"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / Πολεμική Αεροπορία / Τουρκία

‘Οταν τα Ελληνικά Μαχητικά κυνήγησαν τα Τούρκικα μέχρι το αεροδρόμιο του …Dalaman !


tn1

»Tο DALAMAN  με τους δίδυμους Μιναρέδες που τα Ελληνικά μαχητικά  πέταξαν απο πάνω τους !»

Ήταν ενα  καλοκαιρινό πρωινό  του 2000 και τίποτε δεν προμήνυε κάτι το ασυνήθιστο …

Ο Ελεγκτής  βάρδιας του RADAR της Ρόδου  ψάχνει τον ουρανό για κάτι το παράξενο αλλά μάταια!

Ξάφνου χτυπάει το alert στο  IFF  και δείχνει δύο  εισβολείς να έρχονται καταπάνω τους  !

Σημαίνει συναγερμός  και ειδοποιείται  το κέντρο επιχειρήσεων και το ΑΤΑ στη Λάρισα ,που ο  Αρχηγός του Ιπτάμενος  και ο ίδιος από τους λίγους ,κατέβασε όλα  τα διαόλια που ήξερε !

Οι Τούρκοι εισβολείς παραβιάζουν το Ελληνικό FIR και με περισσή θρασύτητα πετούν βόρεια της Ρόδου και παραλιακά μέχρι την Λίνδο …

Από την Κάρπαθο που έχουν σταθεμεύσει απο προγούμενο βράδυ, έχουν ήδη απογειωθεί    δυο Ελληνικά μαχητικά με χειριστές δυο από καλύτερους Άσσους της Πολεμικής Αεροπορίας με τα νεύρα τους  τσατάλια !

Μόλις τα Ελληνικά μαχητικά  φτάνουν σε απόσταση  να μπορούν να πάρουν νούμερα τους και να καταγράψουν  τον οπλισμό τους τα Τούρκικα απομακρύνονται …

Στροφή των Ελληνικών και τα Τούρκικα επιστρέφουν για κυκλική περιστροφή ,ανήσυχος ο ελεγκτής του Radar της Ρόδου καλεί τον Αρχιελεγκή και τον ενημερώνει για την απότομη αλλαγή πορείας  των Τούρκικων και την  εισβολή στο FIR  !

     »Η πορεία των Ελληνικών μαχητικών που καταδίωξαν τους Τούρκους !»

»Αρπαγμένος» απο το παιχνίδι των Τούρκων  ο Επικεφαλής των Ελληνικών μαχητικών  ενημερώνει για εμπλοκή και τραβάει πίσω τα καύσιμα στο  FULL

Ορμάει πίσω από τον Τούρκο που αρχίζει να απομακρύνεται προς τις Μικρασιατικές ακτές πανικόβλητος ενώ   από πάνω τους  ακολουθεί κατά πόδας και ο νεαρός χειριστής έχοντας πάρει στο κατόπι τον άλλο Τούρκο που προσπαθεί να σπάσει το lock !

O έμπειρος αρχιελεγκτής  αρχίζει να καταλαβαίνει τι πα να γίνει και αρχίζει τις φωνές προς τους χειριστές …Προσοχή είσαστε πάνω από μαύρη περιοχή ουρλιάζει στο μικρόφωνο , κάντε στροφή 180  Μοιρών διατάζει στους  Έλληνες Χειριστές !

Έχεις παράσιτα  δεν σε ακούμε απαντάει ο επικεφαλής ενώ ο νεαρός πιλότος ζητάει από τον Αρχιελεγκή να κάνουν το  check επαλήθευσης  !!!

Οι Τούρκοι πανικόβλητοι πλέον φτάνουν πάνω από το αεροδρόμιο »dalaman» ενώ ο ένας Τούρκος προσγειώνεται ο άλλος συνεχίζει την πορεία του πάνω από τα βουνά προσπερνώντας το αεροδρόμιο με τον νεαρό ‘Ελληνα στην ουρά  του !

Το Ελληνικό μαχητικό κάνει κύκλο πάνω από τους δίδυμους μιναρέδες του Dalaman και  στη στροφή πετάνε και τα δυο χαμηλά πάνω από το τζαμί τρομοκρατώντας τους Χοτζάδες που δεν πίστευαν στα μάτια τους !

Επικρατεί πανικός ενώ ο Αρχηγός του ΑΤΑ σημαίνει συναγερμό στην ετοιμότητα  που απογειώνεται  ,ενώ  προετοιμάζει τη Σκύρο  για τα χειρότερα …

Τα Ελληνικά πετάνε προς τη Ρόδο όταν καταφτάνουν δυο Τούρκικα μαχητικά  ….Ο ηρωισμός των Ελλήνων χειριστών δεν έχει όρια, αντί να τρέξουν προς το Ελληνικό FIR όπου είχαν ήδη φτάσει τα Ελληνικά μαχητικά κάνουν ανάποδο loop  και βρίσκονται πίσω από τα Τούρκικα που χωρίζουν προσπαθώντας να σπάσουν την lock των Ελληνικών μαχητικών !

Οι Τούρκοι τα χάνουν μην πιστεύοντας αυτό που βλέπουν,τους αναχαιτίζουν Ελληνικά μαχητικά μέσα στην Τουρκία !!!

Οι φωνές του Αρχιελεγκτή  του RADAR της Ρόδου και η εντολή του Αρχηγού του ΑΤΑ  αναγκάζουν τα Ελληνικά να εγκαταλείψουν την εμπλοκή  και  να επιστρέψουν πίσω .

Αρχηγός ΑΤΑ  που είναι ένας από τους ποιο τσαμπουκάδες  τους Αιγαίου …Αρπάζει το τηλέφωνο   και μιλάει ο ίδιος με τον Αρχιελεγκή ρωτόντας τον τι ακριβώς συνέβη !

Αναφέρει τα πάντα ο Αρχιελεγκής και του λέει ότι όλα έχουν καταγραφεί … Τότε εμβρόντητος ακούει τον Αρχηγό να αυρλιάζει στα ακουστικά του , δεν το κατάλαβες καλά …Αυτά που μου λες  δέν έγιναν ποτέ και αυτό είναι διαταγή !!!

Οι Τούρκοι δεν ανέφεραν ποτέ το γεγονός ,ούτε παραπονέθηκαν στο ΝΑΤΟΪΚΌ Αρχηγείο της Νάπολης όπου καταγράφονται τα Πάντα !

Πώς να δικαιολογήσουν  άλλωστε στον Τούρκικο λαό το τότε Στρατιωτικό  κατεστημένο του Στρατού  για ανίκητες Τουρκικές Δυνάμεις , οτι οι Ρωμιοί έφτασαν μέχρι το  Στρατιωτικό αεροδρόμιο του DALAMAN…Χωρίς να τους πάρουν μυρωδιά !!!

      »Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του DALAMAN που τα Ελληνικά μαχητικά πέταξαν μέχρι εκεί !»

Αυτή είναι μια από τις δεκάδες ιστορίες της Πολεμικής Αεροπορίας που δεν φτάσουν ποτέ να γίνουν πρώτο θέμα στις ειδήσεις ,ούτε βέβαια τα παιδιά της Αεροπορίας που είναι καθημερινοί ήρωες να πάρουν και ένα παράσημο από τα χέρια ενός πολιτικού που δεν θα  εγκρίνει βέβαια ποτέ  και τις πράξεις τους !

 »Η Ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή  και δεν χωράνε  παρερμηνείες »!

Ένα μικρό αφιέρωμα στα παιδιά των μαχητικών που τα νιώθουμε κάθε ημέρα δίπλα μας !

Βετεράνος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s