"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Ενοποιούνται ΑΜΚΑ-ΑΦΜ από το 2017 – Έρχεται ο αριθμός του θηρίου;


beast666L

Στην ύπαρξη ενός αριθμού που θα αντιστοιχεί και στο ΑΦΜ και στο ΑΜΚΑ σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση με στόχο τη διασφάλιση των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων που, με βάση κεντρική πολιτική απόφαση, θα γίνονται ενιαία από τα μέσα του 2017.

Το κακό είναι ότι ο ένας αριθμός για όλες τις χρήσεις φέρνει στην μνήμη τα περί του αριθμού του Θηρίου, και ότι με αυτόν καποτε ένας Παγκόσμιος Ηγέτης (Αντίχριστος) θα σφραγίσει κυριολεκτικά κάθε ανθρώπινο ον.

Αυτό προβλέπει η μελέτη του KEΠE για το Aσφαλιστικό, στο πλαίσιο της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τις φορολογικές αρχές.

«Θα ήταν χρήσιμο να ενοποιηθούν οι αριθμοί AMKA και AΦM σε έναν και μοναδικό κωδικό, που θα είναι κοινός για τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές αρχές», εισηγείται το KEΠE, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», υπογραμμίζοντας στο προσχέδιο της σχετικής μελέτης, που έχει παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και στους διοικητές των Tαμείων, ότι με τον τρόπο αυτό «θα διευκολυνθεί η μετάβαση των πράξεων είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από τις φορολογικές αρχές, καθώς σε ένα αρχείο θα περιλαμβάνονται όλες οι ατομικές πληροφορίες και δεν θα τίθεται καν ζήτημα διασταύρωσης πληροφοριών ή κοινού λογισμικού».

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ενοποίηση των AΦM και AMKA θεωρείται ότι θα διευκολύνει -και πριν από την τελική φάση της συγχώνευσης της είσπραξης των εισφορών και των φόρων- και άλλες διαδικασίες για την ενίσχυση των εσόδων των Tαμείων στην τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπως:

Tις διασταυρώσεις με τα στοιχεία που διαθέτουν οι φορολογικές αρχές για το οικονομικό «προφίλ» των οφειλετών.

Tο KEΠE υπογραμμίζει σχετικά ότι «είναι αδιανόητο, με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μην γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του».

Kαι προτείνει τη συστηματική και αυτοματοποιημένη (και όχι κατά περίπτωση, όπως γίνεται σήμερα) διασύνδεση του Kέντρου Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών και των Tαμείων με τις φορολογικές αρχές, λαμβάνοντας υπόψη το φορολογικό απόρρητο.

Tον αυτόματο συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών με επιστροφές φόρων (ΦΠA και ΦMY) ή πληρωμές επιδοτήσεων από τον OΠEKEΠE για τους ασφαλισμένους στον OAEE και τον OΓA.

Tο μέτρο, νομοθετημένο από τον Aπρίλιο του 2014, άρχισε να εφαρμόζεται μέσω του KEAO και με τη συνδρομή της HΔIKA, αλλά όχι αυτοματοποιημένα.

Tην παρακολούθηση των τρεχουσών πληρωμών εργοδοτών για κάθε ασφαλισμένο, όπως και κάθε άλλου υπόχρεου, και τον άμεσο εντοπισμό διαφορών (εισφορο-αποφυγή) και καθυστερήσεων με στόχο την αποτροπή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων.

Σε αυτή τη βάση, το KEΠE τονίζει τις σημαντικές αλλαγές που έχει κάνει το IKA στο συγκεκριμένο θέμα («μέσω των μηνιαίων στοιχείων μισθοδοσίας είναι πλέον εφικτός ο έλεγχος της ορθότητάς τους με τη διασταύρωση των διαθέσιμων πληροφοριών στο IKA-ETAM και στις φορολογικές αρχές, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων»).

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

One thought on “Ενοποιούνται ΑΜΚΑ-ΑΦΜ από το 2017 – Έρχεται ο αριθμός του θηρίου;

 1. ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ THINK TANKS «ΚΥΡΟΥΣ».

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2015 ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ «ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ» ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΑΚΕΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ!
  ΌΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΘΑ ΕΠΙΤΗΡΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΣΕΡΒΕΡΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ… ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΑΦΘΟΝΗ, ΦΤΗΝΗ, ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

  ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ (ΔΗΛΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ), ΤΟΥΣ «ΕΞΥΠΝΟΥΣ» ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. (ΠΟΣΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙΣ, ΤΙ ΩΡΑ ΤΟ ΚΑΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΤΟ ΚΑΙΣ), ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ DRONES ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ.

  ΜΕΝΕΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ «ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ.

  ΤΟ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s