"Greek National Pride" blog / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / Ε.Ε.

Σόιμπλε: «Πρέπει να εκφράζουμε σεβασμό για την πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα»


16714655_13343806.limghandler«Eίναι δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα, όμως έχει σημειωθεί πρόοδος. (Η Ελλάδα) είχε να ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι πρέπον να εκφράζουμε σεβασμό για την πρόοδο που έχει γίνει. Στο τέλος θα στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Σόιμπλε διαπίστωσε πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ ερωτηθείς για την αντιπαράθεση μεταξύ κορυφαίου στελέχους του Euro Working Group και της ελληνικής πλευράς δήλωσε ότι γνωρίζει ότι πάντα υπήρχαν φωνές που υποστήριζαν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ είχε ζητήσει επιτάχυνση των προσπαθειών της Ελλάδας ώστε να υπάρξει συμφωνία και να προχωρήσει το πρόγραμμα προσαρμογής,

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρόοδο που πέτυχε η Ελλάδα».πηγη

Σχολιάστε