"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης – Οι επίλεκτοι της ΠΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


1519e954ae6bd629544356cae3e51766_L

Αποστολή της 31ης ΜΕΕΔ είναι η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση, εξοπλισμός και η κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων της, για να εκτελεί Έρευνα και Διάσωση, Έρευνα και Διάσωση Μάχης και Ειδικές Επιχειρήσεις σύμφωνα με τα υφιστάμενα Επιχειρησιακά Σχέδια.

Επιμέλεια: Γιώργος Ε. Λαμπράκης

Χαρακτηρίζονται ως οι επίλεκτοι της Πολεμικής Αεροπορίας και όχι άδικα… Είναι σε θέση να αναλάβουν τις πλέον δύσκολες αποστολές, ακόμα και μέσα σε εχθρικό έδαφος, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο λόγος για τους άνδρες της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης της ΠΑ!

Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι ποικίλη και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των εν ειρήνη δραστηριοτήτων της Μοίρας.

Η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης έχει την έδρα της στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα. Αποστολή της 31ης ΜΕΕΔ -όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας- είναι η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση, εξοπλισμός και η κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων της, για να εκτελεί Έρευνα και Διάσωση, Έρευνα και Διάσωση Μάχης και Ειδικές Επιχειρήσεις σύμφωνα με τα υφιστάμενα Επιχειρησιακά Σχέδια, το Αεροπορικό Δόγμα και τις ειδικές εντολές της Ηγεσίας της Π.Α.
Συγκεκριμένα, η 31η ΜΕΕΔ μπορεί να αναλάβει ένα ευρύτατο φάσμα αποστολών όπως:

-Παροχής Πρώτων Βοηθειών.

-Απεγκλωβισμό ατόμων και περισυλλογή νεκρών από αεροπορικά ατυχήματα σε ξηρά, θάλασσα και κάτω από την επιφάνεια αυτής.

-Εγκατάσταση δικτύου επικοινωνίας για υποστήριξη των αποστολών της.

-Προστασία Αεροπορικών Εγκαταστάσεων – φύλαξη εξειδικευμένων στόχων – καταστολή καταδρομικών ενεργειών του εχθρού, σε φίλιες δυνάμεις της ΠΑ.

-Συνεργασία για αντιμετώπιση αεροπειρατειών με εμπλοκή Α/Φ-Μονάδων της Π.Α.

-Προστασία μεταφορικών μέσων της Π.Α σε μετακινήσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

-Συμμετοχή σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η 31η ΜΕΕΔ μπορεί να αναλάβει ένα ευρύτατο φάσμα αποστολών!

Το προσωπικό της 31ης ΜΕΕΔ δύναται να εκτελέσει την αποστολή του ανεξαρτήτως του εδάφους, μέρα ή νύχτα, καιρικών συνθηκών.

Η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης έχει την έδρα της στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα.

Έμβλημα
Το έμβλημα της κοσμούν η ασπίδα του Αχιλλέα, ο Αετός του Δία (σύμβολο δύναμης και υπεροχής, συμβολίζει την από αέρος διάσωση) και το φίδι, που ως σύμβολο αναγέννησης παραπέμπει στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Το Α προέρχεται από τη λέξη Αχιλλέας και είναι το χαρακτηριστικό κλήσης ειρηνικής περιόδου, ενώ ο κεραυνός συμβολίζει τις τηλεπικοινωνίες και την ταχύτητα αντίδρασης.

Το Γαλάζιο που περιβάλει την όλη σύνθεση είναι το χρώμα του Ελληνικού Εναέριου Χώρου και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το έμβλημα της επίλεκτης Μονάδας.

