"Greek National Pride" blog / Μέση Ανατολή / Μεσόγειος

Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΦΙΓΓΕΙ – ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ


Greater_israel 2

Μέρα με την μέρα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο ο »χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους της ISIS είναι Εβραίος εκπαιδευμένος από μυστικές υπηρεσίες  με απώτερο στόχο την δημιουργία κράτους  στην επικράτεια των όμορων με το Ισραήλ κρατών.

Το σχέδιο του Ισραήλ για »στρατηγικό βάθος’ είναι καλομελετημένο και προβλέπει τον έλεγχο της Μεσοποταμίας, Ιορδανίας, Σινά και ανατολικής όχθης Νείλου, νότιας Συρίας και Βόρεια Αραβικής χερσονήσου.

Η περιοχή αυτή μπορεί  και να περιγραφεί ως η Βιβλική » Γη της Επαγγελίας». Βέβαια πέρα από την ιδεολογική και δογματική εδραίωση του οράματος του »Μεγάλου Ισραήλ» υπάρχουν και περισσότερο πρακτικοί λόγοι που έχουν να κάνουν με την στρατηγική επιβίωσης του Ισραήλ.

Η περιοχή του Μεγάλου Ισραήλ περικλείει περιοχές στις οποίες διαμένουν αποκλειστικά Αραβικοί πληθυσμοί και οι οποίοι θεωρητικά μισούν τους Εβραίους .

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική και αφορά σε νέες συμμαχίες μεταξύ Αράβων και Εβραίων των οποίων τα αποτελέσματα φαίνονται στον πόλεμο εναντίον της Γάζας που κλείνει  μήνα .

Οι Παλαιστίνιοι είναι εντελώς μόνοι τους , στερημένοι από την διπλωματική υποστήριξη των πλούσιων και μεγάλων αραβικών χωρών οι οποίες έχουν απομονώσει την Χαμάς και την ηγεσία της.

Υπάρχει η διάχυτη αντίληψη ότι οι Άραβες μισούν το Ισραήλ και ότι οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ τους είναι αδύνατη.

Η άποψη αυτή δεν είναι εντελώς εσφαλμένη αλλά ούτε και εντελώς σωστή.

Αν εξετάσει κανείς τις σχέσεις του Ισραήλ με τις όμορες Αραβικές χώρες όπως η Συρία η Αίγυπτος και η Ιορδανία τότε πράγματι διαπιστώνει μια δυσλειτουργική σχέση .

Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά με τις χώρες της Σαουδικής χερσονήσου .

Η Σαουδική Αραβία ,το Κατάρ , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ έχουν πιο πολλά να μοιραστούν με το Ισραήλ από αυτά που έχουν να χωρίσουν.

Τα  τέσσερα αυτά Σουνιτικά Αραβικά κράτη του Κόλπου μοιράζονται τον ίδιο εχθρό με το Ισραήλ ,το Σιιτικό Ιράν.

Επίσης μοιράζονται και τον ίδιο σύμμαχο και εταίρο αλλά και μεγάλο θύμα τους  , τις ΗΠΑ .

  Η μόνη διαφορά που έχουν τα τέσσερα Αραβικά κράτη με το Ισραήλ είναι το παλαιστιανικό θέμα.

Το ενδιαφέρον των τεσσάρων Αραβικών χωρών για τους Παλαιστίνιους δεν πηγάζει από την ανάγκη για διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους εφόσον η Παλαιστίνη και το Ισραήλ δεν συνορεύουν απευθείας με κανένα από αυτά .

Το ενδιαφέρον τους και οι διαφωνίες που προκύπτουν έχει σχέση  κυρίως με  την ειρήνευση της περιοχής και την αποφυγή της διάχυσης του προβλήματος και  δευτερευόντως με μια  συγκεχυμένη άποψη περί κηδεμονίας και προστασίας των αδερφών τους Παλαιστινίων .

Ωστόσο τα παραπάνω προβλήματα είναι αμελητέα για τα τέσσερα Αραβικά κράτη σε σύγκριση με την απειλή του Σιιτικού Ιράν το οποίο αποτελεί αποσταθεροποιητικό και απρόβλεπτο παράγοντα με το θεοκρατικό καθεστώς στην εξουσία.

