"Greek National Pride" blog / ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ / ΙΣΛΑΜ / Τουρκία

Συμβ. Στρατηγικής Συνεργασίας με την Τουρκία και τώρα;


Yasin_Al_Qadi_Erdogan

Δραματικές διαστάσει για την Τουρκία αλλά και για τον ίδιο προσωπικά φαίνεται να λαμβάνει το πολύ-σκάνδαλο αφού το Νεοθωμανικό «βαθύ κράτος» που έστησε, σε αντικατάσταση του κεμαλικού φαίνεται να μπάζει από παντού και όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικό αλλά και σε πολιτικό καθώς και σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, και εσωτερικής και εξωτερικής ασφαλείας.

Έτσι, λοιπόν, η Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται έτοιμος να θερίσει ότι ακριβώς έσπειρε τα τελευταία δέκα δώδεκα έτη, αφού από την μία η οικονομική παράμετρος φαίνεται να ξεχειλώνει σαν πουλόβερ και ο χορός των δισεκατομμυρίων να έρχεται στην επιφάνεια, αλλά σιγά-σιγά έχουν αρχίσει μέσω «τυχαίων» (σε εισαγωγικά ή μη) γεγονότων να έρχονται στην επιφάνεια και ιστορίες πολύ πιο σοβαρές για εμάς του εξωτερικούς παρατηρητές των τεκταινομένων από το πόσα λεφτά κατάφερε να καταχραστεί το σύστημα-ΑΚΡ έτσι όπως διαμορφώθηκε στα χρόνια της παντοδυναμίας του.

Πέραν λοιπόν των οικονομικών υποθέσεων, το τελευταίο διάστημα έρχονται στην επιφάνεια και υποθέσεις οι οποίες εμπλέκουν άμεσα το πρωθυπουργικό γραφείο και την ΜΙΤ με την σουνιτική εξτρεμιστική τρομοκρατίας και την ίδια την Αλ Κάιντα.

Για να πούμε και «του στραβού το δίκιο» όχι ότι όλα αυτά δεν έχουν αναλυθεί εδώ και μήνες, για να μην πούμε χρόνια, με αφορμή κυρίως τα τεκταινόμενα τα τελευταία δύο έτη στην Συρία, αλλά δεν μπορεί κάποιος να μην παρατηρήσει ότι είναι η πρώτη φορά που οι υποθέσεις, οι εκτιμήσεις και οι αναλύσεις επιβεβαιώνονται με τον πλέον πανηγυρικό από γεγονότα, ονόματα και διευθύνσεις.

Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο ο καλός φίλος και συγγραφέας Κώστας Πικραμένος σε ανοιχτή επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θέτει κάποια από τα απτά στοιχεία, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και στην ουσία ξεσκεπάζουν το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνώντων με τους οποίους συνδιαλεγόμαστε και ζητάει από την Αθήνα να αναθεωρήσει την στάση της τουλάχιστον στο ζήτημα του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας που έχει συσταθεί μετά από πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου το 2010.

Το «defence-point.gr» δημοσιεύει την επιστολή του Κ. Πικραμένου όχι φυσικά διότι αναμένει από την κυβέρνηση να αλλάξει την στάση της απέναντι στην κυβέρνηση της Τουρκίας, αλλά για να επισημάνει ότι η Ελλάδα ως μία ευρωπαϊκή, πολιτισμένη και γενικά καλοπροαίρετη (σε βαθμό παρεξηγήσεως…) σε θέματα εξωτερικής πολιτικής χώρα, καλό θα ήταν να γνωρίζει ακριβώς με τον ποιο συνομιλεί, και φυσικά τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένει από αυτόν. Για να μην πούμε ότι το να συνεργάζεσαι τόσο στενά με χώρα που συγκεκαλυμμένα γίνεται αντιληπτή ως παρίας, ελέω Ερντογάν…

Με άξονα πάντα το απόφθεγμα του Θεόδωρου Ρούσβελτ προέδρου των ΗΠΑ (1901-1909) του ανθρώπου έβγαλε από το απομονωτισμό του Δόγματος Μονρόε την χώρα του και την τοποθέτησε με αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη, που έλεγε «speak softly and curry a big stick» (μίλα με ευγένεια αλλά κράτα ένα μεγάλο ραβδί), προτρέπουμε του κυβερνώντες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα παρακάτω για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως στο άμεσο μέλλον…

Ανοικτή Επιστολή προς
τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

του Κώστα Πικραμένου

ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Παρουσιάζουμε ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ το πρώτο δημόσιο ενυπόγραφο έγγραφο που πιστοποιεί ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι η Κυβέρνηση Ερντογάν – και οι συν αυτώ -ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΥΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ στη Συρία.

