Όπως μεταδίδεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας ως έκτακτη είδηση, στις εκλογές κέρδισε, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, ο νυν Πρωθυπουργός κ.Τ Ερντογάν και θα είναι ο 12ος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα επί του 99% των καταμετρηθέντων καλπών, ο κ. Ερντογάν έλαβε το 52,2%, ο κ. Ιχσάνογλου το 38,8% και ο κ. Ντεμίρτας το 9%.
Ο κ. Ερντογάν έκανε την πρώτη δήλωσή του στο εκλογικό κέντρο του Κερατίου στην Κων/πολη ως ο 12ος Πρόεδρος, πλέον, της Τουρκικής Δημοκρατίας, απ’ όπου ευχαρίστησε τους οπαδούς του κόμματους του και τόνισε ότι την ουσιαστική ομιλία του θα την κάνει στο Κεντρικό Κτήριο του κόμματος στην Άγκυρα όπου θα εμφανιστεί στον εξώστη απ’ όπου θα μιλήσει στα συγκεντρωθέντα πλήθη.
Επίσης είπε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο έθνος και θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες για την διαδικασία για τη λύση (του Κουρδικού).πηγη