Σκόπια / ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία πάτρωνας των Σκοπίων!


_______________________________________________1__313721292.jpg

Αχμέτ Νταβούτογλου: Εμάς ρωτούσαν στις διεθνείς διασκέψεις για την ΠΓΔΜ.

«Σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις την περίοδο που ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, σε περίπτωση που απουσίαζε ο Υπουργός Εξωτερικών της ‘Μακεδονίας’, όπως στο ΝΑΤΟ, όλοι γυρνώντας προς εμάς ‘η Τουρκία τι έχει να πει άραγε’» τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι στην Άγκυρα.

Είναι προφανές ότι ο Γκρούεφσκι έγινε δεκτός στην τουρκική πρωτεύουσα ως πρωθυπουργός της ‘Μακεδονίας’.

Ο Νταβούτογλου, έκανε λόγο για ισχυρά θεμέλια  στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας – ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι με αφετηρία τις κοινωνικές τους σχέσεις έχουν οικοδομήσει και ισχυρές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις. Τόνισε, δε, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που τρέφει ο Γκρούεφσκι για την Τουρκία, καθώς, όπως ανέφερε, για πρώτη φορά ένας ξένος πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη χώρα, επισκέπτεται συνολικά 5 με 6 πόλεις: την Κωνσταντινούπολη, το Κοτζάελι, το Εσκίσεχιρ, την Άγκυρα, τη Μερσίνα και τα Άδανα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και συνέχισε λέγοντας ότι στηρίζει αίτημα της χώρας για ένταξη στην ΕΕ. «Ευχόμαστε μια μέρα μαζί να μπούμε στην ΕΕ», είπε.

Τέλος, για τις οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών, ο Νταβούτογλου επεσήμανε ότι από 400 εκ. δολάρια που είναι ο όγκος των διμερών συναλλαγών, η Τουρκία επιθυμεί σε μικρό χρονικό διάστημα να αυξηθεί σε 1 δις δολάρια.

Γραφείο Θεσσαλονίκης pontos-news.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s