"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Λαθρομετανάστες

1000 μετανάστες σ΄ένα τριήμερο στο Αιγαίο!


LATHROMETANASTEYSI

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Τους 1.000 έφτασαν οι παράνομοι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα σ΄ ένα 3ήμερο αποκαλύπτει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφορικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο και τονίζει ότι <<αν δεν υπήρχε και η συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού ενδεχομένως το κύμα αυτό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο>>!

Να τονίσουμε εδώ ότι στην μάχη της αστυνόμευσης έναντι των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο έχει μπει τις τελευταίες εβδομάδες και οι κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ σε επιφυλακή για ανάληψη πρόσθετου έργου είναι και ορισμένα από τα ταχέα σκάφη.Επίσης »δανείζει» καύσιμα στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος!

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAleret οι κυβερνήτες και το προσωπικό των πολεμικών πλοίων με την μέριμνα του Αρχηγείου Στόλου, περάσαν από ταχύρυθμη ενημερωτική διαδικασία από στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε θέματα εντοπισμού, διάσωσης, ελέγχου, υγειονομικής προστασίας κλπ.- διαδικασία που σε πολλές περιπτώσεις τους είναι γνωστή από σχολεία όπως το ΚΕΝΑΠ κλπ

<<Ο μεγαλύτερος αριθμός που έχουμε αντιμετωπίσει>>

Για την απότομη αύξηση των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία ο κ Βαρβιτσιώτης δήλωσε στο Βήμα FM: << Τα στοιχεία είναι ακόμη χειρότερα, συζητάμε για 996, δηλαδή σχεδόν 1.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο. Ο μεγαλύτερος αριθμός που έχουμε αντιμετωπίσει. Οι 200 εξ αυτών, ήταν αυτοί οι οποίοι διασώθηκαν από τη θάλασσα και τους υπόλοιπους, τους βρήκαμε χωρίς να χρειαστεί επιχείρηση διάσωσης. Εντοπίστηκαν δηλαδή αφού είχαν βγει στη στεριά.

Και ακολουθήθηκε η διαδικασία που ακολουθείται πάντα. Τους κρατάμε εμείς ως Λιμενικό 24-48 ώρες, μέχρι να κάνουμε την προανάκριση, προκειμένου να κάνουμε την ταυτοποίηση να περάσουμε από υγειονομικό έλεγχο να παρέχουμε τις πρώτες υπηρεσίες ανθρωπιστικού χαρακτήρα, τροφή, στέγη, κάποια καθαρά ρούχα και στη συνέχεια τους παραδίδουμε στην αστυνομία, η οποία κάνει και το διαχωρισμό τους. Δηλαδή υπάρχουν αυτοί που είναι πρόσφυγες, που προέρχονται από τη Συρία που είναι το 50% περίπου και οι άλλοι, οι οποίοι προέρχονται από τρίτες χώρες οι οποίοι μεταφέρονται στα κέντρα πρώτης υποδοχής των μεταναστών είτε στη Χίο είτε στη Μυτιλήνη, είτε στη Δράμα είτε οπουδήποτε έχει θέση αυτή τη στιγμή η αστυνομία. Ανάμεσα τους, μπορώ να σας πω ήταν περίπου 100 παιδιά. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις παιδιά ήταν και διασωθέντες από τα ναυάγια.