Για λόγους που δεν είναι του παρόντος οι Σουνίτες και οι Σιίτες έχουν αποδειχθεί πιο εχθρικοί μεταξύ τους από όσο έχουν φανεί απέναντι σε αλλόθρησκους εισβολείς στον Αραβικό κόσμο .

Το 2005 με την ολοκλήρωση της αποχώρησης του Ισραηλινού στρατού από την Γάζα  οι υπουργοί εξωτερικών του Κατάρ και του Ισραήλ συναντήθηκαν στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη και εγκαινίασαν μια νέα εποχή διπλωματικών σχέσεων μεταξύ τους.

Ωστόσο οι σχέσεις του Ισραήλ δεν έμειναν μόνο στο επίπεδο των δηλώσεων αλλά προχώρησαν και στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον κοινό εχθρό , το Ιράν.

Η συναίνεση των Σαουδαράβων για συμμαχία με το Ισραήλ έχει σχέση και με το »στεγνωμα» των πετρελαιοπηγών τους στην Αραβική χερσόνησο.

Οι Σαουδάραβες ποτέ δεν ανακοινώνουν τις εκτιμήσεις τους για την κατάσταση των αποθεμάτων ωστόσο τα σημάδια τα οποία υποδεικνύουν ότι οι πετρελαιοπηγές τους στεγνώνουν είναι λίγα μεν, χαρακτηριστικά δε.

Την 1η Απριλίου 2014 ο πρ.Ομπάμα σε επίσκεψη του στην Σαουδική Αραβία αμέσως μετά την περιοδεία του στην Ευρώπη , πρότεινε στους Σαουδάραβες την αύξηση της παραγωγής τους με στόχο την μείωση κατά μερικά δολάρια της τιμής του βαρελιού αργού πετρελαίου κάτι το οποίο θα έπλητε θανάσιμα την Ρωσική οικονομία η οποία βασίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά στα έσοδα από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων.

Ωστόσο οι Άραβες ποτέ δεν προχώρησαν στην αύξηση παραγωγής.

Λίγες εβδομάδες μετά η ISIS επέδραμε στο δυτικό Ιράκ με ορμητήριο την βόρεια Συρία και κατέλαβε χωρίς δυσκολία πετρελαιοφορες περιοχές του δυτικού Ιράκ αλλά και σχεδόν παρέδωσε το Κιρκούκ με τα κοιτάσματα του στο αυτόνομο -πλέον- Ιρακινό Κουρδιστάν.

Σχεδόν αμέσως οι Κουρδοι άρχισαν τις εξαγωγές πετρελαίου παρακάμπτοντας τον ασφυκτικό έλεγχο των ΗΠΑ και της EXXON , εξαγωγές οι οποίες διοχετεύονταν δια μέσω αγωγού στο τουρκικό λιμάνι του Τσειχάν από όπου -ελληνόκτητα- τάνκερ αναλάμβαναν την μεταφορά τους στο λιμάνι του Ασκελόν στο Ισραήλ από όπου με αγωγό κατέληγαν στο λιμάνι του Ελιάτ στον κόλπο της Άκαμπα της Ερυθράς θάλασσας,από όπου τα παραλαμβάνει η Σοαυδική Αραβία και τα εξάγει ως δικά της.

Η ISIS εξυπηρετεί  την συγκάλυψη της απομείωσης της παραγωγής σε πετρέλαιο της Σ.Αραβίας η οποία ως αντάλλαγμα ανέχεται την σταδιακή δημιουργία του »Μεγάλου Ισραήλ » έστω και αν πρόκειται να της στοιχίσει κάποια εδάφη τον βορρά. Εξάλλου η Σαουδική Αραβία έχει ανάγκη από την στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ ενάντια στον Ιρανικό κίνδυνο

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει υπογραφεί συμφωνία με την οποία το Ισραήλ είναι ελεύθερο να χρησιμοποιήσει τον Σαουδικό εναέριο χώρο για χτύπημα εναντίον του Ιράν.

