"Greek National Pride" blog / ΡΩΣΙΑ

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ-ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ


r620-9a68dae882a400c0d12092bd46c4ce7e

Πολλοί αναρωτιούνται και ανησυχούν για την στροφή των πολιτών προς υποψήφιους που είναι επιχειρηματίες  αλλά και υποψήφιους που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά συμφέροντα όπως στον Βόλο και στον Περαία αντίστοιχα.

Για την περίπτωση του Περαία διαπιστώνεται μια σειρά συμπτώσεων οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσική διείσδυση στα πολιτικά πράγματα της καθημαγμένης Ευρώπης είναι πολύ πιο βαθιά και οργανωμένη από όσο νομίζουμε.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε διαδικτυακή  δημοσίευση του Ρωσικού περιοδικού »Ελλάδα-Ρωσία» το οποίο εκδίδεται στην Ρωσία και  στο τυπογραφείο της Προεδρικής Υπηρεσίας της Ρωσίας (άλλοτε «Πράβντα»), δηλαδή τελεί υπό την Ρωσική κρατική αιγίδα και το οποίο αναδημοσιεύει ρεπορτάζ της “Ελεύθερης Ώρας” της Δευτέρας 30-12-2013

Μπορείτε να δείτε ότι το περιοδικό  στο διαδικτυακό τεύχος του Φεβρουάριου 2014 υιοθετεί πλήρως και αναμεταδίδει το άρθρο της »Ελεύθερης Ώρας» το οποίο αναφέρεται ονομαστικά και με στοιχεία σε Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως πατριώτες που διαφοροποιούνται από την αμερικανόδουλη και γερμανόδουλη Ελληνική πολιτική σκηνή και οι οποίοι είναι πρόθυμοι να συνεργασθούν με την »μητέρα Ρωσία».

Ανάμεσα τους αναφέρεται και ο κ Ε..Μαρινάκης , ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και υποστηρικτής του υποψήφιου δήμαρχου Πειραιά κ.Γιάννη Μώραλη .

Αυτοί είναι οι 5 έλληνες Κροίσοι που στηρίζουν το “κόμμα της μητέρας Ρωσίας» για να μη καταστραφεί η χώρα “ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ”

πηγή http://www.ellada-russia.gr/news/2-%CE%95%CE%9B%CE%

Αναδημοσίευση ρεπορταζ που δημοσιεύτηκε στην “Ελεύθερη Ώρα” της Δευτέρας 30-12-2013

Αντίπαλο δέος και ισχυρό «δόρυ» στην αμερικανόδουλη και γερμανόδουλη πολιτική των χρεωκοπημένων Ελληνικών κυβερνήσεων που βούλιαξαν και εξαθλίωσαν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, ετοιμάζουν στο παρασκήνιο 5 κορυφαίοι πατριώτες επιχειρηματίες.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κυοφορείται και παρέχεται εκ του σύνεγγυς και από τον καθένα ξεχωριστά στήριξη σε «κάθε κίνηση και ιδεολογική διαφοροποίηση που δεν θα έχει σχέση με φθαρτά πολιτικά πρόσωπα, κατεστημένες και επικίνδυνες μορφές διακυβέρνησης και διεφθαρμένες προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στο παιχνίδι με Αμερικανικούς και Γερμανικού πόλους, συστημικούς ηγέτες και παρελκόμενες αποφυάδες τους οι οποίοι δημιούργησαν το σημερινό κύκλωμα διαπλοκής που υπονόμευσε και κατέστρεψε την Ελλάδα».

Στο ίδιο πλαίσιο έμπρακτης στήριξης, οι γνωστοί επιχειρηματίες είναι σε θέση να εμπιστευτούν έναν νέο πεφωτισμένο «Καποδίστρια»(όποιο όνομα κι αν έχει αυτός)αρκεί να τηρεί τρείς βασικές προϋποθέσεις αρχών και πολιτικής συνέπειας: Πατριωτισμό, καθαρότητα και βλέμμα προς κοινούς ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτισμικούς ορίζοντες με τη «μητέρα Ρωσία».

