"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / Τουρκία

«ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΟ ΑΦΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ»! Α.Δαβάκης: «Ετοιμάζονται να μας επιτεθούν οι Τούρκοι σε νησιά και Έβρο»


APEILH-KATA-THS-ELLADOS-L

Με μία δήλωση που προκάλεσε έκπληξη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πώς οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να μας επιτεθούν στον Έβρο και στα νησιά, αφού παρατηρείται «υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια».

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Δαβάκης προχώρησε σε μεγαλοπρεπή κυβίστηση δείχνοντας τη σοβαρότητα του πολιτικού και μάλιστα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Από εκεί που οι Τούρκοι ετοιμάζονταν να μας την «πέσουν» μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν… «φίλοι μας».

Κατόπιν προφανώς αντίδρασης του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, που ενώ οι Τούρκοι εγείρουν θέματα μειονοτήτων, θέλουν τζαμιά σε όλη την Ελλάδα, παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα και αξιώνουν συνδιαχείριση του Αιγαίου, αυτός σφυρίζει αδιάφορα, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου που ανέχεται την πολιτική Βενιζέλου και κάνει συνεχώς υποχωρήσεις.

Ο κ. Δαβάκης επιχείρησε να μαζέψει τα αμάζευτα, λέγοντας από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής για την προηγούμενη δήλωση του περί υπερσυγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια ότι, «αναφερόμουν στο παρελθόν.

Σήμερα τα πράγματα στο Αιγαίο έχουν αλλάξει.

Η ένταση έχει πέσει και έχουν βελτιωθεί οι διμερείς μας σχέσεις.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία εκφεύγει της ουσία των λεγομένων μου».

Έφαγε τέτοιο χαστούκι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας που τα γύρισε από την άλλη.

Για ποια βελτίωση των διμερών σχέσεων μιλάει ο άνθρωπος που τυγχάνει και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας;

Οι Τούρκοι στέλνουν μαχητικά τους να πετούν 150 μέτρα πάνω από ελληνικά νησιά, παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο, στέλνουν πλοία τους στο Σούνιο και η Ελλάδα δεν αντιδρά καθόλου.

Οι Τούρκοι εκδίδουν NAVTEX για ασκήσεις στο Αιγαίο οι οποίες περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά και απειλούν με έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της ΑΟΖ, θεωρούν την υφαλοκρηπίδα της Ρόδου δική τους και προσπαθούν να εξαφανίσουν εντελώς από το χάρτη το Καστελόριζο (ανήκει στη Μεσόγειο έχουν δηλώσει).

Για ποιο παρελθόν μιλάει ο κ. Δαβάκης;

Αυτά συμβαίνουν στο παρόν.

Εκτός και αν ο ίδιος δεν το έχει αντιληφθεί από τον τρίτο όροφο του Πενταγώνου.

Παραδέχεται ο ίδιος πως οι Τούρκοι έχουν αυξήσει σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, ενώ ο ίδιος έχει βάλει την υπογραφή του και το ομολογεί χωρίς να ντρέπεται πώς «σε σχέση με το 2009 ο συνολικός προυπολογισμός του υπουργείου έχει μειωθεί κατά 48%, περίπου στο μισό».

Εξαιτίας της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης τα πλοία του Στόλου και τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν ούτε καύσιμα να βάλουν, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπογραφεί κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η τρόικα έχει επιβάλει και η κυβέρνηση το έχει δεχθεί τη δραματική αμυντική συρρίκνωση της χώρας, ενώ τώρα ετοιμάζονται να βάλουν και «λουκέτο» στις αμυντικές βιομηχανίες.

Οι αρχικές δηλώσεις του κ. Δαβάκη είχαν ως εξής :

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας.

Επίσης, ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει καθημερινή πρακτική, αεροπορική και ναυτική, όσον αφορά παραβιάσεις, επεμβάσεις σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης από τη γείτονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τα αντίστοιχα και ανάλογα δεδομένα, προκειμένου να μη βρεθεί ελλείπουσα προς αυτήν την πραγματικότητα.

Τούτη την πραγματικότητα, λοιπόν, διαχειριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα του αμυντικού σχεδιασμού και της νέας δομής, σταθμίζοντας την ορθή εκτίμηση της πραγματικής απειλής και την εθνική στρατηγική της χώρας».

Μάλιστα τις δηλώσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης για να δηλώσει πώς η Τουρκία κάθε δέκα χρόνια μας δοκιμάζουν τις αντοχές μας, εννοώντας πώς ότι μία φορά κάθε δεκαετία η Άγκυρα προκαλεί τεχνητή κρίση που φέρνει την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου.

«Οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε «Βάστα Ρόμελ!

Η Ελλάδα αγωνιζόταν και στα μετόπισθεν λειτουργούσε μια 5η φάλαγγα…

Ο λαός θέλει ενθάρρυνση αντι να ταΐζεται με μιζέρια… θέλει πίστη στην πατρίδα».

Προφανώς η νέα δήλωση του κ. Δαβάκη ηρέμησε και τον κ. Κακλαμάνη, αφού αυτά «συνέβαιναν στο παρελθόν»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s