Άλλος λόγος για την ενδοτικότητα των Σαουδοαράβων είναι και η εχθρότητα με το μικροσκοπικό μεν αλλά πολύ πλούσιο Κατάρ στην κούρσα για την ηγεμονία του Αραβικού κόσμου.

Το Κατάρ ελέγχει την οικονομία της Βρετανίας(περισσότερα ΕΔΩ) , επηρεάζει αυτή της Γαλλίας και ελέγχει τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη οι οποίοι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες και περιμένουν το σύνθημα για την έναρξη του »τζιχάντ»

Το Κατάρ με τον πακτωλό των κεφαλαίων του μπορεί και εκβιάζει τις πολιτικές ελίτ της Ευρώπης και ΗΠΑ και αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο για την Σαουδική Αραβία η οποία πάσχει από διαρθρωτικές ανωμαλίες τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία της -όπως πχ η υψηλή  ανεργία 30 %- δυσλειτουργίες που  μπορούν να εκκολάψουν μια νέα Αραβική »άνοιξη» και  τις οποίες διατηρεί σε καταστολή με επιδοματική πολιτική η οποία όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί επ άπειρον.

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας ανησυχεί σφόδρα για εσωτερική αστάθεια και αισθάνεται αδύναμη την παρούσα στιγμή να αναλάβει το βάρος μια επιπλέον αντιπαράθεσης με το Κατάρ , γιαυτό και συμμετέχει στον συμμαχικό όμιλο των χωρών της Αραβικής χερσονήσου με το Ισραήλ , όμιλος που περιλαμβάνει και το Κατάρ , ελπίζοντας έτσι να αμβλυνθούν οι διαφορές μεταξύ τους υπό τον κοινό εχθρό που είναι το Ιράν.

Ωστόσο τα σχέδια του Κατάρ είναι πολύ πιο μεγαλόπνοα από την ανάληψη της ηγεμονίας στον Αραβικό κόσμο , κάτι που αποτέλεσε μια από τις αιτίες του πολέμου εναντίον του Καντάφι , πόλεμος ο οποίος αποτέλεσε προϊόν εκβιασμού του Κατάρ εναντίον των πολιτικών ελίτ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Το Κατάρ χρηματοδοτεί και στηρίζει το καθεστώς Ενρτογάν από το 2002 με στόχο τον διαμελισμό της Τουρκίας και το »ξεσκαρτάρισμα» των Αλεβιτών και Κούρδων σε ξεχωριστά κράτη – ομόσπονδα ή συνομόσπονδα- και την δημιουργία ενός θεοκρατικού κράτους στην Μικρά Ασία με ηγέτη το Ερντογάν , το οποίο θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Κατάρ στην ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια.

Οι αντιδραστικοί Αλεβίτες  πιθανόν να διοχετευτούν στην ανατολική Θράκη όπου με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη θα δημιουργηθεί ένα νέο »Βέλγιο», μια αυτόνομη επαρχία, η οποία θα αποτελέσει την νέα έδρα του ΟΗΕ εφόσον θα αποτελεί το πρότυπο της συνύπαρξης κοσμικών μουσουλμάνων και χριστιανών δυτικών που θα εισρεύσουν για την επάνδρωση της νέας έδρας του ΟΗΕ.

Ωστόσο το σχέδιο αυτό θα περιμένει αρκετά εφόσον για να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας που είναι συγκεντρωμένες στην ανατολική Θράκη θα πρέπει πρώτα να εξασφαλισθεί η υποταγή της Ελλάδας είτε με οικονομικά είτε με στρατιωτικά μέσα.

Οι Κούρδοι θα αποκτήσουν το δικό τους ημιαυτόνομο κράτος στην Ανατολία , αφού βεβαίως τηρήσουν την συμφωνία τους με τον Ενρτογάν για την στήριξη του με τις εκατομμύρια ψήφους τους στην υποψηφιότητα του για την προεδρική εκλογή στις 10 Αυγούστου , αλλά και την υποστήριξη τους στα μετέπειτα δημοψηφίσματα για μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το τουρκικό σύνταγμα και θα προσδώσουν απεριόριστη εξουσία στον πρόεδρο της »δημοκρατίας».

