"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – Με 11.570 ευρώ (συν) το μήνα κάνουν το «σκατό τους παξιμάδι» οι βουλευτές…


AAA_anthropoi-skoupidia

Με 11.570 ευρώ το μήνα για αποζημίωση, επιτροπές, μίσθωση οχήματος, επίδομα ενοικίου και τηλεφωνική ατέλεια για πολιτικά γραφεία και κινητό οι βουλευτές κάνουν το σκατό του παξιμάδι κατά τον Ι. Τζαμτζή προκειμένου να επιβιώσουν. Εμπαίζουν το λαό που λιμοκτονεί, ενώ αυτοί ζουν μέσα στη χλιδή και δεν σκέφτονται καν να μειώσουν τις αποδοχές τους, όπως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κσιδιάρης του προκάλεσε στα 1.890 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά για τα χρήματα που λαμβάνει μηνιαίως κάθε βουλευτής στο χέρι δόθηκαν από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία της Βουλής και δεν υπολογίζονται σε αυτά ένα σωρό άλλα προνόμοια, όπως οι αεροπορικές μετακινήσεις των βουλευτών της επαρχίας, το προσωπικό που αποσπάται και υπηρετεί στα γραφεία των βουλευτών, οι άνδρες ασφαλείας και οι φοροαπαλλαγές.

Όλα αυτά μαζί, όπως πριν μερικές ημέρες αποκάλυψε το defencenet.gr κοστίζουν στον ελληνικό λαό περί τα 70 εκατομμύρια το χρόνο. Κι όμως ορισμένοι βουλευτές, όπως ο κ. Τζαμτζής έχουν το θράσος να μιλούν και να λένε ότι «ξεραίνουν» το σκατό τους για να επιβιώσουν πολλοί βουλευτές.

Και το λέει αυτό στους Έλληνες που καλούνται να ζήσουν με 500 ευρώ και αν, όταν οι φόροι και τα χαράτσια έρχονται βροχή, η ανεργία έχει φτάσει στο 30% (επισήμως) και χιλιάδες συνάνθρωποι μας αυτοκτονούν γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειες τους τα απαραίτητα για να ζήσουν.

Δείτε λοιπόν τι παίρνουν οι βουλευτές.

Η βουλευτική αποζημίωση κυμαίνεται από 7644,79 ευρώ έως 8178,79 ευρώ ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια. Στα συγκεκριμένα ποσά όμως δεν έχει συμπεριληφθεί και η αποζημίωση για την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές (σ.σ. 75 ευρώ ανά συνεδρίαση).

– A Κατηγορία (Επικρατείας – Α  & Β Αθηνών – Α& Β Πειραιώς – Έβρου- Ζακύνθου – Ηρακλείου – Α θεσσ/κης – Καβάλας – Κερκύρας – Κεφαλληνίας – Κοζάνης – Λέσβου – Α & Β Πειραιώς – Σάµου – Χανίων – Χίου).

– Β Κατηγορία (Αργολίδας – Αττικής – Βοιωτίας -Έυβοιας – Ηµαθίας – Κιλκίς – Κορινθίας – Λασιθίου – Ξάνθης – Ροδόπης – Πέλλης – Πιερίας – Ρεθύµνης).

– Γ Κατηγορία (Αιτωλοακαρνανίας – Αρκαδίας – Άρτας – Αχαίας – Γρεβενών – Ευρυτανίας – Ηλείας – Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων – Καρδίτσας – Καστοριάς).
–    ∆ Κατηγορία (Κυκλάδες – ∆ωδεκάνησα).

Οι βουλευτές που ανήκουν στην Α κατηγορία λαμβάνουν επίδομα γραφείου 738,88 ευρώ και οι υπόλοιποι 935,88 ευρώ.

Αντίστοιχα για τα έξοδα κίνησης ισχύουν τα εξής: Α κατηγορία: 291 ευρώ, Β: 389 ευρώ, Γ 486 ευρώ και Δ 648 ευρώ.

Υπο αυτά τα δεδομένα, το σύνολο των μηνιαίων βουλευτικών εισοδημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Βουλευτές:
Α κατηγορίας: 7644,79 ευρώ
Β κατηγορίας: 7939,79 ευρώ
Γ κατηγορίας: 8036,79 ευρώ
Δ κατηγορίας: 8178,79 ευρώ

Βέβαια στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Η συγκεκριμένη αποζημίωση έχει διαμορφωθεί σε 75 ευρώ ανα συνεδρίαση και κατά μέσο όρο ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 225-300 ευρώ το μήνα.

Πέραν των παραπάνω, οι βουλευτές λαμβάνουν και μια σειρά άλλων υλικών παροχών όπως : η μίσθωση βουλευτικού ΙΧ (975 ευρώ), επίδομα ενοικίου (1.000 ευρώ), τηλεφωνική ατέλεια για τα πολιτικά γραφεία (917 ευρώ), ατέλεια κινητού τηλεφώνου (200 ευρώ) ενώ οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια  ή δωρεάν κουπόνια για διέλευση διοδίων.

Σε αυτό το ποσό που φθάνει τελικά έως τα 11.570 δεν υπολογίζονται, όπως αναφέραμε και μία σειρά άλλων προνομίων που αποτιμώνται συνολικά σε περισσότερα από 19.000 ευρώ ως κόστος για τον κάθε βουλευτή.

Όχι μόνο δηλαδή την τριετία που έχουν υποβάλει το μνημόνιο στους Έλληνες πολίτες που τους βλέπουν να πεινούν, να πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακα τους και ζουν με επιδόματα ανεργίας και συντάξεις των 360 ευρώ δεν έχουν μειώσει τις αποδοχές τους, αλλά τις έχουν αυξήσει και από πάνω.

Αυτοί είναι οι βουλευτές που ξεραίνουν το σκατό τους για να επιβιώσουν…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s