"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος

Απάντηση Ελένης Θεοχάρους στο παραλήρημα αρθρογράφου του ΔΟΛ


1a_659

H Kύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους έδωσε την πρέπουσα απάντηση σε κάποια Λώρη Κέζα που χαρακτήρισε “ρευστή” την έννοια του Έθνους χωρίς να καταδικάσει το παραλήρημα Erdogan.

Αισθάνθηκα οδυνηρότατη έκπληξη διαβάζοντας ***το άρθρο της κυρίας Κέζα, με το οποίο επιτίθεται άδικα στον καλό συνάδελφο Ευρωβουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο, για την στήριξη που παρέχει -όπως οφείλει άλλωστε- στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Διότι, όλοι οι Ευρωβουλευτές οφείλουν να συμπαρίστανται στην Κύπρο- κράτος μέλος της ΕΕ- γιατί αυτό επιβάλλει η προσήλωση του κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και “αυτός ο Γιώργος Κουμουτσάκος” κάνει αυτό που πρέπει.

Όπως συμπαριστάμεθα όλοι στους Τούρκους διαδηλωτές της Πλατείας Ταξίμ, στους εξεγερμένους της Συρίας, στους ομοφυλόφιλους της Ουγγαρίας, στους άστεγους της Ρουμανίας, στον λαό της Νικαράγουα και της Κίνας, στους άνεργους της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, στους απελπισμένους Φιλιππινέζους.

Βεβαίως για την κυρία Λώρη η έννοια του Έθνους είναι ρευστή, και όποιος την επικαλείται αντιμετωπίζει την χλεύη των σούπερ εκσυγχρονιστών,  συνεπώς δεν θα αναφερθώ στους εθνικούς λόγους που επιβάλλουν την διαρκή στήριξη της Ελλάδας από την Κύπρο και της Κύπρου από την Ελλάδα.

Ωστόσο, οφείλω να αναφερθώ στις νομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς την Κύπρο.

Η  Ελλάδα έχει νομική υποχρέωση να υπερασπίζεται την Κύπρο και τούτο απορρέει  από την συνθήκη εγγυήσεως που υπεγράφη μαζί με τις συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου.

Οι εν λόγω συμφωνίες, αν δεν το γνωρίζει η συντάκτις του  άρθρου, ισχύουν ακόμη και είναι στην βάση αυτών που εξακολουθεί να υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπου νομίμως εδρεύει Ελληνικός Στρατός για να υπερασπιστεί την διεθνή έννομη τάξη, τις δημοκρατικές αρχές και αξίες  και τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Η Τουρκία δεν κατέχει απλώς εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά της ΕΕ, και είναι υποχρέωση κάθε Ευρωβουλευτή στο πλαίσιο της Αλληλεγγύης και των Ευρωπαϊκών Αξιών να υπερασπίζεται και να μάχεται για την επικράτηση του δικαίου. Διαφορετικά το οικοδόμημα της ΕΕ θα καταρρεύσει.

Βεβαίως οι λίαν εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις της συντάκτιδος σας, την οδηγούν στην θέση ότι οι δηλώσεις Ερτογάν (που είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενες και ακολουθούν ανάλογες και ή προκλητικότερες τοποθετήσεις  των Νταβούτογλου, Μπαγίς και Έρογλου), δεν είναι απλώς “κακοδιατυπωμένες θέσεις” αλλά η απροκάλυπτη, λόγοις και έργοις έκφραση της τουρκικής επιθετικότητας εναντίον της Κύπρου.

Είναι ακόμη η εκ βάθρων καταστροφής της αγωνιώδους προσπάθειες του Κυπριακού Ελληνισμού να βρει λύση στο πρόβλημα του και να απαλλαγεί από την κατοχή. Τον πόλεμο του 74, δεν τον χάσαμε μόνοι μας εμείς οι Κύπριοι, αλλά μαζί με την Ελλάδα.

Η κυρία Λώρη προφανώς δεν γνωρίζει ή θέλει να αγνοεί  ότι στην Κύπρο ζουν ένα εκατομμύριο Έλληνες, που αγωνιούν για την επιβίωση τους και για την διάσωση της Ελλάδας, η οποία εξ ίσου απειλείται, από την Τουρκία.

Και κάτι ακόμη:  Τα οστά των προγόνων αυτών των Ελλήνων που ζουν σήμερα στην Κύπρο, είναι διεσπαρμένα σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, επειδή αγωνίστηκαν με πάθος για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Δεν ζητάμε αντίδωρο προς τούτο, διότι αυτό ήταν το χρέος μας, πριν οι “εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις” οδηγήσουν την Ελλάδα στην παρακμή και πολύ πριν αρχίσει η επιχείρηση  επιβολής της ανιστόρητης  θέσης ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες και η Κύπρος ένα ξένο νησιωτικό κράτος.

Άλλωστε εκατοντάδες  Ελλαδίτες στρατιώτες,  έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου. Και βεβαίως, όλα αυτά δεν είναι “εθνικισμοί και ακρότητες”,  όπως μας λέει η Λώρη, είναι ο σκληρός αγώνας επιβίωσης που διεξάγουμε.

Τα “λάβαρα” που κρατάμε στο ΕK είναι τα “λάβαρα” της Ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Που είναι ξένα για την Λώρη αλλά όχι για μας.

 Η κυρία Ελένη Θεοχάρους είναι παιδοχειρουργός και Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το βιογραφικό της Λώρη(ς;) Κέζα αγνοείται.

***το άρθρο

strategyreports.wordpress.com

One thought on “Απάντηση Ελένης Θεοχάρους στο παραλήρημα αρθρογράφου του ΔΟΛ

  1. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ -ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΕΖΑΣ ..ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s