Ο Ερντογαν από τον προεδρικό θώκο θα προχωρήσει στον διαμελισμό της Τουρκία με την καθοδήγηση του Κατάρ. Ταυτόχρονα Τούρκοι »επενδυτές» και »επιχειρηματίες» θα εισβάλλουν στην Ελλάδα με εφαλτήριο της Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν τοπικοί άρχοντες που ζούνε και αναπνέουν για την δήθεν ελληνοτουρκική φιλία.

Τα κεφάλαια των Τούρκων θα προέρχονται από το Κατάρ και θα εξυπηρετούν την ολοκλήρωση της ισλαμικής ατζέντας στην Ελλάδα και Βαλκάνια.

Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες όλο και πιο έντονων προσπαθειών για την πλύση εγκεφάλου των καθημαγμένων και άνεργων Ελλήνων σχετικά με την ελληνοτουρκική προσέγγιση η οποία θα επιφέρει εκτός από ειρήνη και χρήμα, όπως πχ οι χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες που κατακλύζουν την Θεσσαλονίκη και που υποτίθεται θα αφήσουν χρήμα με »ουρά».

Παράλληλα επιταχύνεται η φτωχοποίηση των Ελλήνων και η δήμευση των ακίνητων περιουσιών τους οι οποίες θα αναδιανεμηθούν προς όφελος των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανέργων αλλά και μεταναστών που θα εργάζονται στις τουρκικές »επενδύσεις» που θα έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη.-ΕΟΖ.

Το εργαλείο του ισλαμισμού και το μοντέλο επιχειρήσεων με μαστουρωμένους πυτζαμοφόρους ισλαμιστές της ISIS θα εφαρμοστεί και στον Καύκασο.

Η Τουρκία αποτέλεσε τον καλύτερο ανάδοχο υπόθαλψης , εκπαίδευσης και υποστήριξης των ισλαμιστών μισθοφόρων στην Μ.Ανατολή και οι επερχόμενες εκλογές της 10 Αυγούστου που θα αναδείξουν την νέα τουρκική ηγεσία αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την συνέχιση της εργολαβίας και στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας , στον Καύκασο.’

Οταν ο Ερντογάν θα καταλάβει την προεδρία την θέση του πρωθυπουργού θα καταλάβει ο Αχμέτ Νταβούτογλου και του ΥΠΕΞ ο μέχρι σήμερα διευθυντής της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ , Χακάν Φιντάν. Το παραπάνω τρίο αποτελεί την καλύτερη εγγύηση της καταστροφής και των δεινών που θα υποστούν οι όμορες με την Τουρκία χώρες.

Είναι γεγονός ότι όλες ανεξαιρέτως επίγειες διαδρομές και αγωγοί υδρογονανθράκων  από την Κασπία θάλασσα , Ιράν, Κουρδιστάν και μελλοντικά από Κατάρ προς την Ευρώπη ,περνάνε από την Τουρκία.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Αραβικής χερσονήσου αφού συμβάλουν με εργαλείο την ISIS  στην αποσταθεροποίηση της Μ.Ανατολής και την πρώτη φάση του σχεδίου του Ισραήλ για το »Μεγάλο Ισραήλ» , θα καταστήσουν την Τουρκία τον νέο ενεργειακό κόμβο ανάλογης αξίας με αυτή της Ουκρανίας.

Σε καμία περίπτωση οι Αραβικές χώρες του Κόλπου δεν επιθυμούν την εξόρυξη των Ελλαδικών και Κυπριακών κοιτασμάτων όπως επίσης την διάθεση αυτών του Ιράν  χωρίς έλεγχο .

Η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Η.Α.Ε.και Κουβέιτ, επιθυμούν την διατήρηση του ενεργειακού μονοπωλίου ,έχοντας όμως σε μερικές περιπτώσεις να αντιμετωπίσουν την μείωση των δικών τους αποθεμάτων .

Η μόνη λύση είναι η δημιουργία αστάθειας σε όλη την Μ.Ανατολή , ο κατακερματισμός της και ο έλεγχός της.

