"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ… Πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδας: Θα δίνουν άμεσα άδειες παραμονής & ιθαγένεια!


ΑΑΑges

Η κυβέρνηση, υπό την πίεση του ΠΑΣΟΚ, ανοίγει διάπλατα τα σύνορα της χώρας στους λαθρομετανάστες με την εφαρμογή Νέου Μεταναστευτικού Κώδικα, με τον οποίο διευκολύνει  την χορήγηση αδειών διαμονής απαλείφοντας μια σειρά διαδικασιών και προϋποθέσεων που προϋπήρχαν για να διευκολύνουν την παραμονή τους στην Ελλάδα, ενώ πλέον θα χορηγείται και ιθαγένεια στα παιδιά των λαθρομεταναστών!

 

Π.χ. από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά απαλείφονται πάνω από 20 ενώ οι κατηγορίες αδειών διαμονής μειώνονται από από 50 σε 19 και πλέον τίθεται εξαιρετικά έντονα το θέμα της πληθυσμιακής αλλοίωσης, το οποίο είναι και το ζητούμενο γι αυτούς που σκαρφίζονται τέτοιου είδους νομοσχέδια:

 

Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι εθνικά ομοιογενής χώρα για να περάσουν τα σχέδιά τους..

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέφερε ότι με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα δίνεται άδεια παραμονής στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών επί μακρόν διαμένοντων!

 

Όταν αυτά φθάνουν στην ηλικία των 18, θα μπορούν να καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για τη χορήγηση ιθαγένειας!

Είναι ο ίδιος που είχε ταχθεί υπέρ της «κολοβής» Βουλής, δηλαδή ότι «Μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να λειτουργήσει η Βουλή και με 282 βουλευτές αν παραιτηθούν οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου» όπως είχε ισχυριστεί!

 

Επίσης, με τη χορήγηση άδειας επί μακρόν διαμονής, οι νόμιμοι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν και σε άλλα κράτη της Ε.Ε. (αυτό απαραίτητα δεν είναι κακό γιατί σίγουρα θα «ξεφορτώνονται» αλλού!

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μάλιστα τόνισε ότι «Για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά Μεταναστευτικό Κώδικα […]

Αντιμετωπίζουμε τα θέματα των μεταναστών δεύτερης γενιάς, στους οποίους παρέχουμε τα δικαιώματα των επί μακρών διαμένοντων στην Ελλάδα».

 

To ότι σε 30 χρόνια από σήμερα.βάσει τους ρυθμού των γεννήσεων των Ελλήνων και των λαθρομεταναστών,θα έχει επέλθει πλήρης πληθυσμιακή αλλοίωση και διαγραφή του ομοιογενούς τριπτύχου «γλώσσα, θρησκεία, ήθη και έθιμα» που συνιστούν ένα Έθνος, δεν μοιάζει να απασχολεί κανένας.

Απλά ψηφοφόρους ψάχνει το ΠΑΣΟΚ. Έστω αλλοεθνείς.

Κάνοντας και εργολαβίες σε ξένα συμφέροντα, βέβαια…

Κάποιος να τους σταματήσει… Υπάρχει;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

One thought on “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ… Πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδας: Θα δίνουν άμεσα άδειες παραμονής & ιθαγένεια!

 1. Η «άδεια επί μακρόν διαμένοντος», πενταετούς διάρκειας, αποτελεί «κλειδί» στο σχέδιο νόμου για τη μετανάστευση, το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση αύριο, Τρίτη. Μέχρι σήμερα οι εθνικές άδειες διαμονής –«άδειες αορίστου χρόνου» ή «δεκαετείς άδειες»– δεν έδιναν στους αλλοδαπούς τρίτων χωρών που τις κατείχαν το δικαίωμα να εργασθούν σε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας.

  Τώρα οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν με την (πενταετή) «άδεια επί μακρόν διαμένοντος» να μετακινούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και να εργάζονται και σε αυτές. Έτσι ωθούνται οι κάτοχοι μακρόχρονων εθνικών αδειών διαμονής (άδειες διαμονής δεκαετούς και αόριστης διάρκειας) να τις μετατρέψουν σε (πενταετείς) άδειες επί μακρόν διαμένοντος.

  Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει απάντηση στο ερώτημα μήπως οι άλλοι Ευρωπαίοι διαμαρτυρηθούν για την παροχή «αδειών επί μακρόν διαμένοντος» όταν δουν χιλιάδες αλλοδαπούς από την Ελλάδα να συρρέουν στις χώρες τους.

  Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, ο κώδικας για τη μετανάστευση ακολουθεί αυστηρά την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Η παροχή “αδειών επί μακρόν διαμένοντος” γίνεται βάσει των σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών. Δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί κανένας διότι όλα γίνονται απολύτως νόμιμα, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι Ευρωπαίοι έχουν κατά καιρούς υιοθετήσει και ζητούν και από την Ελλάδα να εφαρμόσει» τονίζεται.

  Ευνοϊκές ρυθμίσεις και «χτύπημα» γραφειοκρατίας

  Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης κατά την παρουσίαση του περιγράμματος του σχεδίου νόμου για τη μετανάστευση υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά μεταναστευτικό κώδικα. Σε αυτόν συγκεντρώθηκαν όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν τη μεταναστευτική νομοθεσία για τη νόμιμη είσοδο και διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών.

  Στη βάση της εθνικής νομοθεσίας για τη μετανάστευση (βασικός κορμός είναι ο νόμος 3386/2005) και των οδηγιών της ΕΕ, κωδικοποιήθηκαν σε ενιαίο νομοθετικό κείμενο 140 άρθρων ρυθμίσεις που υπάρχουν επίσης σε 20 νόμους, 6 Προεδρικά Διατάγματα και 42 διάφορες άλλες κανονιστικές πράξεις.

  Το υπουργείο Εσωτερικών, πέραν από την (πενταετή) άδεια επί μακρόν διαμένοντος, αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, τις εξής καινοτομίες που αφορούν το μεταναστευτικό Κώδικα:

  — Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση μεταναστών δεύτερης γενεάς (δηλαδή παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν μεγαλώσει στη χώρα, έχουν πάει εδώ σχολείο κτλ.). Τους παρέχονται τα δικαιώματα του επί μακρόν διαμένοντος εντός της ελληνικής επικρατείας και μειώνεται η γραφειοκρατία ως προς την ανανέωση των αδειών τους.

  — Αλλαγή διαδικασίας μετακλήσεων νέων αλλοδαπών. Ο σχεδιασμός είναι σε κεντρικό επίπεδο (και όχι σε επίκεντρο περιφέρειας) για να υπάρχει συνολικός έλεγχος σε συνάρτηση με τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας στο σύνολο της χώρας. Η διαδικασία γίνεται ταχεία και ευέλικτη.

  — Εισαγωγή ειδικών ταχειών διαδικασιών (fast track) εισόδου και διαμονής αλλοδαπών για την προώθηση επενδυτικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων (π.χ. στρατηγικές επενδύσεις άνω των 100.000.000 ευρώ, αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ).

  — Υιοθέτηση διατάξεων που λαμβάνουν υπ’ όψιν την οικονομική κρίση. Οι άνεργοι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα δεν γίνονται υποχρεωτικώς παράνομοι.

  — Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Μειώνονται οι κατηγορίες των αδειών διαμονής από 50 σε 19. Επίσης καταργούνται περίπου 20 δικαιολογητικά για τις ανανεώσεις αδειών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s