"Greek National Pride" blog / ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ / Ορθοδοξία / ΡΩΣΙΑ / USA

New York Times: ΛΙΒΕΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


AAArian_02489308-1

H ορθοδοξία είναι πολιτισμός.

Από τη σημερινή γιορτή της πόλης στη Μόσχα.

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Το New York Times με χθεσινό του άρθρο (06/09/14) λιβελογράφημα καθιερώνει ουσιαστικά ένα νέο όρο στα δημόσια πράγματα την ορθοδοξοφοβία.

Αφού αποσιώπησαν τα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του καθεστώτος του Κιέβου που μακελάρισε ιερείς,βομβάρδισε εκκλησίες και μονές,σκότωσε κατά χιλιάδες γυναικόπαιδα αμάχους ορθοδόξους μόνο και μόνο γιατί διεκδίκησαν τον πολιτισμικό αυτοκαθορισμό τους τώρα επιχειρούν να προπαγανδίσουν μια άλλη πραγματικότητα.

Μάρτυρες κατηγορίας κατά του τρίπτυχου Ρωσία, Ορθοδοξία, Πολιτοφυλακή της Νέας Ρωσίας, 3 πρόσωπα ελεγχόμενα εκ προοιμίου από τον ρόλο τους:

Ένας μισσιονάριος προτεστάντης πάστορας, ένας προφανώς σε διαδεταγμένη υπηρεσία μικροεκδότης και ένα πρόσωπο που προβαίνει σε αντιποίηση αρχής δηλώνοντας “ορθόδοξος ιερέας” ενός ανυπόστατου ως σχισματικού Πατριαρχείου.

Η αξιοπιστία τους είναι « δεδομένη ».

10645128_1486250258292677_2508360957919292602_n

Ο   « αρχιμανδρίτης » Σάββας, ένας Ουκρανός Ορθόδοξος ιερέας εκδιώχθηκε όπως λέει, από την εστία του γιατί οι αυτονομιστές τον ήθελαν νεκρό.

                                                                                        Novosvetlovka από εδώ πέρασε ο ουκρανικός στρατός

Η Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας και oι αυτονομιστές «συνεργάστηκαν χέρι με χέρι” ομολόγησε ο Βίκτορ Butko, εκδότης μια φιλοκυβερνητικής τοπικής εφημερίδας που έκλεισε εδώ και 3 μήνες από τότε που η πόλη πέρασε στα χέρια των εξεγερμένων.

Ο εκδότης αυτός καταγγέλει ότι οι ορθόδοξοι ιερείς ευλογούν συχνά τους “αντάρτες” όπως τους ονομάζει και τους επιτρέπουν να αποθηκεύουν πυρομαχικά στην εκκλησία. Όλος ο κόσμος είδε ότι τις αλυσίδες των διαδηλώσειων των φιλοναζιστικών ταγμάτων που πρωτοστάτησαν στην πλατεία Maidan τις απάρτιζαν ρασοφόροι ουνίτες και του ψευδεπίγραφου Πατριαρχείου.

Το ορθοδοξοφοβικό λιβελογράφημα συνεχίζει με το να σαρκάζει μέχρι και ιερές έννοιες και σύμβολα της ρώσικης ορθόδοξης ιστορίας και πνευματικότητας με την ασφαλιστική δικλείδα ότι είναι τα λεγόμενα ενός απλού τοπικού εκδότη.

Αυτός σαρκάζει την έννοια « Αγία Ρωσία» η οποία κατ΄αυτόν τον τυχάρπαστο τύπο παραπέμπει σε ένα θεολογικό όρο παρόμοιο με αυτό της Βασιλείας των Ουρανών και που σε πολιτικογεωγραφικό επίπεδο ισοδυναμεί με το σύνολο των χωρών Ουκρανίας, Λευκορωσίας και Ρωσίας υποστηρίζει ο δοσίλογος ορθόδοξος.

SLOVYANSK-1-master675κατά μήκος της περίφραξης του ναού οι νεορώσοι θάβουν τους πεσόντες για την διάσωση του πολιτισμισμού τους από την αφομοιωτική αλλοτρίωση και καθυπόταξη στην Δύση

Αναφέρεται στην μεγάλη ιδέα του ορθόδοξου χριστιανισμού που πατρονάρεται από τη Ρωσία για επανένωση όλων των ορθόδοξων σλαβικών εδαφών που τώρα είναι διηραιμένα.

