"Greek National Pride" blog / ΝΑΤΟ

Γιγαντιαία στρατιωτική άσκηση με 35-40.000 στρατιώτες στην ανατολική Ευρώπη ετοιμάζει το ΝΑΤΟ


ΑΑΑNATO-1

Γερμανός στρατηγός ο διοικητής της δύναμης ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

 

Περίεργα σενάρια με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού νατοϊκών στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη , ετοιμάζει το ΝΑΤΟ, πυροδοτώντας ανησυχία , μέσα από τους τοίχους του Κρεμλίνου.

«Η Συμμαχία σχεδιάζει την πραγματοποίηση  μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής άσκησης,  στην οποία θα συμμετέχουν  αρκετές χιλιάδες στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, και στα κράτη της Βαλτικής», δήλωσε ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ολλανδία (Κάτω Χώρες), Γερμανός στρατηγός Hans-Lothar Domreze.

«Παλαιότερα , πραγματοποιήσαμε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας  με την συμμετοχή 35 έως 40.000 στρατιωτών,  μόνο στις δυτικές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, και μπορώ να φανταστώ ότι στο μέλλον θα οργανώσουμε  μια τέτοια άσκηση ,  στην Ανατολική Ευρώπη και στα κράτη της Βαλτικής»  καταλήγει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σήμερα 7 Νοεμβρίου , που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Γερμανού στρατηγού , ο οποίος δεν προσδιορίζει όμως  το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής της άσκησης.

imagesNATO 2

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμαχία «δημιουργεί μια δύναμη ταχείας αντίδρασης» με την συμμετοχή 5 έως 7.000 εκπαιδευμένων στρατιωτών , οι οποίοι, σε χρονικό διάστημα  δύο έως πέντε ημερών θα δύναται να  φθάσουν στο πεδίο της μάχης. «Η δύναμη αυτή θα απαρτίζεται από ειδικές μονάδες, οι οποίες θα αποτελούν την «αιχμή του δόρατος», και θα καταφθάνουν σε  δύο μέρες, ενώ οι υπόλοιπες  σε τρεις έως  πέντε ημέρες», κατέληξε ο Γερμανός στρατηγός. Αυτή ονομάζεται α διαδικασία πολλαπλών βημάτων», δήλωσε ο ίδιος.

Οι μονάδες πρώτης γραμμής, οι οποίες θα είναι αερομεταφερόμενες,   θα αποτελούνται  από 3 έως 5.000 στρατιώτες.

Την 5η του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ενεκρίθη σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της ετοιμότητας μάχης της Συμμαχίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένας ειδικά εκπαιδευμένος, στελεχωμένος, και εξοπλισμένος πολεμικός σχηματισμός «Ταχείας Αντίδρασης», που θα αριθμεί αρκετές χιλιάδες επαγγελματιών στρατιωτών από αρκετές χώρες , θα διαθέτει την ικανότητα να αναπτύσσεται οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε δύο ημέρες.

Η όλη διαδικασία που βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Rheinische post, ο Γερμανός στρατηγός , Hans-Lothar Domreze , δήλωσε ότι,  η Συμμαχία εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης δυνάμεων και εξοπλισμού, της νεοσυσταθείσας  Δύναμης Ταχείας  Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, στις χώρες της Βαλτικής ( Εσθονία, τη Λετονία και  Λιθουανία».!!

«Τα σχέδια για εγκατάσταση σε μόνιμη βάση νατοϊκών δυνάμεων, στις χώρες τις Βαλτικής , θα πρέπει να εγκριθεί στην  συνάντηση των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2015,» δήλωσε  ο Γερμανός στρατιωτικός διοικητής, στην ευθύνη του οποίου θα είναι η ηγεσία της Δύναμης Ταχείας  Αντίδρασης  του ΝΑΤΟ.

Ο στρατηγός σημείωσε επίσης ότι «μπορεί να είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για την παροχή καυσίμων και ενός στρατιωτικού νοσοκομείου».

Ο Γερμανός στρατηγός ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά για εγκατάσταση νατοϊκών δυνάμενων στις βαλτικές χώρες σε ημι-μόνιμη βάση.

 Αυτό έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας,   βάσει των αιτήσεων των βαλτικών χωρών προς το ΝΑΤΟ, περί στρατιωτικής  τους ενίσχυσης. Μάλιστα η Ουγγαρία απέστειλε μηχανοκίνητο τάγμα,  το οποίο θα παραμείνει στην Λιθουανία έως το τέλος  του 2014.

Από την άλλη πλευρά σε περίπτωση υλοποίησης μιας τέτοιας κίνησης, θα υπάρξει άμεση ρωσική αντίδραση , είτε με την δημιουργία βάσεων εγγύτερα στις βαλτικές χώρες είτε με άλλες ενέργειες στο Καλίνινγκραντ.

Η αντιπαράθεση  Ρωσίας και ΝΑΤΟ με θέμα την Ουκρανία βρίσκεται σε συνεχή ανοδική εξέλιξη, το τι μέλει γενέσθαι είναι εντελώς άγνωστο.

Το Pentapostagma.gr, παρακολουθεί τα γεγονότα που ακολούθησαν την σύνοδο κορυφής του  ΝΑΤΟ , με πολύ ενδιαφέρον.

Με πληροφορίες από korrespondent.net

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s