"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην Τούρκογλου προωθεί τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Κόσοβο και FYROM


image%255B12%255D

Αν κανείς προσπαθήσει να θυμηθεί τον απελευθερωτικό πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας θα παρατηρήσει, ότι πέραν των ανθρωπιστικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν η χώρα έχασε τη βιομηχανική της παραγωγή.

Όμως υπάρχει και κάτι κρυφό…

 

Η Γιουγκοσλαβία χωρίσθηκε στη Σλοβενία, τη φιλογερμανική Κροατία,  την Βοσνία και Ερζεβοβίνη, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία. Μέσα στη Σερβία υπάρχουν υπο αναγνώριση η FYROM και το Κόσοβο ενώ αυτόνομη είναι η περιοχή της Boιβοδίνα.

 

Στον χάρτη αριστερά γνωστό απο το 2007, για τον οποίο έχουμε μιλήσει προηγουμένως ***εδώ φαίνονται μετρήσεις ΜΑD (Magnetic Anomaly Detection) που έχουν γίνει  στην περιοχή.

 

Οι περιοχές που έχουν κόκκινο χρώμα είναι περιοχές που είναι υποψήφιες να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Κατά σύμπτωση μια περιοχή είναι στην Αδριατική στις ακτές της Κροατίας που πρόσφατα ξεκίνησαν έρευνες απο Αμερικανικές εταιρείες, μια άλλη περιοχή είναι στη περιοχή της Βοιβοδίνα που επιθυμεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος και σε αυτό στηρίζεται απο τη Γερμανία, τις ΗΠΑ κλπ, μια άλλη περιοχή είναι στο Βόρειο Κόσοβο, το οποίο διακαώς δεν θέλει να χάσει η Σερβία και τέλος ένα μεγάλο κοίτασμα υπάρχει στη FYROM, που με πολύ αγάπη “στηρίζει” οικονομικά ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής.

Διπλό χτύπημα στη φίλη Σερβία και στη Κύπρο απο τον πρώην Τούρκογλου

Ο πρώην Τούρκογλου προχώρησε χτές σε de facto αναγνώριση του Κοσόβου ως ανεξάρτητου κράτους μετά από τη συνάντηση που είχε με τον «πρωθυπουργό” του Κοσόβου Hashim Thaçi και με τον «υπουργό Εξωτερικών” Εnver Hoxhaj.

Σε χτεσινή ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών αναφέρεται:

“Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (πρώην Τούρκογλου) είχε, σήμερα, συνάντηση, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν η ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι προτεραιότητες της επικείμενης Eλληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Κοσσόβου στην Αθήνα, η προοπτική των διμερών σχέσεων, καθώς και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή”.

Ως γνωστό, η Ελλάδα, η ΕΕ και ο ΟΗΕ δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία αυτής της υπο απόσχιση περιοχής της Σερβίας, η οποία μέχρι χτές αποτελούσε για την Ελλάδα έδαφος της Σερβίας, χωρίς  φυσικά «πρωθυπουργό» και χωρίς «υπουργό Εξωτερικών».

Η ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών με τους χαρακτηρισμούς των κυρίων Hashim Thaçi και Εnver Hoxhaj  ως «πρωθυπουργού» και «υπουργού Εξωτερικών» συνιστά de facto αναγνώριση του Κοσόβου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ως προς τις μελλοντικές προσπάθειες αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια και και στη Κύπρο.

Η περίπτωση του Κοσσόβου είναι μια ανάλογη περίπτωση με αυτή της Βόρειας Κύπρου καθώς εμπεριέχει τη αποδοχή αλλαγής των συνόρων ενος κράτους δια της βίας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών δίνει ένα ισχυρό ατού στα χέρια της ¨Αγκυρας και στο κατοχικό και παράνομο κράτος της Βόρειας Κύπρου, που στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί κατά των συμφερόντων της Ελλάδας στη συνεχώς πριμοδοτούμενη απο την Ελληνική κυβέρνηση απόσχιση της Δυτικής Θράκης, όπως και της Κύπρου.

Σύντομα μετά απο αυτό αναμένεται συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης για το όνομα της FYROM που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν σε Κόσοβο και FYROM.

Η παράδοση Ελληνικού εδάφους μετά από αυτό έγινε στη Στρογγύλη (βλέπετε εδώ) συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

***εδώ

zcode-gr.blogspot.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s