Αυτή την εποχή και η ίδια η φίλη χώρα ευνοεί πάλι νέες επαφές (παντοιοτρόπως)αλλά οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα τις εμποδίζουν και τις σαμποτάρουν λόγω των καταβολών τους με τα «σάπια» είδωλα της Δύσης. Σχηματικά σχεδιάζονται-και αυτός είναι ένας συλλογισμός που δεν πηγάζει μόνον από τις κυοφορούμενες εξελίξεις-ιδεολογικοί και οικονομικοί «φάροι» που είχαν ακμάσει στα πρώτα βήματα της απελευθέρωσης της χώρας από τον Οθωμανικό ζυγό, όταν ενεπιστεύθη τον Ρωσικό παράγοντα για να ανταπεξέλθει με την δύναμη των όπλων και της διπλωματίας στις ανάγκες επανασύστασης ισχυρού Κράτους.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται αυτόν τον καιρό στην Ελληνική αγορά, οι επιχειρηματίες οι οποίοι μπορούν να δυναμώσουν τους δεσμούς με την Ρωσία και να σχεδιάσουν «νέο παιχνίδι» στην πολιτική διακυβέρνηση της χώρας(με ταυτόχρονες και υπερμεγέθεις για τα εγχώρια δεδομένα επιχειρηματικές συμφωνίες)είναι:

-Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Product Tanker, του Ευάγγελου Μαρινάκη, η οποία περιλαμβάνει στο στόλο της 14 δεξαμενόπλοια τύπου ice class, φέρεται να είναι για τα επόμενα τρία χρόνια βασικός μοχλός συμμετοχής στο μεγαλόπνοο ρωσικό σχέδιο για θαλάσσιους διαδρόμους που θα μειώνουν τον χρόνο εκτέλεσης ενός δρομολογίου από την Δυτική προς την Ανατολική πλευρά της υφηλίου και παράλληλα θα απαιτούνται λιγότερα καύσιμα αλλά και θα διασφαλίζεται η καλύτερη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος .

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η προσπάθεια να αξιοποιηθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά το Northern Sea Route (Βόρειο πέρασμα-NSR) στην Αρκτική το οποίο συντομεύει κατά 30 ημέρες σχεδόν το ταξίδι από τα λιμάνια της Άπω Ανατολής στα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπη, θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων τριών ετών.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαθέσει ένα δις δολάρια για την ανάπτυξη ενός δικτύου υποστήριξης των πλόων μέσω του NSR με τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των λιμένων της κατά μήκος του Βορείου Περάσματος. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης προβάλλεται ως ένας από τους πανίσχυρους της γενιάς του που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στις διαδραματιζόμενες εξελίξεις. Ήδη η αγορά της ραδιοφωνικής συχνότητας του 902 στα FM από γνωστό fund συντείνει στην συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 -Οικογένεια Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Η «Μηχανική» από το 2008 επενδύει στη Ρωσία και διατηρεί άρρηκτες σχέσεις.

Η «αιμοδοσία»(όπως έχει γραφεί)σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον προέρχεται από την εκμετάλλευση και πώληση ακινήτων της Μηχανική στο εξωτερικό.

Στη Ρωσία μάλιστα εκτιμάται ότι εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εκτέλεση του ογκώδους συγκροτήματος ΗΡΑ.

Ως γνωστόν, το 2004 ο «πατριάρχης» της επιχειρηματικής οικογένειας, τιμήθηκε με το ανώτατο μετάλλιο της Οδησσού, για τη συνεισφορά του στην οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της πόλης.

Όσοι λένε ότι γνωρίζουν, κατατάσσουν τον κ.Εμφιετζόγλου σε θεμέλιο λίθο «γεφυρωμάτων» με τον ρωσικό παράγοντα.

 -Ένθερμος θιασώτης συσπείρωσης πολιτικών πόλων με τη Ρωσία εμφανίζεται στο στενό του επαγγελματικό περιβάλλον, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα έχει εξαπολύσει πυρά κατά του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου.

«Αν το κράτος δεν αλλάξει, ο τόπος μας θα βουλιάξει.

Κι αν τα κόμματα δεν κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει, το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο.

Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του», έχει πει στο παρελθόν ο κ.Δασκαλόπουλος συγκεντρώνοντας τις επικρίσεις των χρεωκοπημένων πολιτικάντηδων.

Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με τον επιχειρηματία Δασκαλόπουλο οφείλει να του αναγνωρίσει ότι μιλά έξω από τα δόντια ακόμα κι αν εκφράζει-όπως τον κατηγορούν-ιδιοτελή συμφέροντα.

Μάλιστα ο κ. Δασκαλόπουλος στο παρελθόν έχει «πετάξει» φωτοβολίδες για «κόμμα» γυρίζοντας αλλού-μάλλον παραπλανητικά-τη συζήτηση.

«Μας βομβαρδίζουν με αστειότητες: Θέλετε να κάνετε κόμμα επιχειρηματιών! Θέλετε να μας υποκαταστήσετε! Θέλετε να παρέμβετε στο πολιτικό σύστημα! Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν έτσι τους φόβους τους , είναι ότι το δικό μας “κόμμα” υπάρχει ήδη», έχει σημειώσει ο ίδιος προσθέτοντας ότι το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι «ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας. Το “κόμμα“ μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα», έχει δηλώσει ο επιχειρηματίας. Τώρα, λέει το ίδιο και τι απαντά σε όσους του «χρεώνουν» μυστική «διπλωματία» με τη «μαμά Ρωσία»;

-Κωνσταντίνος Μίχαλος: Πρόκειται για έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ελληνορωσικής Φιλίας και δεν θα έβλεπε με καθόλου «κακό» μάτι μια απόπειρα ίδρυσης ή συνύπαρξης ρωσικού «κόμματος» στην Ελλάδα. Μάλιστα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με δόξες και παράτες τίμησε την πρόεδρο της Άνω Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα. Ματβιένκο, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επέδωσε στον κα. Ματβιένκο το μετάλλιο διακεκριμένης προσωπικότητας του ΕΒΕΑ, για την πολύχρονη προσφορά της στην ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Κατά την τελετή της βράβευσης της κας. Ματβιένκο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων(λόγια που αποκτούν άλλη σημασία, κατά το σημερινό ρεπορτάζ):

«Η επίσκεψη της Προέδρου της Άνω Δούμας στην Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα στο ΕΒΕΑ, το ναό της επιχειρηματικότητας αποδεικνύει ότι οι ελληνορωσική φιλιά όχι μόνο υφίσταται, αλλά και μπορεί να εκβαθυνθεί ακόμη περισσότερο. Η περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, αυτή την δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας είναι αναγκαία περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά. Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική αύξηση (13,5% την περσινή χρόνια) των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία. Αυτή η ανοδική τάση θέλουμε να συνεχιστεί. Και μπορούμε να το πετύχουμε επ’ ωφελεία και των δύο χωρών. Όπως επιθυμούμε την ενεργό και δυναμική συμμετοχή των Ρωσικών επιχειρήσεων τόσο στις επενδύσεις στην χώρα μας, όσο και στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και σίγουρα αποτελεί χώρα μεγάλων επενδυτικών ευκαιριών. Καλούμε την Πρόεδρο της Άνω Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα χώρα πρώτης επιλογής για την εισροή Ρωσικών κεφαλαίων». Νομίζουμε ότι όσα είχε αναφέρει ο κ.Μίχαλος δηλώνουν το πόσο υπολογίζει την Ρωσία ως παράγοντα πολιτικής ισορροπίας στη χώρα.