“Η Ρωσία στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις και όπλα”, συνεχίζει το παραλήρημά του ο αδέκαστος μάρτυρας. “Στο Σλαβιάνσκ οι αυτονομιστές έκαναν εκκαθαρίσεις κατά των δογματικών τους αντιπάλων”,συνεχίζει.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει σαφώς θρησκευτική χροιά” δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος I, ο ηγέτης της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρει το άρθρο.

Φιλοξενεί δηλώσεις του σχισματικού και ανυπόστατου πατριάρχη Κιέβου που κατηγορεί τον Πατριάρχη Κύριλλο ότι “έγινε μέρος της ρωσικής κυβέρνησης”. Στη συνέχεια το δημοσίευμα επιχειρεί να σπιλώσει τον αγώνα των μαχητών της Νέας Ρωσίας εμφανίζοντας τους ως ληστές, άρπαγες, κατσαπλιάδες και απαγωγείς. Ειδική αναφορά υπάρχει για την δήθεν δράση τους στο Σλαβιάνσκ.

Τέλος, ο Dudnik, προτεστάντης μισσιονάριος πάστορας στην Ουκρανία της Ευαγγελικής Εκκλησίας αναφέρει :

“Η λογική τους είναι απλή: Είστε μια αμερικανική εκκλησία και η Αμερική είναι εχθρός μας.Θα σας σκοτώσουμε”. Ο ίδιος προσάπτει στους μαχητές της Ν.Ρωσίας ότι σκότωσαν 4 ευαγγελικούς προστεστάντες χριστιανούς. Να υπενθυμίσουμε ότι το La Voix de la Russie και άλλα ρωσόφωνα μέσα είχαν καταγγείλει τη δολοφονία τους από τον ουκρανικό στρατό.

Στη συνέχεια, ο σχισματικός ορθόδοξος αρχιμανδρίτης Σάββας, στοχοποιεί τον Igor Strelkov που διετέλεσε διοικητής των δυνάμεων των νεορώσων και υπουργός άμυνας Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk.

Τον εμφανίζει ως έναν φανατικό ορθόδοξο εμποτισμένο με την προκατάληψη της δεύτερης έλευσης του Χριστού.

Του χρεώνουν ως και την επίσκεψη που έκανε τελευταία στη μονή Βαλαάμ κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Τον παρουσιάζουν ως τον απινή διώκτη των ευαγγελικών και των λοιπών χριστιανών που δεν ανήκουν στο Πατριαρχείο Μόσχας. “Τον μήνα που το Σλαβιάνσκ έπεσε στα χέρια των ανταρτών μια ομάδα ρώσων κοζάκων έφθασαν σε μια εκκλησία του Πατριαρχείου Κιέβου επί της οδού Karl Marx και ανακοίνωσαν ότι θα την κατασχέσουν στο όνομα του ορθόδοξου στρατού των κοζάκων” .

ο (π) Σάββας                                                                                                                               ο (π) Σάββας

“Με αποκάλεσαν τσαρλατάνο και ότι δεν έχω το δικαίωμα να κηρύτω “.

Αυτός αφού έφυγε γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του -όπως λέει- επανήλθε όταν τα ένδοξα φιλοναζιστικά στρατεύματα του Κιέβου επανακατέλαβαν την πόλη.

Το δημοσίευμα εκχειλίζει από χαιρεκακία καθώς αναφέρεται ότι σήμερα στο Σλαβιάνσκ οι “ορθόδοξοι ρώσοι ιερείς”  εξαφανίστηκαν από την πόλη υπό τον φόβο της σύλληψης για τον ρόλο τους στην υποστήριξη των αυτονομιστών.

Αναφέρει ακόμα : “Η Villa Maria το πολιτιστικό κέντρο ορθόδοξης εκκλησίας στο Σλαβιάνσκ καταλήφθηκε κάποια στιγμή από τους ρωσόφωνους μαχητές που άφησαν πίσω τους φεύγοντας ως και κουτιά από αλκοολούχα ποτά……”

dimpenews.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s