"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικό: Το νούμερο 1 εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα!


ellasΤο έτος 2025 ο πληθυσμός της Γης θα σημειώσει τεράστια αύξηση, θα φτάσει τα 8,5 δισεκατομμύρια άτομα. Η αύξηση αυτή θα προέλθει κυρίως από τα τριτοκοσμικά έθνη. Αυτό θα γίνει λόγω της ελάττωσης της ολικής θνησιμότητας, της κεκτημένης ταχύτητας αύξησης του πληθυσμού, του υψηλού δείκτη γεννητικότητας και της αύξησης της διάρκειας ζωής σε μερικές περιοχές του πλανήτη, που βρίσκονται στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια και Νοτιανατολική Ασία. Έτσι είναι βασιμότατα πιθανόν λόγω της πληθυσμιακής αυτής έκρηξης, στα πρώτα 25 χρόνια του 21ου αιώνα να προκληθούν ισχυρά μεταναστευτικά κύματα προς της Ευρωπαϊκή Ένωση (με προβλεπόμενο πληθυσμό μόλις 375 εκατομμύρια, το 2025). Η αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών και ατόμων ζητούντων ασυλία θα έχει επιπτώσεις στη σταθερότητα, την ασφάλεια, τις παραδόσεις και την ευημερία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που γηράσκει ταχέως.

Η σοβαρή υπογεννητικότητα και η σταθερή γήρανση του πληθυσμού της Πατρίδας μας (το 2025 θα είμαστε 9 εκατομμύρια περίπου με τάση μείωσης, ενώ το 25% του πληθυσμού μας θα είναι άνω των 65 ετών) θα επισύρουν σωρεία αρνητικών επιπτώσεων : μείωση της παραγωγικότητας, κρίση στο ασφαλιστικό σύστημα, μείωση του αριθμού μαθητών στα σχολεία, στέρηση των ενόπλων δυνάμεων από στρατευσίμους και παραμονή των γερόντων στις θέσεις δράσεως και εξουσίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας οι προβλέψεις για το 2025 είναι ότι οι Έλληνες θα είναι λιγότεροι από 9 εκατομμύρια, ενώ οι Τούρκοι θα προσεγγίζουν τα 100 εκατομμύρια και οι Αλβανοί, με τους ομοεθνείς τους, των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, θα φθάνουν τα 12 εκατομμύρια. Δραματική θα είναι και η αναλογία μεταξύ νέων και ηλικιωμένων, σε σχέση με τους πληθυσμούς των δύο γειτόνων μας. Η αναλογία των νέων στη χώρα μας από 28,6% του συνολικού πληθυσμού που ήταν το 1950, περιορίστηκε στο 20% το 1990, έναντι 51% στην Τουρκία. Σε λίγα χρόνια, ο ένας στους τέσσερις Έλληνες θα έχει ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ το 1975 η αναλογία ήταν ένας στους δέκα. Στα τελευταία τριάντα χρόνια οι γάμοι στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 32%, ενώ ο αριθμός των διαζυγίων έχει τριπλασιασθεί. Παράλληλα οι αμβλώσεις ξεπερνούν τις 300.000 τι χρόνο.

Αν σ΄ όλα τ΄ ανωτέρω προσθέσουμε τις 800.000 λαθρομεταναστών που βρίσκονται ήδη σήμερα στην Ελλάδα, καθώς επίσης και το νέο, απροσδόκητο και αμείλικτο κίνδυνο του φάσματος των λαθρομεταναστών, σε κλίμακα πρωτοφανή στην ιστορία της χώρας, με σοβαρότατες συνέπειες για την ασφάλεια και την ευημερία της κατά τα επόμενα 25 χρόνια, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Τα 727 μίλια συνόρων στη στεριά, τα 166 κατοικήσιμα και τα πολλά ακατοίκητα νησιά μας αποτελούν <<χιλιοτρύπητο λαγήνι>> για είσοδο ανεπιθύμητων μεταναστών. Τα πληθυσμιακά κενά στην ύπαιθρο και τα νησιά αποτελούν σκάνδαλο. Η Ελλάδα γερνάει, ο πληθυσμός της μειώνεται. Σε λίγα χρόνια η δύναμη, η αλκή του έθνους θα συρρικνωθεί. Ποιος θα υπερασπισθεί τα εδάφη μας; Ποιος θα πολεμήσει; Μήπως οι χιλιαστές ή οι αντιρρησίες;