Τα σχέδια των χωρών του Κόλπου συμπίπτουν με αυτά του Ισραήλ για την δημιουργία του »Μεγάλου Ισραήλ » , γιαυτό και η σύμπραξη τους.
Το δε Ισραήλ θα αποκτήσει τον έλεγχο των όμορων αραβικών εδαφών τα οποία θα εποικίσει και θα ελέγχει με τον στρατό του και τις μυστικές υπηρεσίες του εξασφαλίζοντας έτσι στο Κατάρ και Σοαυδική Αραβία τον έλεγχο των κοιτασμάτων του Ιράκ , Κουρδιστάν, Συρίας.

Απάντηση στο ερώτημα για το ποιος θα εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα της αυτόνομης λωρίδας της Γάζας και της ΑΟΖ της δίνει ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων της Γάζας τον τελευταίο μήνα.

Θα πρέπει να εξετασθεί ο ρόλος της Χαμάς η οποία εκθέτει άμαχους Παλαιστίνιους με την κατασκευή εισόδων τούνελ κάτω από τα σπίτια τους και του καθιστά στόχους γνωρίζοντας ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει εγκαταστάσεις της Χαμάς ανεξαρτήτως έαν βρίσκονται σε περιοχή αμάχων ή όχι.Βέβαια, για να ελεγχθούν τα κοιτάσματα της ΑΟΖ της Γάζας θα πρέπει το Ισραήλ είτε να προσαρτήσει με στρατιωτικά μέσα την Γάζα ή έστω μέρος της είτε να εξαγοράσει την ηγεσία της Χαμάς , κάτι το οποίο φαίνεται πιθανότερο.

Η λεκάνη του Λεβάντε που περικλείει κοιτάσματα που βρίσκονται στις ΑΟΖ Αιγύπτου , Γάζας, Ισραήλ, Λιβάνου και Συρίας θα περιέλθει στον αποκλειστικό έλεγχο του Ισραήλ με παρατρεχάμενο την Αίγυπτο η οποία ήδη συνεργάζεται με το Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον της Γάζας καταστρέφοντας τα περίφημα τούνελ της Χαμάς από την πλευρά των συνόρων με το Σινά.

Τα Ελλαδικά και Κυπριακά κοιτάσματα τα οποία είναι τεράστιας δυναμικότητας θα αποτελέσουν την στρατηγική εφεδρεία πλην όμως το σχέδιο προβλέπει την αναστολή της εξόρυξης τους με την ολοκληρωτική άλωση των Ελληνικών κρατών από τουρκικά κεφάλαια τα οποία θα ακολουθήσουν μετά  την απόλυτη φτωχοποίηση των Ελλήνων  και την εξαγορά των ηγεσιών τους.

Στο όλο σχέδιο συμμετέχει και η Γερμανία η οποία έχει και την μεγαλύτερη αγωνία για την ενεργειακή της απεξάρτηση από την Ρωσία γιαυτό και αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ανίερης συμμαχίας Ισραήλ-Αράβων, προσδοκώντας την απρόσκοπτη τροφοδοσία της με υδρογονάνθρακες από την συμμαχική Τουρκία  με τον περίφημο αγωγό ΤΑΡ.

Εάν δε οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι αποδειχθούν πιο ανθεκτικοί από το αναμενόμενο δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί και πολεμική ενέργεια της Τουρκίας εναντίον μας , ενέργεια που θα κυμαίνεται από ναυτικό αποκλεισμό ενος Ελληνικού νησιού και σύρσιμο σε ταπεινωτικές διαπραγματεύσεις μέχρι και την εισβολή στον Έβρο.

Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι οι μόνες χώρες οι οποίες διαθέτουν ή θα διαθέτουν στρατούς ικανούς να επιχειρούν χωρίς περιορισμούς από οικονομική κρίση και δυσπραγία.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η βοήθεια που θα λαμβάνουν τόσο από τις πλούσιες Αραβικές χώρες όσο και από τις ΗΠΑ.Όσο για όσους υποστηρίζουν ότι ο πρ.Ομπάμα δεν μιλάει στο τηλέφωνο πλέον με τον Ερντογάν ας διαβάσουν  ΕΔΩ

Η στάση Ισραήλ -Τουρκίας-Αραβικών πετρελαιοπαραγωγών χωρών απέναντι στο Ιράν θα εξαρτηθεί από την ανάμειξη του τελευταίου στην Μ.Ανατολή όπου τα ανατολικά σύνορα του Ισλαμικού Κρατους της ISIS δεν έχουν σταθεροποιηθεί και υπόκεινται σε ζυμώσεις με καταλύτη τους Κούρδους των οποίων παρόλα αυτά η ηγεσία είναι φιλικά προσκείμενη με την Τουρκία και τα αφεντικά της ISIS.

