Υπενθυμίζεται, ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει επιλέξει τη νοτιοκορεατική Rotem για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης στο πρόγραμμα του Altay και ως κύριους υποκατασκευαστές τις τουρκικές εταιρίες Aselsan (σύστημα ελέγχου πυρός, σύστημα διοίκησης και ελέγχου), την κρατικήMKEK (πυροβόλο 120 χλστ.) και τη Roketsan (θωράκιση).
Η ανακοίνωση από τον Bayar της πρόθεσης της τουρκικής κυβέρνησης να αναθέσει τη σύμβαση παραγωγής σειράς τις αρχές του 2014 αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι τα πρωτότυπα του Altay κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων δοκιμών πεδίου για την αξιολόγηση τους είτε δεν ανέδειξαν σημαντικά προβλήματα είτε ότι αυτά μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν.
Σε κάθε περίπτωση η έναρξη της παραγωγής σειράς του Altay μέσα σε πέντε περίπου χρόνια από την έναρξη του προγράμματος θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για την τουρκική αμυντική βιομηχανία αλλά και το SSM που είχε τη διαχείριση του προγράμματος.
