"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Οικονομικά Σκάνδαλα

Βρήκαν και τρίτη offshore του Καρατζαφέρη


6913q1005

Το αποκάλυψε η βουλευτής  Μ. Χρυσοβελώνη.
Την παραπομπή του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες αποφάσισε ομόφωνα η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, μετά και το πόρισμα που έλαβαν από τους ορκωτούς λογιστές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικαστικούς που μετέχουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και οι οποίοι έχουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας, προκύπτει ευθέως και το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Με τον τρόπο αυτό, το κατηγορητήριο που σχηματίζεται γίνεται ιδιαιτέρως επιβαρυντικό για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, καθώς περιλαμβάνει τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την παράνομη κατοχή εξωχώριων εταιρειών και της ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Ειδικότερα, ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής πως τα τρία εμβάσματα, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ, δεν ήταν δάνειο, αλλά από αθέμιτη συναλλαγή και καταβολές από μίζες για τη διευκόλυνση προμηθειών εξοπλιστικών.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί καταγγελία της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, περί ύπαρξης και τρίτης offshore εταιρείας, συμφερόντων του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής κατέθεσε έγγραφα του βρετανικού οργανισμού που κρατά τα μητρώα των offshore εταιρειών, σύμφωνα με τα οποία, όπως λέει, η εταιρεία “Deckrock ltd”  ανήκει στον κ. Καρατζαφέρη.

Σε κάθε περίπτωση, το διαβιβαστικό της Επιτροπής προς τον εισαγγελέα Εφετών θα αναφέρει πως από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψε πως ο κ. Καρατζαφέρης δεν δήλωνε στα πόθεν έσχες του τις δύο offshore εταιρείες, Catalina και Homeric.
Πέραν αυτού, επιστολή θα σταλεί και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπάρξει καταλογισμός για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών

Η ώρα του εισαγγελέα σήμανε για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, μετά το πόρισμα-καταπέλτης, των ορκωτών λογιστών της Βουλής, που τον «καίει», αποκαλύπτοντας ότι απέκρυψε από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», τις offshore εταιρείες του, ανοίγοντας το δρόμο για την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του, με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Το πόρισμα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, καθώς προκύπτει, ύστερα από λεπτομερή και σχολαστική εξέταση, ότι, ενώ αρχικά, από τον Δεκέμβριο του 1992, που ιδρύθηκε, μέχρι το 1997, δήλωνε κανονικά τη συμμετοχή του, στην εταιρεία Catalina, στις μεταγενέστερες δηλώσεις του, αποκρύπτει τη συμμετοχή του σ` αυτήν.

Ως προς δε, τη δεύτερη υπεράκτια εταιρεία, που αποκαλύφθηκε ότι ανήκε στην ιδιοκτησία του κ. Καρατζαφέρη, την Homeric, αυτή ποτέ δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».
Ο κλοιός, όμως, σφίγγει ακόμη πιο πολύ για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, καθώς επιβεβαιώνεται, πως όλο αυτό το διάστημα, που απέκρυπτε τη συμμετοχή του στις συγκεκριμένες εταιρείες, γινόταν αποδέκτης εμβασμάτων, από εταιρείες που συνδέονταν με μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, τον Νοέμβριο του 2007 εμφανίζονται στο λογαριασμό της Catalina International,  δύο εμβάσματα από την εταιρεία Premium Properties, της οποίας πραγματικός δικαιούχος είναι ο Αλέξανδρος Τσάτσος, ιδιοκτήτης της Cestrel, συνολικού ποσού 1,5 εκατ. ευρώ, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε μίζες, που συνδέονται με την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Τον Αύγουστο του 2008 εμφανίζεται ένα ακόμη έμβασμα, ύψους 150.000 ευρώ, από την εταιρεία MALWERN, που, επίσης, συνδέεται με τον Αλέξανδρο Τσάτσο. Από την έρευνα των ορκωτών λογιστών, καταρρίπτεται το, σαθρό, άλλωστε, επιχείρημα, ότι, τάχα, τα χρήματα αφορούσαν την αποπληρωμή προσωπικού δανείου.

Προκύπτει, επίσης, ότι η αξία της εταιρείας, με στοιχεία του Δεκεμβρίου 2009, η αξία της συγκεκριμένης υπεράκτιας εταιρείας, έφτανε τα 6.600.000 δολάρια, ενώ η ακίνητη περιουσία υπολογιζόταν σε 20.000.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, επιχειρηματικά ακίνητα στην Καλλιθέα (όπου στεγάζεται και ο τηλεοπτικός σταθμός ART), δύο ακίνητα στο Παλαιό Φάληρο, θερινή κατοικία στο Λαγονήσι, αλλά και διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, στις Βρυξέλλες.

Μετά απ` αυτή την εξέλιξη και την απάντηση που, με βάση το πόρισμα, θα διαβιβάσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στον αρμόδιο εισαγγελέα κ. Μπρακουμάτσο, ο κλοιός σφίγγει για τον κ. Καρατζαφέρη, που αντιμετωπίζει σειρά βαρύτατων κατηγοριών, από την ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», απόκρυψη της κατοχής offshore, φοροδιαφυγή, αλλά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αδικήματα που οδηγούν, εκ των πραγμάτων, στην προφυλάκιση.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s