Η κατάσταση στα κέντρα κράτησης έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ροή είναι αυξημένη και αυτό σχετίζεται με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Τα προσφυγικά ρεύματα έχουν ορισμένες χρόνους αντίδρασης σε σχέση με τα γεγονότα, δηλαδή στην αρχή τον πρώτο καιρό οι κάτοικοι παραμένουν των οποιοδήποτε αναταράξεων ή συγκρούσεων παραμένουν κοντά στην εστία τους. Στη συνέχεια, αποφασίζουν να φύγουν πιο μακριά αν βλέπουν ότι ο κίνδυνος συνεχίζει. Αυτό συμβαίνει με τους Σύριους, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία και συζητάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Αφού βλέπουν ότι δεν έχουν δυνατότητα επιστροφής στο σπίτι τους, αφού βλέπουν ότι δεν έχει τελειώσει η κρίση, τότε αρχίζουν και ψάχνουν για να βρουν άσυλο σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα εκατομμύριο είναι αυτή τη στιγμή ο αριθμός Σύρων, που φιλοξενεί η Τουρκία και άλλοι τόσοι είναι περίπου στο Λίβανο. Εμείς είχαμε προβλέψει εδώ και πάρα πολύ καιρό την εξέλιξη αυτής την υπόθεσης και γι΄ αυτό έχουμε όλοι – και πρώτα απ’ όλα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ασχοληθεί – στο να μεταφέρουμε αυτό το κλίμα και στην υπόλοιπη Ευρώπη>>.

Ο πολλαπλός ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος των αυξημένων μεταναστευτικών ροών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και το ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού ειπε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:
<<Ζητάμε την ανάλογη χρηματοδότηση για τη φύλαξη των συνόρων μας και ξέρετε ότι αυτή η ιστορία κοστίζει πάρα πολύ. Σήμερα που μιλάμε έχουμε εξαντλήσει τον προϋπολογισμό μας σε καύσιμα και τον προϋπολογισμό μας σε ότι αφορά στα πλεύσιμα, δηλαδή το επίδομα που δίνεται στο προσωπικό μας στα πλωτά μέσα, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ δυσχερή κατάσταση, πάρα πολύ δυσχερή κατάσταση οφείλω να ομολογήσω.

Αυτή τη στιγμή μας δανείζει εντός εισαγωγικών καύσιμα το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο θα έχει ανάλογα προβλήματα, γιατί και εκεί οι πιστώσεις δεν είναι ανεξάντλητες. Τον τελευταίο μήνα έχει μπει και το Πολεμικό Ναυτικό στις περιπολίες οι οποίες γίνονται στο Αιγαίο, συμμετέχει με κάποια πλοία του και με προσωπικό του και βέβαια θα σας έλεγα ότι αν δεν υπήρχε και η συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού ενδεχομένως το κύμα αυτό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Ξέρετε κάτι? Αντιμετωπίζουμε μία πάρα πολύ μεγάλη κρίση και εμείς και οι Ιταλοί γείτονές μας και οι άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά βασικά η Ιταλία η Ελλάδα και η Μάλτα. Και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση – αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Ιταλοί – να συνεχίσουμε αυτή τη διαχείριση αυτής της υπόθεσης μόνοι μας, χωρίς να υπάρχει μία ευρωπαϊκή συνδρομή. Είναι ένα μήνυμα που ξεκάθαρα στέλνουμε, το έχουμε στείλει με τους τόνους προς τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

>>Υπάρχει από την άλλη πλευρά και η λογική, που υπάρχει σε άλλα κόμματα στην Ελλάδα, που λένε ότι πρέπει να κάνουμε μία πολιτική ανοιχτών συνόρων, δηλαδή να μην κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε για να αποτρέπουμε την είσοδο παράνομων μεταναστών. Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει ότι θα έπρεπε να σταματήσουμε να κάνουμε τις επιχειρήσεις φύλαξης προστασίας θαλασσίων συνόρων και ότι θα έπρεπε να αφήσουμε τους μετανάστες να μπαίνουν.

Εμείς είμαστε ενάντια σε αυτή τη λογική, πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίζουμε να αποτρέπουμε την είσοδό τους γιατί πέρα από όσους δεχτήκαμε υπάρχουν περίπου άλλοι τόσοι τους οποίους αποτρέψαμε να μπουν και τους οποίους όταν τους εντοπίσαμε στη θάλασσα ειδοποιήσαμε τις τουρκικές αρχές και ήρθαν και τους περισυνέλεξαν. Καταλαβαίνετε ποιο θα ήταν το πρόβλημα αν δεν κάναμε και την επιχείρηση αποτροπής>>.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s