"Greek National Pride" blog / ΙΣΡΑΗΛ

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ


Yehuda Glick, an activist of the "temple mount faithful" group, shot by Palestinian.

Ο εβραικός λαός επιστρέφει στο όρος του Ναού…

σχόλιο Γ.Θ : Ανατριχιαστικά κοντά ο ερχομός του αρχαίου εχθρού.
Τα σημεία των καιρών βοούν…
«είχε οριστεί από το κόμμα Likoud για να εκπονήσει τη θέση του για το Όρος του Ναού» πριν τις τελευταίες εκλογές στο Ισραήλ.

«Το τζαμί al-Aqsa και αυτό του  Omar που υπάρχει στο ίδιο σύμπλεγμα δεν θα κατεδαφιστούν θα ενσωματωθούν στο Ναό».

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
O Yehuda Glick ένας αμερικανοισραηλίτης ακτιβιστής της οργάνωσης “temple mount faithful” πυροβολήθηκε από έναν παλαιστίνιο πριν 2 ημέρες σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.Αυτοσκοπός της ζωής του ήταν η ανέγερση του Τρίτου Ναού. Η ένταση ήταν αναμενόμενη καθώς ο Yehuda Glick αλλά και άλλα εξτρεμιστικά στοιχεία στο Ισραήλ υποστηριζόμενα από την κυβέρνηση επειχειρούν να πραγματώσουν τα μεσσιανικά τους σχέδια. Αν υλοποιήσουν τους στόχους τους η κλιμάκωση της βίας θα είναι καταστροφική. Ένας από τους αρχικούς υποστηρικτές την ανοικοδόμησης του Ναού προέβλεψε έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Εδώ και μήνες οι ισραηλινοί άποικοι εμπνεόμενοι και καθοδηγούμενοι από τον

Moshe Feiglin satement on GazaMoshe Feiglin

Νεουρκέζο Glick και τον ομοιδεάτη του Moshe Feiglin αναπληρωτή πρόεδρο του ισραηλινού κοινοβουλίου Knesset πολλαπλασίασαν τις προκλήσεις στο al-Aqsa, προξενώντας βίαια επεισόδια με τους παλαιστινίους.
Τη νύχτα της απόπειρας δολοφονίας του ο Glick έβγαινε από το πολιτιστικό κέντρο Menachem Begin μετά το τέλος της διάλεξης με θέμα « Ο εβραικός λαός επιστρέφει στο όρος του Ναού.» (είναι το εβραικό όνομα του al-Aqsa).Δέχθηκε τα πυρά ενώ θα επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του.
Ο Moshe Feiglin που είναι μέλος του κόμματος Likoud ήταν αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας δολοφονίας.
O Glick διαθέτει ένα εντυπωσιακό ιστορικό συλλήψεων και προκλήσεων.

Είναι μια εμβληματική φιγούρα ενός κινήματος που θέλει να αντικαταστήσει το τζαμί al-Aqsa και το Θόλο του Βράχου από τον Τρίτο Ναό των ισραηλιτών.
Είναι επίσης ο ιδρυτής του The Temple Institute.Είναι αρχηγός των ακτιβιστών του ναού των οποίων οι δράσεις περιγράφονται σε μια αναφορά της ΜΚΟ Ir Amim το 2013.
Πολλά αντίστοιχα γκρουπούσκουλα έχουν διασυνδέσεις με την ισραηλινή κυβέρνηση που τα χρηματοδοτεί.
Ο Glick είναι ο θεωρητικός που υποστήριξε ότι τα άγια των Αγίων το σημαντικότερο μέρος του Ναού του Σολομώντα βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Θόλο του Βράχου. Την τελευταία χρονιά ο υπουργός του οικιστικού ο Uri Ariel τόνισε ότι πρέπει να δομηθεί ένας ναός στον τόπο που βρίσκεται το τζαμί al-Aqsa.

Uri-ArielUri Ariel

« Οικοδομήσαμε πολλούς μικροσκοπικούς ναούς αλλά οφείλουμε να δομήσουμε έναν αληθινό Ναό στο όρος Του Ναού».
« Στο τέλος θα οικοδομήσουμε το Ναό και αυτός θα είναι ένας τόπος προσευχής για όλα τα έθνη» είχε δηλώσει ο Glick στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv το 2012.Αλλά υπήρξε και καθησυχαστικός για ένα θέμα που θα αποτελέσει αφορμή παγκοσμίου πολέμου σύμφωνα με τον βουλευτή Zevulun Orlev του κόμματος , Jewish Home την τελευταία χρονιά.
« Το τζαμί al-Aqsa και αυτό του  Omar που υπάρχει στο ίδιο σύμπλεγμα δεν θα κατεδαφιστούν θα ενσωματωθούν στο Ναό.