Την ίδια Αλ Κάιντα που πραγματοποιεί επιθέσεις αυτοκτονίας στο Λίβανο και έχει καταλάβει την πόλη της Φαλούτζα στο Ιράκ.

Την ίδια Αλ Κάιντα που έχει αποκεφαλίσει δεκάδες στρατιώτες του Συριακού στρατού. Την ίδια Αλ Κάιντα που επιτίθεται στους Κούρδους της Συρίας. Την ιδια Αλ Κάιντα που απαγάγει Ελληνο-ορθοδοξους Άραβες.

κ. Σαμαρά
Τα γεγονότα και οι αποδείξεις δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Συγκεκριμένα:

Τον Ιούνιο 2013, οι καταζητούμενοι από Ιnterpol/ΗΠΑ/ΕΕ (ως χρηματοδότες της Αλ Κάιντα) Σαουδάραβες Γιασίν Αλ Κάντι και Ουσάμα Κουτμπ τραυματίζονται σε τροχαίο ατύχημα στην Κων/πολη.

Η παράνομη διαμονή και δραστηριότητα τους στην Τουρκία είναι εν γνώση της Κυβέρνησης Ερντογάν η οποία και τους καλύπτει.

Ειδικότερα στο αυτοκίνητο τους επιβαίνει και ο επικεφαλής της ασφάλειας του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ιμπραχίμ Γκιλντίζ.

Kαι οι τρεις επιβαίνοντες επιστρέφουν από μυστική συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα με το Διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η 6η στη σειρά.

Προηγούμενες τακτικές συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί τόσο στην Αγκυρα όσο και στην Κων/πολη κατά τη διάρκεια του 2012 .

Στις εν λόγω επαφές Κάντι-Φιντάν συμμετείχε και ο σύμβουλος του Ερντογάν για θέματα Μέσης Ανατολής Σεφέρ Τουράν ενώ ο Κάντι συνοδευόταν πάντα από σωματοφύλακες του Ερντογάν.

Ο πρώτος που επισκέφτηκε τον καταζητούμενο Γιασίν Αλ Καντί στο νοσοκομείο αμέσως μετά το ατύχημα ήταν ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω κατηγορείται μαζί με τον Αλ Κάντι στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς που πλήττει την Κυβέρνηση Ερντογάν.

Λόγω της μη συμμόρφωσης στην εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης από την Τουρκική Αστυνομία, οι Αλ Κάντι και Κουτμπ μπόρεσαν και διέφυγαν από την Τουρκία με άνωθεν εντολή!!!

Στις συναντήσεις του Αλ Καντί με τον Φιντάν Χακάν συζητήθηκε η λογιστική υποστήριξη της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο Σαουδάραβας χρηματοδότης της Αλ Κάιντα κατάφερε να εισέλθει χωρίς κανένα έλεγχο εγγράφων στη περιφερειακή διεύθυνση της ΜΙΤ στην Κων/πολη, τη στιγμή που καταζητείται από Ιnterpol/HΠΑ/ΕΕ.

Ο Αλ Κάντι σε αγαστή συνεργασία με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας, Μπαντάρ μπιν Σουλτάν, προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Κυβέρνηση Ερντογάν/ΜΙΤ προκειμένου να απολαμβάνει ασυλία και επιχειρηματική «ευελιξία».

Ο Μπιλάλ Ερντογάν κάνει businessμε τον Αλ Κάντι και οι δύο διαφεύγουν ενταλμάτων σύλληψης για διαφθορά.

Το επισυναπτόμενο έγγραφο φέρει την υπογραφή του Νομάρχη της Περιφέρειας Χατάι Τζελαλετίν Λεκεσίζο οποίος απαγόρευσε στις δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής (JANDARMA) να κατασχέσουν στρατιωτικό φορτίο με προορισμό Συριακή συνοριακή περιοχή που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα.

Στο κείμενο που υπογράφει ο ίδιος ο Νομάρχης ενημερώνει ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ότι το φορτηγό, ο οδηγός και το φορτίο, ανήκει στη ΜΙΤ και κάθε έλεγχος αυτού πρέπει να έχει την άδεια του Γραφείου του Τούρκου Πρωθυπουργού.

κ. Πρωθυπουργέ

>Επειδή ακόμη και Τούρκοι αναλυτές εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την αφέλεια του Τούρκου Νομάρχη να συντάξει το ως άνω κείμενο

>Επειδή ακόμη και Τούρκοι αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι το εν λόγω έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη σε Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον της Τουρκίας

>Επειδή αποτελεί τραγελαφικό γεγονός η σύσταση Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας με χώρα που μας έχει κηρύξει casus belli

Οφείλετε άμεσα να καταγγείλετε τη σύσταση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας με ένα ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ για λόγους ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΘΑ το τολμήσετε άραγε;

www.defence-point.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s