Το ρητό Των δ’ επιλέκτων η Αρετή αποτελεί μέρος από την ρήση του Αριστοτέλη :
…των πολλών επιδίωξη η Ηδονή
Των εκλεκτών η δόξα
Των δ’ επιλέκτων η Αρετή

Χθες, ολοκληρώθηκε και επίσημα το 3ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης, της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

Επάνδρωση
Η επάνδρωση της Μοίρας είναι ιεραρχικώς η ακόλουθη:
-Διοικητής
-Αξιωματικός Επιχειρήσεων
-Διοικητές Α & Β Σμήνους
-Επιχειρησιακές Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων

Ο εξοπλισμός τον οποίο έχει στην διάθεση του ένα στέλεχος της Μοίρας ειδικών επιχειρήσεων είναι από τους αρτιότερους και ο πλέον συμβατός με αυτόν των αντίστοιχων συμμαχικών ομάδων.

Ο εξοπλισμός τον οποίο έχει στην διάθεση του ένα στέλεχος της Μοίρας ειδικών επιχειρήσεων είναι από τους αρτιότερους και ο πλέον συμβατός με αυτόν των αντίστοιχων συμμαχικών ομάδων.

Το προσωπικό της 31ης ΜΕΕΔ δύναται να εκτελέσει την αποστολή του ανεξαρτήτως του εδάφους, μέρα ή νύχτα, καιρικών συνθηκών.

Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός τον οποίο έχει στην διάθεση του ένα στέλεχος της Μοίρας ειδικών επιχειρήσεων είναι από τους αρτιότερους και ο πλέον συμβατός με αυτόν των αντίστοιχων συμμαχικών ομάδων.

Έτσι δύναται να εκτελέσει την αποστολή του ανεξαρτήτως του εδάφους, μέρα ή νύχτα, καιρικών συνθηκών.

Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι ποικίλη και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των εν ειρήνη δραστηριοτήτων της Μοίρας, ακολουθώντας τη θεμελιώδη αρχή της Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις...

Εκπαίδευση
Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι ποικίλη και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των εν ειρήνη δραστηριοτήτων της Μοίρας.

Ακολουθώντας τη θεμελιώδη αρχή της Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις χωρίζεται σε τρία στάδια (αρχική, εξειδίκευσης, συντήρησης) και περιλαμβάνει πλειάδα εκπαιδεύσεων που πραγματοποιούνται σε σχολεία και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Χωράς, αλλά και του Εξωτερικού.

Επίσης, η εκπαίδευση συμπληρώνεται από ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών – συνεκπαιδεύσεων με επίλεκτες μονάδες εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Εκπαίδευση στη θάλασσα...

Εκπαίδευση σε ακραίες καιρικές συνθήκες...

Χθες, ολοκληρώθηκε και επίσημα το 3ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ), της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ), με την επίδοση των πτυχίων στους νέους Διασώστες Μάχης από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο (Δείτε ΕΔΩ).

Το σχολείο παρέχει μια ενιαία και εξειδικευμένη εκπαίδευση στους Διασώστες Μάχης, καλύπτοντας όλα τα επιμέρους αντικείμενα που θεωρούνται απαραίτητα εφόδια προκειμένου οι απόφοιτοί του να στελεχώσουν τις επιχειρησιακές Ομάδες Ειδικών Αποστολών (ΟΜΕΑ) της Μοίρας για ανάληψη αποστολών Έρευνας – Διάσωσης και Έρευνας – Διάσωσης Μάχης.

Οι υποψήφιοι περνούν από μια διαδικασία σκληρής αρχικής επιλογής και στη συνέχεια αξιολογούνται διαρκώς, σε κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο, με αυστηρά κριτήρια τα οποία εξασφαλίζουν ότι μόνο οι καλύτεροι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το Σχολείο και θα πάρουν την ειδικότητα του Διασώστη Μάχης.

Χθες, ολοκληρώθηκε το 3ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, με την επίδοση των πτυχίων στους νέους Διασώστες Μάχης από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2013 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το 25% των συμμετεχόντων, ποσοστό ενδεικτικό της δύσκολης άλλα άκρως απαραίτητης εκπαίδευσης, η οποία θα εξασφαλίσει στον Διασώστη Μάχης υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε περίοδο πραγματικών επιχειρήσεων.

defenceline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s