"Greek National Pride" blog / ΗΠΑ / ΚΙΝΑ / Στρατιωτική Τεχνολογία

Ο » Βυζαντινός Άδης » βούτηξε τα μυστικά του F-35!


www.onalert

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Τα μυστικά του νέου αμερικανικού μαχητικού F-35 έκλεψε για λογαριασμό των Κινέζων ο  «Βυζαντινός Άδης» ! 

Όχι δεν πρόκειται για  κάποιον μυθικό …δικέφαλο βυζαντινό …αετό που με τα …τέσσερα μάτια του «είδε»  το «αόρατο» ,λόγω τεχνολογίας stealth , μαχητικό  και το πήγε στην άλλη άκρη του δρόμου του …μεταξιού!

Πολύ απλούστερα, όπως συμβαίνει στις ιστορίες κινηματογραφικές ιστορίες κατασκοπίας αλλά και στην ίδια την ζωή,  κινέζοι φέρεται να έχουν υποκλέψει  από το 2007 μεσω υπολογιστών  σχέδια της τεχνολογίας του F-35   και να τα έχουν ενσωματώσει σε νέα βελτιωμένη έκδοση του κινεζικού   μαχητικού αεροσκάφους J-20 που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο για κάποιο λόγο που δεν έχει γίνει γνωστός ονομάστηκε από τους Αμερικανούς  »Επιχείρηση Βυζαντινός Αδης»! Ίσως ονομάστηκε έτσι  από τις …βυζαντινές μηχανορραφίες που υποπτεύονται ότι έγιναν από τους χάκερς και τους συνεργάτες τους  αλλά και από τα …τάρταρα που πήγαν κάποιοι καλά κρυμμένοι σχεδιασμοί τους…

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή :Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ και αρχικά ιδιώτες αναλυτές – κυρίως του Bill Gertz  του Washington Free Beacon-  υπήρξε εκτεταμένη επιχείρηση «κυβερνοκατασκοπείας» από κινεζικές υπηρεσίες, πριν από επτά χρόνια, η οποία εξασφάλισε άκρως απόρρητη τεχνολογία από τις ΗΠΑ, η οποία ενσωματώθηκε επιτυχώς στο νέο, σχετικά »αόρατο» από τα ραντάρ κινεζικό μαχητικό J-20.

Η κλοπή απόρρητων σχεδίων του F-35 – κυρίως σε έξι τομείς – επιβεβαίωσε η πρόσφατη δημοσίευση φωτογραφιών του κινεζικού πρωτοτύπου  J-20, που είχε πολλές εμφανείς βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011,λένε οι ειδικοί.

Μία από τις σημαντικότερες βελτιώσεις φαίνεται να αφορά νέο σύστημα ηλεκτροοπτικής στόχευσης, που εντοπίζεται κάτω από τη μύτη του αεροσκάφους.


Η φωτο- αποκάλυψη!

Οι φωτογραφίες του νέου J-20 δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά σε κινεζικά διαδικτυακά μέσα στις 17 Ιανουαρίου και αμέσως τα φίδια (του …Αδη;) έζωσαν τους αμερικανούς και τις υπηρεσίες ασφαλείας τους.

Οι οποίες, βεβαίως, αν πιστέψουμε την Ουάσιγκτον Πόστ, κάτι είχαν καταλάβει από παλιότερα…

Η Washington Post είχε αναφέρει  πέρυσι ότι τα σχέδια για πάνω από δύο δωδεκάδες οπλικά συστήματα είχαν παραβιαστεί από <<κυβερνοκατασκοπεία>> .

Αυτά τα προγράμματα  περιλάμβαναν ζωτικής σημασίας σχέδια για μαχητικά αεροσκάφη, πλοία και πυραυλικά συστήματα.

Η κινεζική κυβερνο-<<διείσδυση>>, που αφορούσε την υποκλοπή τεχνολογικών μυστικών από κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ, φαίνεται ότι έγινε το 2007 και είχε στόχο της τα σχέδια κατασκευής του αεροσκάφους F-35 Lightning ΙΙ της Lockheed-Martin.

