επαφή με τα περιγραφόμενα «περιστατικά», δηλαδή η «συνέντευξη» με το δήθεν μέλος καθώς και  οι «πληροφορίες» που αυτός μετέδωσε κλπ.  Ο ισχυρισμός ή η διάδοση επιβάλλεται να γίνεται ενώπιον τρίτου, γεγονός αυτονόητο στα αδικήματα που τελούνται διά του Τύπου.

Αυτό που αξιολογείται είναι το γεγονός, δηλαδή οποιοδήποτε συμβάν του εξωτερικού κόσμου αναγόμενο στο παρόν ή το παρελθόν, που υποπίπτει στις αισθήσεις και μπορεί να αποδειχθεί, αντίκειται δε στην πραγματικότητα. Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι ο εν λόγω περιέλαβε στο επίμαχο άρθρο ισχυρισμούς και διέδωσε γεγονότα, τα οποία έβλαψαν χωρίς αμφιβολία την φήμη του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή ως πολιτικού φορέα. Είναι δε εμφανές ότι σχολιασμοί που στη συνέχεια αναφέρθηκαν από τους «έγκριτους» μηνυόμενους στα διάφορα ΜΜΕ, πόρρω απέχουν του «δικαιολογημένου ενδιαφέροντος» ή «κριτικής» από όσες η νομολογία έχει αποδεχτεί, εφόσον πρόκειται όπως προελέχθη για γεγονότα με εξωτερική έκφανση που υποπίπτει στις αισθήσεις και αντίκειται στην πραγματικότητα.

Εξάλλου, με το ίδιο περιεχόμενο, τα ανωτέρω εμπίπτουν και στη νομοτυπική μορφή του αδικήματος του άρθρου 191 περ. 2 ΠΚ σύμφωνα με το οποίο: «Σε φυλάκιση …καταδικάζεται… όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες… Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται σε φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και σε χρηματική ποινή…». Τέλος, με το ίδιο περιεχόμενο, τελούν τη νομοτυπική μορφή του αδικήματος της ψευδούς καταμήνυσης της δεύτερης παραγράφου (229 παρ. 2), σύμφωνα με την οποία «Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον ίδιο σκοπό εν γνώσει και ψευδώς καθιστά άλλον ύποπτο στην αρχή για αξιόποινη πράξη …».

Επειδή προσκομίζουμε και επικαλούμαστε τα επίμαχα δημοσιεύματα που απετέλεσαν την αφορμή για τα ανωτέρω αδικήματα, καθώς και τις απομαγνητοφωνήσεις των επίμαχων «σχολιασμών» που έλαβαν χώρα τις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες. Επειδή οι ανωτέρω μηνυόμενοι, προκαταλαμβάνοντας την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης και στη σπουδή να εκτελέσουν τις εντολές που έλαβαν με σκοπό την πολιτική εξόντωση του κόμματός μας, υπέπεσαν σε σωρεία αδικημάτων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΑΜΕ

Την άσκηση ποινικής δίωξης  ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ εναντίον τους για τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 242 παρ.3 ΚΠΔ τα περί Τύπου αδικήματα είναι πάντοτε αυτόφωρα.

Επιφυλασσόμαστε δε για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά μας, ειδικά για την περίπτωση κατά την οποία οι αστυνομικές αρχές δεν διενεργήσουν τα νόμιμα για την αυτόφωρη δίωξη των ανωτέρω αδικημάτων.

Αθήνα, 21/09/2013

xryshaygh.com

YYY3__article

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΙΩΠΗΣ: Κανένα ΜΜΕ δεν δίνει βήμα σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής

Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει η Χρυσή Αυγή κατά καναλιών, εφημερίδων και πολιτικών προσώπων που μας συκοφαντούν και υποκινούν πράξεις βίας κατά ενός νομίμου πολιτικού κόμματος

Ένας άθλιος χείμμαρος από λάσπη και συκοφαντίες έχει ξεχυθεί αυτή την στιγμή σε όλα τα κανάλια της διαπλοκής και το διαδίκτυο. Σε ιστοσελίδες διαβάζουμε ότι… «3 βουλευτές μας διέφυγαν στο εξωτερικό»! Πριν λίγο ακούσαμε στον Alpha ότι… «πουλάμε ρούχα σε πακιστανούς και παίρνουμε ποσοστά!». Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής συναγωνιστής Κασιδιάρης είχε ζητήσει από το πρωί να παραστεί στο δελτίο ειδήσεων του συγκεκριμένου σταθμού για να απαντήσει στις συκοφαντίες, αλλά οι ιθύνοντες αρνήθηκαν. Μας υβρίζουν και μας συκοφαντούν χωρίς κανένα δικαίωμα αντιλόγου. Ο συναγωνιστής Κασιδιάρης είχε προσκληθεί επίσης σε δύο πολιτικές εκπομπές σταθμών τοπικής εμβέλειας για απόψε, αλλά και οι δύο προσκλήσεις ακυρώθηκαν προ ολίγου. Αρνήθηκαν ακόμα και την τηλεφωνική παρέμβαση. Το σύστημα προσπάθει να μας κάνει να σιωπήσουμε για να προχωρήσει ανενόχλητο το σχέδιο της μαύρης προπαγάνδας και της τρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών.

