"Greek National Pride" blog / ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Κάτω τα χέρια από τη Βόρειο Ήπειρο! Οι αλβανοί μεθοδεύουν τον αφανισμό του ελληνισμού


v.ipeiros__article

Ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας έχει εγερθεί στην πολύπαθη Βόρειο Ήπειρο, με την ελληνική μειονότητα να υφίσταται τις διώξεις του αλβανικού Καθεστώτος που στοχεύουν αναμφίβολα στην εξάλειψή της.

Οι νέες μεθοδεύσεις σχετίζονται με την εδαφική μεταρρύθμιση την οποία προωθεί η αλβανική κυβέρνηση, δια της οποίας επιχειρείται να πληγεί ανεπανόρθωτα η ελληνική εθνική μειονότητα.

Για τη σοβαρότητα του ζητήματος και την κρισιμότητά του για τους Βορειοηπειρώτες αδερφούς μας, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ανδρέας:

«Ως πρόεδρος του «Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνος» (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) και πνευματικός Αρχηγός της «Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνος» (Σ.Φ.Ε.Β.Α.), παρακολουθώ με πολλή αγωνία τα όσα συμβαίνουν, τελευταία, στην Ελληνική Κοινότητα της Βορείου Ηπείρου.

Η Αλβανία, που δεν είχε ούτε έχει πραγματικές φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, αφού μέχρι τώρα δεν πέτυχε να αφελληνίση τους Βορειοηπειρώτες με τις διάφορες δόλιες μεθοδεύσεις της, θέλει τώρα – με πρόσχημα διοικητικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – να εξουθενώση την ελληνόψυχη Χειμάρρα, τους Ελληνοβλάχους και αρκετά Ελληνικά χωριά, στην παραμεθόριο με την Ελλάδα περιοχή.

 

Συγκεκριμένα, η Χειμάρρα πρόκειται να ενωθή με τον αμιγώς αλβανικό δήμο Vranisht, στο βόρειο μέρος της ιστορικής και αδούλωτης πόλεως, προφανώς για να πετύχη η Αλβανία τον εξαλβανισμό της, παρά την αντίδραση των Χειμαρριωτών, ενώ υπάρχει σχέδιο να αλλάξουν τα όρια μειονοτικών επαρχιών, ώστε κάποια χωριά τους να περιλαμβάνωνται σε άλλους μη μειονοτικούς δήμους, πάντοτε για τον ίδιο σκοπό.

Τέλος, το κόμμα των «Τσάμηδων», που έχει πέντε (5) βουλευτές στην αλβανική Βουλή, ζητάει ο νέος δήμος Κονίσπολης, που πρόκειται να δημιουργηθή, να μετονομασθή σε «Δήμο Τσαμουριάς», στον οποίο θα ενταχθούν και ωρισμένα αμιγώς Βορειοηπειρωτικά χωριά.

 

Και όλα αυτά τώρα, που η Αλβανία με τις ενέργειες της Ελλάδας, έχει αποκτήσει το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας.

 

Για όλες αυτές τις, αυτόχρημα απαράδεκτες και εχθρικές προς τους Βορειοηπειρώτες και την Ελλάδα, μεθοδεύσεις, διαμαρτύρομαι εντονότατα.

 Είναι, βέβαια, ελπιδοφόρο το γεγονός, ότι σύσσωμη η ηγεσία της Βορείου Ηπείρου διαμαρτύρεται για τις αλβανικές δολιχοδρομίες.

Και μακάρι να καταλάβη ότι «η ισχύς εν τη ενώσει», παραμερίζοντας τις οποιεσδήποτε αντιθέσεις, αφού ο κίνδυνος βρίσκεται «ante portas».

Έχει, όμως, χρέος εθνικό και η Ελληνική Κυβέρνηση και, μάλιστα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να αντιδράση αποφασιστικά και μεθοδικά, ώστε να μην περάση η αφόρητη και μισελληνική αυτή απόφαση της γείτονος. Τα γεγονότα, που τρέχουν σαν χιονοστιβάδα δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό, ο οποίος ισοδυναμεί με προδοσία.

Πάνω και πέρα από τα οικονομικά ζητήματα, προέχει η σωτηρία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού».

Στη δραματική έκκληση του Σεβασμιότατου και της Βορειοηπειρωτικής Ομογένειας, η αντεθνική κυβέρνηση Σαμαρά δια του αρμόδιου υπουργού των Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλου, απάντησε μέσω της έκφρασης της «ανησυχίας» της, για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση στη γειτονική χώρα!

Όπως περιγράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης επικοινώνησε με τον αλβανό ομόλογό του, Μπουσάτι, στον οποίο απηύθυνε έκκληση, προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του για τους σχεδιασμούς της αλβανικής κυβέρνησης, ενώ τόνισε τη «σημασία της εδαφικής μεταρρύθμισης και την υψηλή ευαισθησία που υπάρχει γύρω από αυτήν καθώς και την ανάγκη για την προώθηση της επίλυσης των ανοικτών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς την προσθήκη νέων».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η απάντηση του αλβανού υπουργού των Εξωτερικών προς τον Βενιζέλο, ήταν κάθετη: «αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, μια σημαντική μεταρρύθμιση που είναι απαραίτητη και θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Αλβανίας και μελετάται από ειδική επιτροπή βουλευτών»!

Η προκλητική στάση των Αλβανών δεν προκάλεσε καμία αντίδραση από πλευράς της αντεθνικής κυβέρνησης των Αθηνών.

Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία η θλιβερή κουστωδία του Μαξίμου έχει ήδη δώσει το πράσινο φως στην σοσιαλιστική κυβέρνηση της Αλβανίας για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά προωθεί τα συμφέροντα των ευρωπαίων τοκογλύφων, θάβοντας τα απαράγραπτα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και κατ’ επέκταση υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s