Λεπτές ισορροπίες θα πρέπει να τηρήσει το Ισραήλ και με την Ρωσία και τα συμφέροντα της στην περιοχή.

Το Ισραήλ εκτός από το άνοιγμα που έχει κάνει προς τις χώρες του Κόλπου έχει κάνει το ίδιο και προς την Ρωσία , ειδικά μετά τα σαλιαρίσματα των ΗΠΑ με το Ιράν.

Μεγάλο μέρος της τωρινής και ενεργής Ισραηλινής πολιτικής ελίτ είναι Εβραίοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν είτε στην Ρωσία είτε σε πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες και οι οποίοι διατηρούν ακόμα δεσμούς με την τόπο που γεννήθηκαν. Περισσότερα ΕΔΩ

Το σφυροκόπημα της λωρίδας της Γάζας δεν έχει προκαλέσει πάρα μια τυπική και χλιαρή Ρωσική αντίδραση δείχνοντας ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να αντιπαρατεθεί με το Ισραήλ. Ρωσικές πετρελαϊκές εταιρίες  έχουν συνάψει συμβάσεις εκμετάλλευσις κοιτασμάτων στο νότιο Ιράκ και σε Σουνιτκές περιοχές που δεν έχει καταλάβει η ISIS, συνεπώς δεν υπάρχει άμεση προσβολή των ρωσικών συμφερόντων.

Όσο για την Συρία ,σύμμαχο της Ρωσίας, της οποίας μέρος των εδαφών της συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο του »Μεγάλου Ισραήλ» να είστε σίγουροι ότι ο Άσαντ με ευκολία θα παρέδιδε κάποιες νοτιοανατολικές επαρχίες σε αντάλλαγμα με τις εύφορες δυτικές και την ακτογραμμή τους.

Εξάλλου ο Άσαντ από καιρό απεργάζεται σχέδιο τριχοτόμησης της μεταπολεμικής Συρίας και την δημιουργία ενός καθαρά Σιιτκού -Αλεβιτκου κράτους στις δυτικές επαρχίες έχοντας ΄΄ξεφορτωθεί » τους Σουνίτες και Κουρδους.

(Περισσότερα ΕΔΩ)

Όταν πλέον θα εδραιωθεί το Ισλαμικό Κράτος της ISIS τότε ο πόλεμος θα μεταφερθεί στην Τσετσενία , την δημοκρατία της νότιας Ρωσίας η οποία πλήττεται τα τελευταία είκοσι χρόνια από πόλεμο ισλαμιστών που φιλοδοξούν την απόσχιση της και την δημιουργία »χαλιφάτου» ανάλογου με αυτό της Μ.Ανατολής.

Εάν η Ρωσία κληθεί να αντιμετωπίσει ορδές ισλαμιστών οι οποίες θα εξορμούν από την Τουρκία δια μέσω Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν προς την Τσετσενία τότε είναι σίγουρο ότι η απάντηση της θα είναι η εισβολή στην Γεωργία και Τουρκία , κα΄τι που θα σημάνει την έναρξη του Γ’ ΠΠ. Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Τα παραπάνω σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν διότι αποτελούν εγχειρήματα χρεοκοπημένων είτε αποδυναμωμένων ενεργειακά αλλά και οικονομικά συμμαχικών αξόνων.

Στην ουσία πρόκειται για το τελευταίο χαρτί του εγκληματία ο οποίος έχει πιαστεί επ αυτοφόρω και το μόνο το οποιο του μένει είναι το απόλυτο θράσος και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Οι Αραβικές πετρελαιοπαραγωγές χώρες είναι μεν ισχυρές σε κεφάλαια αλλά είτε αποτελούν πληθυσμιακούς »νάνους» είτε μαστίζονται από εσωτερικά προβλήματα όπως η Σοαυδική Αραβία.

