"Greek National Pride" blog / Εξοπλισμοί

Το «γράμμα» Βενιζέλου στον Αβραμόπουλο


YPOVRYBATARIESΔεν λέει να κοπάσει η αντιπαράθεση που ξέσπασε μέσα στην κυβέρνηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή που έστειλε μόλις προχθές στον Δημήτρη Αβραμόπουλο με κοινοποίηση και στον πρωθυπουργό.

Όπως τονίζεται από το ΠΑΣΟΚ, η επιστολή απεστάλη την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ενόψει δηλαδή της συζήτησης που έγινε χτες στη Βουλή επί του θέματος, μετά από αναβολή της σχετικής επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό Άμυνας.

Στην επιστολή του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «οι απόψεις που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας στο κείμενο της ερώτησης και σε συναφείς ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπερασπίζονται τις αμαρτωλές αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια συμπεριλαμβανομένων και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών».

Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή που έστειλε μόλις προχθές στον Δημήτρη Αβραμόπουλο με κοινοποίηση και στον πρωθυπουργό

Σημειώνει δε ότι: «Όπως γνωρίζετε την περίοδο 2009-2011 καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια να διαφυλαχθεί τόσο η ναυπηγική υποδομή της χώρας όσο και η περιουσία του ελληνικού δημοσίου και πιο συγκεκριμένα του Π.Ν. που έχει καταβάλλει τεράστια ποσά χωρίς να παραλάβει τίποτα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι «όλη αυτή η προσπάθεια έγινε σε εκτέλεση ψηφισμένων από τη Βουλή των Ελλήνων νόμων, υπό εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «δυστυχώς από τον Ιούνιο του 2011 και μετά εμφανίσθηκε μια νέα γενιά εμπλοκών στις σχέσεις μεταξύ ΕΝΑΕ (υπό τη νέα διοίκησή τους) και Γερμανών υποκατασκευαστών (HDW/TYSSEN) καθώς και στις σχέσεις αυτών των δύο με το ελληνικό δημόσιο». Επισημαίνει δε ότι «παρά τις προσπάθειες των αρμοδίων υπουργών δεν έχει ως τώρα απεμπλακεί η κατάσταση και αυτό -όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει όλοι μας- πρέπει να γίνει το ταχύτερο».

Ο κ. Βενιζέλος συνόδευσε την επιστολή του προς τον κ. Αβραμόπουλο με φάκελο με υλικό σχετικά με τις διάφορες φάσεις της υπόθεσης, «προκειμένου να αναδειχθούν οι προσπάθειες αυτές και προκειμένου να αντιστραφεί η χυδαία, συκοφαντική αλλά και ύποπτη, ως προς τις απόψεις που φαίνεται να υποστηρίζει, ερώτηση του κ. Τσίπρα».

Ειδικότερα, εσωκλείονταν στο φάκελο ενημερωτικό σημείωμα για την εξέλιξη της υπόθεσης των υποβρυχίων του Π.Ν. από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα (Μάιος 2011), συνοπτικό σημείωμα απάντησης για Σκαραμαγκά-Υποβρύχια (16.10.2013), περίληψη ενημερωτικού σημειώματος για τα υποβρύχια του Π.Ν. (Μάιος 2011) και σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επί της απάντησης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (8.10.2013).

Στην επιστολή του, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ακόμα προς τον υπουργό Άμυνας ότι «το ΓΕΝ και η ΓΔΑΕΕ τηρούν το πλήρες αρχείο του θέματος, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει κάνει τις δικές του προσπάθειες με τον ειδικό διαμεσολαβητή για το ζήτημα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δώσει κατ’ επανάληψη οδηγίες και έχει λάβει σχετικές πρωτοβουλίες». «Υπάρχει συνεπώς στη διάθεσή του πολύ πλούσιο υλικό», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος στην επιστολή του.

Στο μεταξύ, πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ανέφεραν σχετικά με τον νόμο του 2010 ότι και το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα και είχε εισηγηθεί να προχωρήσει η συμφωνία με νόμο και συμπλήρωναν πως το ίδιο είχε κάνει και το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ.

Οι ίδιες πηγές, επισήμαιναν, μεταξύ άλλων, ότι τα δύο τελευταία χρόνια χειρίστηκε την υπόθεση ο κ. Αβραμόπουλος στην ίδια κατεύθυνση, χωρίς να κάνει κάποιες παρατηρήσεις, υπενθυμίζοντας ότι είχε αναλάβει υπουργός Άμυνας τον Νοέμβριο του 2011, ότι στη συνέχεια ανέλαβε ο κ. Παναγιωτόπουλος και εν συνεχεία ανέλαβε εκ νέου καθήκοντα ο σημερινός υπουργός Άμυνας.
πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s