Η Ελλάδα αργοπεθαίνει και η κυβέρνηση υπνοβατεί. Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας και ειδικά της παρούσας κυβέρνησης στο εθνικό αυτό πρόβλημα είναι τεράστιες. Η κυβέρνηση με την πολιτική της, που κατά την άποψή της εξυπηρετεί εθνικούς στόχους, χωρίς την ταυτόχρονη θαρραλέα, άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φλέγοντος δημογραφικού προβλήματος, χτίζει στην άμμο, αφού η ζωή διέπεται από τους σιδερένιους νόμους της φύσης. Πρέπει ν΄ αποφύγουμε την παγίδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό νόμισμα θα λύσουν όλα τα προβλήματά μας. Το δημογραφικό μας πρόβλημα είναι πρόβλημα βιολογικό και αυστηρά ιδιωτικό. Η δε άμεση εφαρμογή μέτρων για την αύξηση των γεννήσεων αποτελεί ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας.

Το πρόγραμμα στην Ελλάδα για να πετύχει πρέπει να είναι: μεγάλο, θαρραλέο και πολύ ακριβό για να δώσει ισχυρά κίνητρα στους πολίτες για τεκνοποίηση. Η κοινωνία μας πρέπει να γίνει παιδοκεντρική για την επιβίωση της χώρας, χωρίς ξενοφοβία, χωρίς ρατσισμό, αλλά και με πλήρη συναίσθηση ότι πρέπει να βελτιωθούν οι δημογραφικοί δείκτες, προς αποφυγή δημογραφικής καταστροφής.

Αν ξεκινήσουμε από κάποιες πραγματικότητες θα μπορούσαμε να επισημάνουμε τα εξής:

 • Το 1980 η Ελλάδα ήταν δεύτερη σε γεννήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (148.134 ), ενώ το 1999 άγγιξε την τελευταία θέση (100.265 ).

 • Το 1999 οι θάνατοι (103.102 ) για πρώτη φορά υπερέβησαν τις γεννήσεις (100.265 )1.

 • Από στοιχεία δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας2

Προκύπτει ότι το 33,28% των γεννήσεων που έγιναν εκεί , προέρχονται από αλλοδαπές γυναίκες.

 • Η συμμετοχή αλλοδαπών μαθητών στο Δημοτικό και Γυμνάσιο στα σχολεία των Αθηνών3 ανέρχεται σε 13.621, δηλαδή σε ποσοστό 18,57% των μαθητών.

 • Η απόδοση των Κλάσεων4 από το έτος 2000 (83.000 ) έως στο 2013 (53.000 ) παρουσιάζει μία υστέρηση 30.000 στρατευσίμων , με τεράστια σημασία και ανυπολόγιστές επιπτώσεις στην άμυνα της Χώρας.

 • Ο πληθυσμός της Ελλάδος το 2025 έχει υπολογισθεί ότι θα διαμορφωθεί στα 13.5 εκατομμύρια , εκ των οποίων οι Έλληνες δεν θα ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια και από αυτούς το 20% θα είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών(5)

 • Στη χώρα μας έχουμε 100.000 γεννήσεις ετησίως και 200.000 αμβλώσεις.Το 1997 (6) οι γυναίκες που τεκνοποίησαν είχαν σε ποσοστό 45.4% ένα παιδί και το 39% δύο παιδιά , οι δε λοιπές κάτι περισσότερο των δύο.

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πολλά άλλα στοιχεία που συμβάλλουν . Οι αρνητικές επιδράσεις της Υπογεννητικότητας είναι πολλών κατηγοριών. Μερικές από αυτές πολύ συνοπτικά μπορούν να συνοψισθούν στις παρακάτω γενικές κατηγορίες :

 • Συνεχής γήρανση του πληθυσμού.

 • Πληθυσμιακά κενά σε γεωγραφικές περιοχές της χώρας, ιδίως στον παραμεθόριο χώρο.

 • Μείωση ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων δυνάμεων, με αύξηση της πιθανότητας διενέξεων, κρίσεων ή και πολέμου με τις γειτονικές κυρίως χώρες και πιο συγκεκριμένα για εμάς με την Τουρκία.

 • Ανεπαρκές εργατικό δυναμικό, με επίπτωση την χαμηλή αναλογία εργαζομένων/ συνταξιούχων της χώρας.