Η Τουρκία οδεύει σε διαμελισμό με εκτελεστή τον Ερντογάν ο οποίος ΄εχει πεισθεί για την βιωσιμότητα του εναπομείναντος κράτους του στο οποίο θέλει να πιστεύει ότι θα αποτελέσει τον νέο »Σουλτάνο».

Οι Κεμαλιστές του CHP έχουν καταλάβει ότι ο Ερντογάν αποτελεί όργανο των Αράβων και είναι πρόθυμος να επιβάλει την ισλαμική ατζέντα και να διαμελίσει την Τουρκία με αντάλλαγμα την ανάδειξη του σε »προέδρο της δημοκρατίας » σε ότι απομείνει γιαυτό και βλέπουμε κυριολεκτικά να πέφτει »ξύλο» στις συνεδριάσεις της Τουρκικής βουλής.

Όμως το CHP είναι αδύναμο να εμποδίσει τον Ενρτογάν.

Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει κράτος το οποίο ηθελημένα και εθελοντικά διαμελίζεται και απεκδύεται των εδαφών του για να διατηρηθεί στην εξουσία ο ηγέτης του.Ανοησίες…

Άλλο να βρεθείς προ τετελεσμένου και άλλο να το σιγοντάρεις.

Το Κουρδιστάν καταλαμβάνει μια τεράστια περιοχή και η αυτονόμηση του  θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα για την Τουρκία.

Άλλο να ακρωτηριάζεις ένα άκρο για να αποφύγεις την γάγγραινα και άλλο να κόβεις το μισό σώμα.Ακόμα και η Γερμανία δεν άφησε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης αρνούμενη να χάσει το προτεκτοράτο της γνωρίζοντας ότι τα εδάφη πρέπει να κρατούνται πάση θυσία.

Το δε Ισραήλ παρόλο που παρουσιάζεται ως καλοκουρδισμένη πολεμική μηχανή έχει να αντιμετωπίσει τον όλο και αυξανόμενο σκεπτικισμό της νεολαίας τους απέναντι στον μιλιταρισμό αλλά και την κόπωση της κοινωνίας και της οικονομίας του από την συνεχή τριβή με τους ‘Άραβες.

Το Ιράν των 80 εκατομμυρίων κατοίκων των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αποτελούν νέοι μέχρι 30 ετών είναι μια τρομερά υπολογίσιμη δύναμη που παρόλο την κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στο θεοκρατικό καθεστώς θα μπορέσει να αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα σε ενδεχόμενη υπερθέρμανση τς Μ.Ανατολής ή ακόμα και σε ένοπλη σύγκρουση πάντα σε συνέργεια με την Ρωσία και την Αρμενία .

Η Ρωσία παρόλο που έχει επιδείξει αξιοσημείωτη υπομονή στην ανατολική Ουκρανία προσπαθώντας να πείσει την Γερμανία για συνεργασία στην Ουκρανική κρίση χωρίς την μεσολάβηση των ΗΠΑ (περισσότερα ΕΔΩ, έχει ως »κόκκινη γραμμή» την Τσετσενία και την ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας μετώπου ανάλογου με αυτό της Μ.Ανατολής με. πρωταγωνιστές τους ισλαμιστές μισθοφόρους των Αράβων και της Τουρκίας.

Y.Σ  Υπάρχουν ιστολόγια που τολμάνε να καταθέσουν την άποψη τους χωρίς τον φόβο του »καθωσπρεπισμού» και υπάρχουν ιστολόγια τα  επειδή είναι κατευθυνόμενα ή απλά επειδή δεν μπορούν να δούνε πίσω από τα γεγονότα λοιδορούν, χλευάζουν  και απαξιώνουν τα πρώτα. Ας είναι… στα ιστολόγια της δεύτερης υποκατηγορίας  αφιερώνεται το παραπάνω πόνημα

ΠΗΓΗ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/08/blog-post_6.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s