Οικογένεια Γιαννακόπουλου-Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο κατά πολλούς «σκληρός» πατριώτης Έλληνας επιχειρηματίας σε μια εποχή δεινής οικονομικής στενωπού για τις φαρμακοβιομηχανίες λόγω της επιθετικής πολιτικής του υπουργείου Υγείας απέναντι στους εγχώριους παραγωγούς φαρμάκων(γενόσημα-λωποδύτες φαρμακοτρίφτες- δραστική ουσία)βρίσκεται σε διεργασίες για επεκτατική πολιτική του Ομίλου του και στην Ρωσία. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Βιανέξ» μετά την ισχυρή συνεργασία της εταιρείας του με τη “Lilly” το προηγούμενο καλοκαίρι(καρπός της οποία είναι το σκεύμασμα βανκομυκίνη που θα εξάγεται στην Κίνα)σκοπεύει-κατά πληροφορίες-σχεδιασμό για επέκταση των δραστηριοτήτων και στη Ρωσία. Μάλιστα ο επιχειρηματίας δεν θα έβλεπε-όπως μαρτυρούν άνθρωποι που τον ξέρουν καλά-με διόλου αρνητικό τρόπο, το «μπάσιμο» ενός διευρυμένου ενωτικού επιχειρηματικού σχήματος ως μοχλού πίεσης στις εξελίξεις, με την προϋπόθεση ότι έντιμοι πολιτικοί θα έβγαζαν τη χώρα από το αδιέξοδο σε ισότιμη συνεργασία και ίσες αποστάσεις με τον ρωσικό παράγοντα για την εκμετάλλευση του «χρυσού» υπεδάφους του Αιγαίου

 Τό ίδιο το περιοδικό »Ελλάδα- Ρωσία» παρουσιάζεται απο την συντακτική του ομάδα όπως παρακάτω :

Προφίλ

■ Το περιοδικό «Ελλάδα» εκδίδεται από το Ελληνο-ρωσικό Εργαστήριο για την Πληροφόρηση και τον Πολιτισμό «ΑΓΟΡΑ», που μετεξελίχθηκε σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών προβολής και διοργάνωσης επαγγελματικών εκδηλώσεων. Παραμένει το μοναδικό έντυπο στη Ρωσία, που ειδικεύεται σε θέματα Ελλάδας και Κύπρου και εκδίδεται τακτικά από επαγγελματίες των ελληνορωσικών σχέσεων.
■ Η «Ελλάδα» καλύπτει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με τη Ρωσία σε όλους τους τομείς, που έχουν αμοιβαίο ενδιαφέρον, με έμφαση στην οικονομία, τον τουρισμό και την πολιτιστική προσέγγιση των χωρών μας και συμβάλει στην πολυμερή προώθηση των ελληνικών και κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών στην υψηλής ανταγωνιστικότητας και εξειδίκευσης ρωσική αγορά.
■ Με αποκλειστικές τους συνεντεύξεις και δηλώσεις έχουν απευθυνθεί στους αναγνώστες μας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιος Β΄ και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, οι πρόεδροι της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών μας, ο Δήμαρχος της Μόσχας και η κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, ηγέτες της Ομογένειας και άλλοι παράγοντες, διαμορφωτές της ρωσικής κοινής γνώμης.
■ Το αναγνωστικό μας κοινό είναι όλοι όσοι σχεδιάζουν ή επισκέφθηκαν κάποτε την Ελλάδα ή την Κύπρο ή ενδιαφέρονται για τη διαχρονική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο, οι δραστήριοι άνθρωποι σε διάφορα επίπεδα των επιχειρήσεων, της πολιτικής και του life style.
■ Η επιθεώρησή μας κυκλοφορεί από το Μάρτιο του 2007, σε πέντε εκδόσεις ετησίως (Άνοιξη-μέσα Μαρτίου, Καλοκαίρι Ι-αρχές Ιουνίου, Καλοκαίρι ΙΙ-αρχές Αυγούστου, Φθινόπωρο-μέσα Οκτωβρίου, Χειμώνας-τέλη Δεκεμβρίου), τυπώνεται σε τετραχρωμία και χαρτί πολυτελείας στο τυπογραφείο της Προεδρικής Υπηρεσίας της Ρωσίας (άλλοτε «Πράβντα») σε 20-25.000 αντίτυπα.

short link:

Στις 10-5-2014 το http://www.antinews.gr/ το οποίο για πολλούς αποτελεί την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας και το οποίο στηρίζει τον .Α Σαμαρά ,ανάρτησε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει έλθει σε πολιτική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α.Τσίπρα.Πέρα από την μεροληπτική  και χολώδη γλώσσα του ρεπορτάζ ( η οποία συγχωρείται εφόσον το ιστολόγιο ασκεί το δικαίωμα του για την υποστήριξη της Ν.Δ) μπορούμε αβίαστα να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι έχει δίκαιο σχετικά με την υπόγεια συμμαχία Β.Μαρινάκη -ΣΥΡΙΖΑ. Ας θυμηθούμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν από λίγες ημέρες ταξίδεψε στην Μόσχα όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την πρόεδρο της Δούμας και άλλους Ρώσους πολιτειακούς παράγοντες.Έτσι Μαρινάκης και Τσίπρας ενώ θεωρητικά μεταξύ τους υπάρχει ιδεολογική άβυσσος στην πραγματικότητα έχουν ως κοινό παρανομαστή την Ρωσία και την προσπάθεια επιρροής  της στην Ελλάδα και εντάσονται πλέον στα σχέδια Πούτιν για την Ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα

Φλερτ ΣΥΡΙΖΑ – Βαγγέλη Μαρινάκη

Τα ψέματα τέλειωσαν και οι μάσκες πέφτουν σιγά – σιγά. Οι δήθεν πολέμιοι της διαπλοκής είναι βουτηγμένοι στη διαπλοκή. Το… αριστερό κόμμα που κόπτεται για τη διαφάνεια της πολιτικής ζωής κρύβει μυστικά που αν βγουν κάποτε στο φως θα πέσουν τα τσιμέντα της Κουμουνδούρου.

Τελικά είμαστε πλέον σίγουροι. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από ψεύτες ολκής είναι και οι χειρότεροι πολιτικοί που πέρασαν ποτέ από τη χώρα. Τέτοιοι πολιτικοί απατεώνες δεν έχουν υπάρξει. Ούτε την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για ένα υβρίδιο Πασόκου και ψευτοαριστερού του Κολωνακίου που κοροϊδεύει τον κόσμο με τον χειρότερο τρόπο.

Και το λέμε αυτό μετά την αποκάλυψη ότι στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά πλέχτηκε ένα… φλερτ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Λίγη ώρα μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κομματική εκδήλωση για την υποστήριξη του υποψήφιου κ. Δρίτσα για τη δημαρχία, ένα μυστικό ραντεβού έλαβε χώρα σε μια ταπεινή ταβέρνα του λιμανιού.

Ο κ. Τσίπρας κατακεραύνωσε τα μεγάλα συμφέροντα και τα μεγάλα αφεντικά που λυμαίνονται τον Πειραιά. Σφοδρή ήταν η επίθεση στα… λαμόγια που κάνουν κουμάντο στο λιμάνι. Και όλοι οι Συριζαίοι άρχισαν να χειροκροτάνε και να ανατριχιάζουν από επαναστατική ανάταση αφού ο αρχηγός τους κήρυξε πόλεμο στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Στο πλάι του κ. Τσίπρα, εκτός από τον Θ. Δρίτσα και η Πασιονάρια του κόμματος Ρένα Δούρου. Αυτή που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, που πολεμά τους επιχειρηματίες και τους διαπλεκόμενους.

Που έλεγε ότι θα «χαλάσει τα ντηλ του διαπλεκόμενου Σγουρού με την Μέρκελ». Ευτυχισμένη η Δούρου που ο αρχηγός της δίνει μάχη με το παλιό, το διεφθαρμένο και ανοίγει το δρόμο για την Νέα Ελλάδα.
Και μόλις τα φώτα της εκδήλωσης έσβησαν η κ. Δούρου κατηφόρισε στο ταπεινό ταβερνάκι για να συναντήσει τους φίλους της.

Ποιοι ήταν αυτοί;

Μα το μεγαλύτερο αφεντικό του Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δηλαδή ο βασικός αντίπαλος του Δρίτσα στον Πειραιά, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Μώραλη, συναντάται με βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχνώντας προφανώς τη δήλωση του Τσίπρα ότι «θα διώξουμε τους επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες του λιμανιού η κ. Δούρου, συνεργάτες της και ο κ. Μαρινάκης έφαγαν το δείπνο τους, τα είπαν σαν καλοί φίλοι και αποχαιρετίστηκαν λέγοντας πιθανότατα «θα τα ξαναπούμε».
Και τα ερωτήματα πέφτουν βροχή:
Τι ήθελε η Ρένα Δούρου, βασική συνεργάτιδα του Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Να μιλούσαν για μεταγραφές; Θα πάρει ο Ολυμπιακός τον Πουλίδο ή όχι; Λέτε να προσέλαβε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τη Δούρου για… σκάουτερ; Να ανακαλύπτει νέα ταλέντα στο ποδόσφαιρο; Μπα δεν το πιστεύουμε.
Φλερτ ΣΥΡΙΖΑ - Βαγγέλη Μαρινάκη photo - 1