 • Μικρή εσωτερική καταναλωτική αγορά και αντίστοιχη φορολογική βάση με αναιμική οικονομία.

 • Αύξηση της λαθρομετανάστευσης με ότι αυτό συνεπάγεται σε θετικές και αρνητικές επιπτώσεις.

 • Κίνδυνος ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ του ελληνισμού, με δεδομένες τις τάσεις που σαφώς διαγράφονται σε πολιτικό και πανεπιστημιακό επίπεδο στο εξωτερικό από κέντρα τα οποία επεξεργάζονται την μείωση ή την περιθωριοποίηση της ελληνικής πολιτιστικής και πολιτισμικής συμβολής της χώρας στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει, όλο και περισσότερο, σοβαρό εθνικό πρόβλημα, το δημογραφικό, λόγω κυρίως υπογεννητικότητας, γήρανσης και μετανάστευσης του πληθυσμού με απρόβλεπτες συνέπειες στην κρατική και εθνική μας οντότητα. Τα κύρια αίτια της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα είναι : η αλλαγή του κοινωνικού ιστού, η ευμάρεια και το κακώς εννοούμενο «ευ ζην», οι ξένες επιδράσεις, η μείωση των γάμων, η αύξηση των διαζυγίων, οι αμβλώσεις, ο επαγγελματισμός της γυναίκας, τα τροχαία ατυχήματα, τα ναρκωτικά, η αστικοποίηση, αστυφιλία κλπ. Τα κύρια αίτια της αστυφιλίας και της μετανάστευσης είναι η ανισόρροπη ανάπτυξη, η κατάτμηση του γεωργικού κλήρου, η ελλειπής περίθαλψη υγείας στην περιφέρεια, η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού στη χρήση γης, οι δύσκολες συνθήκες της αγροτικής ζωής, ο κεντρομόλος σχεδιασμός των νέων δήμων, η ανασφάλεια και η έμφυτη τάση των Ελλήνων για αναζήτηση καλύτερης τύχης και αλλαγή. Το δημογραφικό πρόβλημα επιδρά δυσμενώς στην επάνδρωση των ΕΔ, λόγω μείωσης των γεννήσεων και γήρανσης στην περιφέρεια όπου βρίσκεται το μείζον του Στρατού Ξηράς. Η διατήρηση ΕΔ αξιομάχων και υψηλού βαθμού ετοιμότητας απαιτεί πληρότητα επάνδρωσης και επαρκούς διάρκειας θητεία για να καλύπτεται έτσι ο μειωμένος αριθμός στρατευμένων. Η σπονδυλική στήλη των ΕΔ πρέπει να αποτελείται από τους οπλίτες θητείας.

Οι ΕΔ θητείας είναι από πάσης πλευράς προσαρμοσμένες καλύτερα στα μέτρα και ικανοποιούν επαρκώς τις εθνικές ανάγκες της χώρας. Οι ΕΔ θητείας επενεργούν παιδευτικά και ευεργετικά στους νέους μας με την ανάπτυξη της σωματικής ρώμης, της ψυχικής αντοχής, της εθνικής συνείδησης, της πνευματικής ευεξίας και άλλων δεξιοτήτων και αρετών, που συμβάλλουν στην καλύτερη κοινωνική προσαρμογή και εργασία, αλλά και στην καθολικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων της πατρίδος. Η ανεπάρκεια των κληρωτών οπλιτών οδηγεί στην πρόσληψη ΕΠΟΠ-ΕΠΥ σε ποσοστό άνω του 50% του συνόλου των οπλιτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η καθολική στράτευση των ανδρών στο 18ο έτος της ηλικίας με θητεία 12 μηνών φαίνεται ότι αποτελεί την πλέον αναγκαία συμφέρουσα δυνατή και σκόπιμη λύση. Έχει χαμηλότερο κόστος. Δημιουργεί επάρκεια εκπαιδευμένης και ετοιμοπόλεμης εφεδρείας μακράς διάρκειας. Καλλιεργεί ανδρείους και υπεύθυνους πολίτες. Εδράζεται στην αίσθηση προσφοράς και στην ανιδιοτέλεια. Είναι μακράν πάσης σύνδεσης με σχέσεις και αδυναμίες προσφοράς και ζήτησης, δούναι και λαβείν, σπερμάτων συνδικαλιστικών διεκδικήσεων, καταστάσεων επικινδύνων για την πειθαρχία και το αξιόμαχο των ΕΔ. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s