Η Χρυσή Αυγή καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά καναλιών, εφημερίδων και πολιτικών προσώπων που μας συκοφαντούν και υποκινούν πράξεις βίας κατά ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Ακολουθεί το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Μεσογείων 135, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Βουλευτή Αττικής Ηλία Κασιδιάρη.

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου που θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα

***************************

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα,

Εγκαλώ τους παραπάνω αναφερόμενους για τους ακόλουθους νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους:

-Ι-

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας προαποφασισμένης, προμελετημένης και προφανέστατα επαγγελματικά σχεδιασμένης ψυχολογικής επιχείρησης με στόχο την υπονόμευση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, την αχρήστευση του Συντάγματος και την αποσταθεροποίηση της χώρας μας. Στην υλοποίηση αυτής της επιχείρησης δυστυχώς συμμετέχουν, ενσυνειδήτως και μη, κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες του τόπου: φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας (μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός), Πρόεδροι και Στελέχη Κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς επίσης μεγάλη μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεοπτικοί-ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιστοσελίδες διαδικτύου).
Κινούμενοι είτε με γνώμονα την αύξηση της απήχησής τους στο αγοραστικό κοινό (εις ό, τι αφορά τα ΜΜΕ) είτε από πολιτική σκοπιμότητα, όλοι οι ανωτέρω έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα ψευδών και εμπρηστικών δηλώσεων σχετικά με το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα και το Κίνημά μας.

Ειδικότερα, σε όλες σχεδόν τις δημόσιες δηλώσεις των τελευταίων ημερών γίνεται από τα προαναφερόμενα πρόσωπα χρήση βίαιης φρασεολογίας, εκτεταμένων ανακριβειών, μεταφορά συγκεχυμένων πληροφοριών και υπερτονισμός κάθε δυσμενούς αναφοράς στο Κίνημά μας. Όλα αυτά γίνονται κατά παράβαση κάθε έννοιας αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές διεξάγονται εξετάσεις επώνυμων ακόμα και ανώνυμων μαρτύρων (βλ. εκπομπή Πορτοσάλτε στο Σκαϊ το πρωί της Τετάρτης 18/09) αυτοπτών ή μη, εικονικές δίκες με διατύπωση ετυμηγοριών σχετικά με υποτιθέμενους φυσικούς ή ηθικούς αυτουργούς (την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα), προβάλλοντας ή αναπαράγοντας ανεξακρίβωτες πληροφορίες σχετικά με την πορεία των ερευνών και κάνοντας υποθέσεις για την εξέλιξη αυτών. Προβαίνουν σε άσκηση προπαγάνδας και όχι σε ενημέρωση των πολιτών, τους οποίους βομβαρδίζουν με σκοπό να επιτύχουν την «πλύση εγκεφάλου». Δυναμιτίζοντας το ήδη ταραγμένο κλίμα, παροτρύνουν σε πραγματοποίηση βίαιων κινητοποιήσεων που μπορεί να καταλήξουν σε εκτεταμένες αναταραχές.

