"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείνει» την θέση του Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης ο Δ.Αβραμόπουλος


AVRAMOIOYLIS

Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης θα γίνει όπως φαίνεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και αυτό αποτελεί μια πολύ καλή εξέλιξη για την χώρα, η οποία αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή την μεγαλύτερη «ειρηνική» ειβολή που έχει υποστεί κράτος στην συγχρονη ιστορία του από τους λαθρομετανάστες.
Ο Δ.Αβραμόπουλος γνωρίζει τα θέματα ασφάλειας, αλλά και τις διπλωματικές παραμέτρους του ζητήματος και είναι ό καταλληλότερος για να αναλάβει μια τέτοια κρίσιμη θέση στην Επιτροπή ως εκρπόσωπος της Ελλάδας.
Έτσι ή αλλιώς ολοκληρώνει την θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ένα έργο σε όλους τους τομείς και ειδικά τα εξοπλιστικά που είχε να γνωρίσει πάνω από δέκα χρόνια το υπουργείο.
Υπό αυτή την έννοια είναι αρνητική η αποχώρησή του, αλλά τουλάχιστον τοποθετείται σε μία κρίσιμη θέση από την οποία θα εποπτεύει την FRONTEX και όλο το πλέγμα άμυνας των ελληνικών συνόρων απέναντι στους «λάθρο».
Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί στη θέση του Επιτρόπου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ στην Επιτροπή Γιουνκέρ, καθώς το Βερολίνο παρά τις επιφυλάξεις του αποφάσισε να υποχωρήσει απέναντι στην πίεση των Παρισίων καθώς και στην αποφασιστικότητα του Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ.

Με τον Λουξεμβούργιο Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Πολωνό Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι στην κορυφή της ευρωπαϊκής διπλωματίας και τον Γερμανό Μάρτιν Σουλτς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γαλλία αποφάσισε να διεκδικήσει δυναμικά μια ισχυρή οικονομική θέση, την ώρα μάλιστα που την προεδρία του Eurogroup θα αναλάβει ο Ισπανός Λουίς Ντε Γκίντος στα μέσα του 2015.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Ολάντ επανέλαβε τη θέση του στον Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Σαββάτου.

Ωστόσο για να καθησυχάσει το Βερολίνο ο Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ ενδέχεται να ορίσει τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος αντικαθιστά προσωρινά τον Όλι Ρεν στην Κομισιόν, ως αντιπρόεδρο της Επιτροπής και «υπέρ-Επίτροπο» αρμόδιο για το συντονισμό των επενδύσεων και την ανάπτυξη, βάσει του σχεδίου επενδύσεων 300 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε προεκλογικά ο κ. Γιουνκέρ.

Το Βερολίνο, παρόλο που αρχικώς ενδιαφερόταν να διατηρήσει τον Γκίντερ Έτινγκερ στη θέση του Επιτρόπου Ενέργειας ή να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Εμπορίου από τον Βέλγο Κάρελ ντε Χουχτ, ενδέχεται να λάβει το πόστο του Επιτρόπου Ανταγωνισμού, θέση που κατέχει ο Ισπανός Χοακίν Αλμούνια.

Η τελική σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, (8-10 Σεπτεμβρίου) καθώς το Βέλγιο δεν έχει ορίσει ακόμα υποψήφιο Επίτροπο και ο Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ ζητεί περισσότερες γυναίκες για να αποφύγει μια κόντρα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο στα τέλη Οκτωβρίου θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει την νέα Επιτροπή.

Το Λονδίνο ενδέχεται να λάβει το πόστο του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, θέση που κατέχει ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ. Σε μια τέτοια περίπτωση ενδέχεται να εξαιρεθούν οι αρμοδιότητες για την χρηματοπιστωτική αγορά από τον νέο Επίτροπο και να προστεθούν οι αρμοδιότητες για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, θέση που κατέχει η Ολλανδή Νέλι Κρους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s