"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΤΡΟΙΚΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-Συνάντηση για τις αλλαγές


BENILOSAMARASΣτο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο αναμένεται να επιλυθούν τα ενδοκυβερνητικά ζητήματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία 24ωρα σχετικά με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν αμέσως μετά την επιστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από το εξωτερικό, θα λάβουν αποφάσεις τόσο για την επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης των προαπαιτούμενων όσο και για την προώθηση νομοσχεδίων που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, τείνει να εξελιχθεί σε ενδοκυβερνητικό ζήτημα, μετά τις ενστάσεις που έχουν διατυπώσει τρία μέλη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα οι υπουργοί κ. Γεωργιάδης, Τσαυτάρης και Χαρακόπουλος, για κρίσιμες ρυθμίσεις που προβλέπονται σε νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει ο Κ. Χατζηδάκης. Οπως ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους», ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης έχει εκφράσει τη διαφωνία του για την απελευθέρωση των σημείων πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ενώ οι κ. Τσαυτάρης και Χαρακόπουλος έχουν σαφείς ενστάσεις για άλλη ρύθμιση του ίδιου νομοσχεδίου και ειδικότερα για την πρόβλεψη αύξησης της «διάρκειας ζωής» του φρέσκου γάλακτος.

Οπως είναι φυσικό, οι ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις που προκαλεί η αναβλητικότητα που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ λόγω των δικών του εσωκομματικών προβλημάτων, έχουν προκαλέσει την έντονη ενόχληση του κ. Χατζηδάκη, ο οποίος σημειώνει ότι τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιό του αποτελούν μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά έναντι της τρόικας. Επίσης βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι εάν δεν προχωρήσουν και οι διαρθρωτικές αλλαγές, που αποτελούν το αντίβαρο στις πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων, τότε η κρίση στις σχέσεις της Αθήνας με τους δανειστές θα είναι αναπόφευκτη. πηγη

Σχολιάστε