Είναι γραμμένο ότι ο Ναός θα έχει 50μ ύψος.»

La reconstruction du Troisième Temple est en route

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Ir Amim ο Glick « είχε οριστεί από το κόμμα Likoud για να εκπονήσει τη θέση του για το Όρος του Ναού» πριν τις τελευταίες εκλογές στο Ισραήλ.

Moshe-feiglinMoshe Feiglin

Τον Φεβρουάριο του 2012 έκαναν την εμφάνισή τους στην Ιερουσαλήμ φυλλάδια που ανακοίνωναν ότι ο Feiglin θα πήγαινε στο al-Aqsa. Το κείμενο εμφανίστηκε και στο site Har Habayit Shelani (o Nαός μας ανήκει ).
Ο Moshe Feiglin είχε δηλώσει: « Στ΄αλήθεια σας λέω πολυαγαπημένα μου αδέρφια το να σκοτώσουμε όλους τους Παλαιστινίους και να δομήσουμε αυτόν τον τρίτο Ναό στο σύμπλεγμα του al-Aqsa θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε το βασίλειο του machia’h στη γη ! » …Το αντικείμενο αυτού του site σύμφωνα με το Ir Amim, είναι να « εξουδαίσει το Όρος του Ναού και να χτίσει το τρίτο Ναό σε αυτό υφαρπάζοντάς το από τους διαβολικούς του κλέφτες. »
Σύμφωνα με το Ir Amim ο διοικητής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ εκείνη την εποχή ο Nisso Shacham είχε « δηλώσει ότι το site Har Habayit Shelanu το διαχειριζόταν ο Yehuda Glick » με τον Nechemia Elboim.
«Οι Glick και Feiglin φαίνεται ότι υιοθέτησαν ως τακτική την στρατηγική του σοκ του Naomi Klein παρατηρεί μια ειδική η Dena Shunra.  Κινούνται στα όρια του νόμου και δραστηριοποιούνται σε ευαίσθητες περιοχές προσδοκώντας στην αντίδραση που θα τους επιτρέψει να επωφεληθούν και να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στο οικιστικό σύμπλεγμα».
Ο Uri-Ariel Υπουργός ισραηλινής κατοικίας δήλωσε:
« Προσεύχομαι για την ολοκληρωτική αποκατάσταση της υγείας του Yehuda Glick οι σφαίρες που δέχθηκε είναι σφαίρες που στρέφονται εναντίον όλων των εβραίων που θέλουν να εξασκήσουν το ιουδαικό και ηθικό τους δικαίωμα να επισκεφθούν τον πιο ιερό τόπο του εβραικού λαού και να προσευχηθούν στο όρος του Ναού. »
Η δολοφονία του υπόπτου

Voir l'image sur Twitterτο πτώμα του υπόπτου στην ταράτσα του σπιτιού

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία και την υπηρεσία ασφάλειας Shin Bet, ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αμερικανοισραηλίτη ακτιβιστή ο 32χρονος παλαιστίνιος ο Muataz Hijazi επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψή του.Ανέβηκε στη στέγη του σπιτιού του και κρύφτηκε πίσω από τα φωτοβολταικά.Καθώς άνδρες της αντιτρομοκρατικής « Yamam » τον περικύκλωσαν αυτός άνοιξε πυρ. Οι ειδικές δυνάμεις αναταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν.

Η Shin Bet δήλωσε ότι ο Hijazi είχε θητεύσει για 11 συναπτά έτη στις ισραηλινές φυλακές και ότι απελευθερώθηκε μόλις πριν από 3 χρόνια. Ανήκε στο Ισλαμικό Jihad αλλά μετά την έξοδό του δεν είχε καμιά επαφή με την οργάνωση.

Η ασφάλεια διερευνούσε αν ενέχεται σε παρόμοια επίθεση τον Αύγουστο κατά στρατιώτη όταν ο δράστης διέφυγε και πάλι με μηχανή.( Haaretz)(croah.fr 31/10/14)

dimpenews.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s