Επειδή είμαστε σίγουροι ότι μυστικά μεταξύ της Δούρου και του Τσίπρα δεν υπάρχουν, να εικάσουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στον κ. Μαρινάκη; Τι να συζήτησαν άραγε δύο εντελώς… διαφορετικοί κόσμοι; Και μάλιστα λίγη ώρα μετά τους μύδρους του Τσίπρα για τη διαπλοκή; Εκτός κι αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα, τους ιδιοκτήτες του λιμανιού και τους επιχειρηματίες που λυμαίνονται τη χώρα. Εκτός κι αν είναι αθώα περιστερά, ένας αριστερός που… έτυχε να έχει γεμάτες τσέπες.

Μήπως υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Μαρινάκη, όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά και γενικότερα;

Μην ξεχνάμε ότι πριν μερικές ημέρες ο κ. Μαρινάκης είπε ότι αν δεν έβαζε υποψηφιότητα ο Μώραλης (δηλαδή ο ίδιος) θα ψήφισε τον Δρίτσα.

Τι σημαίνει λοιπόν η ξαφνική συμμαχία των δύο πλευρών; Μήπως ότι στο δεύτερο γύρο αν βγουν Μιχαλολιάκος με Μώραλη ο Δρίτσας θα ψηφίσει τον δεύτερο; Και μήπως ως αντάλλαγμα ο Μαρινάκης στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις (και ξέρετε τι εννοούμε) την Δούρου για να κερδίσει την περιφέρεια; Εκεί που ποντάρει όλα του τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πάντως απ’ ότι μαθαίνουμε ο Δρίτσας τρελάθηκε μόλις έμαθε για τη συνάντηση και ζήτησε εξηγήσεις από την Κουμουνδούρου η οποία τον διαβεβαίωσε ότι ήταν μια… κοινωνική συναναστροφή.

Υπάρχουν άραγε και μυστικές κουβέντες των φίλων του κ. Μαρινάκη. Μην ξεχνάμε ότι κουμπάρα του εφοπλιστή είναι η Ντόρα η Εξερευνήτρια. Υπάρχει μυστική ατζέντα για το σύνολο της πολιτικής;

Να σκεφτούμε και κάτι άλλο. Όλη αυτή η δαπανηρή εκστρατεία της κ. Δούρου με τις χιλιάδες αφίσες από πού στηρίζεται; Κάνουμε κάποιες σκέψεις.

Τα ψέματα τέλειωσαν και οι μάσκες πέφτουν σιγά – σιγά.

Οι δήθεν πολέμιοι της διαπλοκής είναι βουτηγμένοι στη διαπλοκή.

Το… αριστερό κόμμα που κόπτεται για τη διαφάνεια της πολιτικής ζωής κρύβει μυστικά που αν βγουν κάποτε στο φως θα πέσουν τα τσιμέντα της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του κοροϊδεύουν απροκάλυπτα το ελληνικό λαό.

Είναι χειρότεροι απ’ ότι μπορεί να φανταστεί ο κόσμος.

Και όσοι έχουν παρασυρθεί από τον άκρατο λαϊκισμό, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα «ταγάρια» που κρύβουν τα «κοστούμια» θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Κάποια οικονομικά συμφέροντα, κάποιοι επιχειρηματίες κρυφοί και φανεροί στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της δραχμής γιατί θα βγουν πολλαπλά κερδισμένοι. Αυτή είναι η αλήθεια και σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις για τη διαπλοκή του κ. Τσίπρα με τα διαπλεκόμενα.

Είναι το χειρότερο είδος πολιτικών.

Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να τιμωρηθούν.
Διαβάστε κι αυτό: http://www.zougla.gr/politiki/article/flert-siriza-marinaki

[googlemaps https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/blank.html» name=»google_top_static_frame» width=»300″ height=»150″ frameborder=»0″>

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s