Χρησιμοποιούν βαρύτατους και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για το Κίνημά μας ή για κάθε πρόσωπο που πρόσκειται σε αυτό με ρεπορτάζ και σχόλια βασισμένα στο αξίωμα της συλλογικής ευθύνης (δολοφόνοι, μαφιόζοι, εγκληματική οργάνωση, πολιτικό μόρφωμα κλπ.), εξάπτοντας τα ήδη οξυμένα πνεύματα. Χωρίς καμία ηπιότητα, ως οφείλουν κατά την εκφορά δημόσιου λόγου, απευθύνονται κατά τρόπο απαράδεκτο αποκλειστικά στο θυμικό των πολιτών.
Επειδή η συγκεκριμένη τακτική είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι οδηγεί όχι στον πλουραλισμό, την ενημέρωση του κοινού και τη διαμόρφωση ορθής γνώμης για τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα, αλλά σε πράξεις κλιμακούμενης βίας, σε πολιτικό, ηθικό και φυσικό λυντσάρισμα μεγάλου αριθμού Ελλήνων πολιτών που πρόσκεινται στο Κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Επειδή σε αυτή την εκστρατεία λασπολόγησης του Κόμματός μας και αποσταθεροποίησης της χώρας προεξάρχουν με δηλώσεις και πράξεις τους:
α) ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε τα εξής πρωτοφανή για το αξίωμα και τη θέση ευθύνης που κατέχει: «…η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία!»
β) ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δήλωσε: «…Τα τελευταία θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, η προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου χθες και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι, από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος.
Σας δηλώνω ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η δολοφονική ενέργεια στο Κερατσίνι, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα γεγονότα. Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε ήδη το δράστη της δολοφονίας και διεξάγει εκτεταμένες έρευνες.

Επίσης, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θέτουμε σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης, με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 του Ποινικού Κώδικα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας… Να σταθούμε τελικά όλοι μαζί απέναντι στην ιστορία μας και να αναλογιστούμε αν τα χαρακτηριστικά πολιτικού μορφώματος σήμερα στην πατρίδα μας ταυτίζονται με την αντίληψη μορφωμάτων του παρελθόντος στην Γερμανία και στην Ιταλία. Αν η στρατιωτικού τύπου δομή που είδαμε στον Μελιγαλά παραπέμπει στην λογική της βίας, της διάκρισης και της φασιστικής κοσμοθεωρίας και τελικά σε εποχές που η μαύρη αμφίεση και η ναζιστική και φασιστική βία άφησαν βαθιά και οδυνηρά αποτυπώματα στη ψυχή της ελληνικής κοινωνίας». Οι ανωτέρω δύο κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες, λειτουργώντας ως οιονεί δικαστικοί λειτουργοί και υποκινητές του μίσους ενάντια στο Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, με ανυπόστατους ισχυρισμούς και άθλια φρασεολογία περί μορφώματος και δη νεοναζιστικού, ως επίσης και οργάνωσης εγκληματικής, απονομιμοποιούν στα μάτια μεγάλων μαζών του λαού την ύπαρξη του Κινήματός μας και παρέχουν την απαιτούμενη ηθική, πολιτική και νομικοφανή κάλυψη για εγκληματικές πράξεις σε βάρος των υποστηρικτών, των στελεχών, μελών και της Ηγεσίας αυτού.

Επειδή η Πατρίδα μας έχει υποφέρει επανειλημμένα στο παρελθόν από εκτεταμένες πολιτικές αναταραχές και θα ήταν καταστρεπτικό, ιδίως τώρα που διάγουμε σοβούσα οικονομική κρίση, να βιώσουμε την καταστρατήγηση του κράτους δικαίου και την εκτροπή από την χρηστή λειτουργία των θεσμών.

-ΙΙ-

Επειδή μεγάλος αριθμός δημοσίων προσώπων τις τελευταίες ημέρες διέπραξαν με τις δηλώσεις τους το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες και διχόνοια (άρθρα 191 και 192 ΠΚ).

Επειδή, όλως ενδεικτικά, οι εν λόγω πράξεις έχουν τελεστεί από το πρωί της Τετάρτης 18/09/2013 μέχρι σήμερα στα πλαίσια δελτίων ειδήσεων και εκπομπών ενημερωτικών ή πολιτικού περιεχομένου των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που έχουν πανελλαδική εμβέλεια ή εκπέμπουν στην περιοχή της Αττικής.

Επειδή ήδη οι παράνομες αυτές ενέργειες έχουν οδηγήσει σε πληθώρα επιθέσεων εναντίον γραφείων του Κινήματός μας, εναντίον υποστηρικτών ή στελεχών μας, ακόμα και σε βομβιστική ενέργεια σε οικία υποστηρικτή μας στη Βέροια.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

α) Την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (άρθρο 191 ΠΚ) και της διέγερσης των πολιτών σε διχόνοια και βιαιοπραγίες (άρθρο 192 ΠΚ), αναφορικά με τις δημόσιες δηλώσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων για το Κίνημά μας και την ανθρωποκτονία που τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης 17 προς 18/09/2013.

β) Την παρέμβασή σας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα στα πλαίσια των υμετέρων αρμοδιοτήτων, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη τέλεσης στο άμεσο μέλλον των ανωτέρω πράξεων, καθώς επίσης και η κλιμάκωση της έντασης.

Αθήνα, 20-09-201

xryshaygh.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s