Πως γινόταν η <<δουλειά>>

Για το <<δρόμο>> που ακολουθήθηκε αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι τα προϊόντα των υποκλοπών διοχετεύονταν αρχικά σε μονάδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, με τον – »όνομα και …πράγμα» – τίτλο «Αναγνωριστικό Τεχνικό Γραφείο» σε κάποια κινεζική  επαρχία.

Από εκεί, τα αμερικανικά σχέδια άλλαζαν χέρια, για να καταλήξουν στην κρατική Κινεζική Αεροβιομηχανία (AVIC).

Μία θυγατρική της AVIC στην ίδια επαρχία – η Chengdu Aircraft Industry Group- αξιοποιούσε από την πλευρά της τα  στοιχεία που έφταναν  για να κατασκευάσει/τροποποιήσει  το J-20.

Πέραν των υποκλοπών με κυβερνοπειρατεία για την οποία υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του αμερικανικού Πενταγώνου, η Κίνα απέκτησε πρόσβαση στα σχέδια του F-35 κυρίως χάρη σε παραδοσιακή <<βιομηχανική κατασκοπεία>>, παρά βασιζόμενη εντελώς στα νέα ηλεκτρονικά μέσα.

Εδώ,με βάσει το σενάριο αυτό,υπάρχει »ζουμί»που ίσως διαταράξει τις σχέσεις της Ουάσιγκτον με συμμάχους -εταίρους, ανάμεσά τους και την Τουρκία:

Τα απόρρητα στοιχεία, εκτιμούν οι Αμερικανοί ειδικοί της ΝSA,  περιήλθαν στους κινέζους  μέσω  συμμάχων των ΗΠΑ, που συμμετείχαν στην κατασκευή του F-35: Βρετανία, Ισραήλ, Ιταλία, Αυστραλία, Καναδάς, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία και Τουρκία συμμετείχαν σε διάφορα στάδια του σχεδιασμού και της κατασκευής του <<αόρατου>> αεροσκάφους.

Τουρκία και »μαύρη λίστα» με κινεζικές εταιρίες

Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε φιτιλιές αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να έχει γίνει με τις τόσες σχέσεις που έχουν κινεζικές και τουρκικές εταιρίες για διάφορες τεχνολογίες πυραυλικών , αντιαεροπορικών και άλλων συστημάτων.

Μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ κατηγόρησαν πριν λίγους μήνες την Άγκυρα ότι συνεργάζεται με εταιρία της Κίνας που φτιάχνει αντιαεροπορικά μεγάλου βεληνεκούς που είναι στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ!

Υπάρχει και μια άλλη πτυχή:

Την υποκλοπή της τεχνογνωσίας παραδέχθηκε  η προσκείμενη στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας εφημερίδα «Global Times», που έστω και έμμεσα ανέφερε  στις 20 Ιανουαρίου, ότι «η Κίνα απέκτησε εξ ολοκλήρου» από το F-35 τις έξι καίριες τεχνολογίες του  stealth μαχητικού αεροσκάφους J-20 .

Αυτές,μεταξύ άλλων είναι στο σύστημα ελέγχου πυρός, στο ακροφύσιο jet προωθητικής κατεύθυνσης που έχει βελτιωθεί για την περαιτέρω μείωση της υπογραφής ραντάρ,στο  ηλεκτρο-οπτικό σύστημα στόχευσης  κ.α. έχει αναφέρει από το Washington Free Beacon.

Υπάρχουν και κινεζικές αναφορές ότι έγινε μικρότερο το ακροφύσιο εξάτμισης και  μαζί με την ουρά και το κάθετο πτερύγιο τροποποίησαν το σχέδιο για να μειωθεί η ανίχνευση από το ραντάρ.

Υλικά από Κίνα στο F-35;

Πάντως και οι ΗΠΑ φαίνεται να είχαν κάνει παλιότερα αυτο-παγοποντιά σε σχέση με την Κίνα για το F-35 :

Ενώ απαγορευόταν με δικό τους νόμο να πάρουν κάποια ειδικά μέταλλα από τη Κίνα έκαναν ουσιαστικά τα στραβά μάτια  και με παρεκκλίσεις του νόμου αγοράστηκαν από εταιρίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Και αυτό,λέγεται,  για να κρατηθεί το πρόγραμμα εν ζωή,λόγω μεγάλου κόστους.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s