"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στον ALPHA RADIO 98,9 FM και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό


DENDIANEOΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ

ΣΤΟΝ ALPHA RADIO 98,9 FM ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Θα παραμείνουμε στη βαριά πολιτική και θα συνομιλήσουμε τώρα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Νίκο Δένδια.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Καλημέρα κύριε Δένδια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλημέρα. Καλημέρα και στους ακροατές σας.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Καλημέρα. Τι κάνετε;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ξέρετε, ότι πριν σας γνωρίσω καλύτερα, που το έφερε η μοίρα τώρα, ήθελα πάντα να κάνω κουβέντες ραδιοφωνικές μαζί σας, κυρίως όταν ήσαστε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γιατί δεν ήταν στρογγυλός ο λόγος σας και κάνατε συγκρούσεις σημαντικές.

Χθες σας θυμήθηκα, με όλα αυτά τα οποία έγιναν στη Βουλή και για τα οποία συνειδητά εμείς δεν ασχοληθήκαμε.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Σε ποιο αναφέρεσαι;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Με την υπόθεση Κασιδιάρη.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Είναι θέμα αυτό τώρα παιδιά. Δεν μπορείς να μην το αναφέρεις. Είναι τριπλό το θέμα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πρέπει να σας πω ότι απλώς άκουσα,είδα μία αναφορά σε μία εφημερίδα στη πρώτη σελίδα σήμερα. Δεν έχω γνώση του ζητήματος. Απλώς θα ήθελα να βάλω ένα «δίχτυ» αξιοπιστίας ή αναξιοπιστίας δίπλα σε ότι ισχυρίζεται ο οποιοσδήποτε είναι υπό κατηγορία και προσπαθεί να υπερασπίσει τη ζωή του και την ελευθερία του.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ο Ρωμανός για παράδειγμα χθες με την απεργία πείνας των 30 ημερών και, κατάφερε αυτό το οποίο διεκδικούσε ως πολίτης.

Πρέπει κατά τη γνώμη σας τα ανθρώπινα δικαιώματα να τα επεξεργαζόμαστε πλέον ως κοινωνία, ως εκάστοτε κυβέρνηση με καλύτερο τρόπο και να δίνουμε μία ιδιαίτερη προσοχή; Μεγαλύτερη;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω ότι και το δικό μας πολιτισμικό κεκτημένο, αλλά και το ευρωπαϊκό πολιτισμικό κεκτημένο, όπως αυτό μάλιστα εκφράζεται τις περισσότερες φορές αυθεντικά από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, είναι κάτι το οποίο αποτελεί αξιωματικά κομμάτι της ελληνικής έννομης τάξης.

Οποιοσδήποτε θεωρεί τα ανθρώπινα δικαιώματα ως κάτι το σχετικό, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίζεται αλά καρτ,αναλόγως με τις συνθήκες, νομίζω ότι κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Πώς βλέπετε τώρα τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δύσκολα. Πάρα πολύ δύσκολα.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Τι εννοείτε δύσκολα;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Δύσκολη η εκλογή;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όχι μόνο αυτό. Νομίζω ότι, αν θέλετε, αυτό απλώς είναι ο δείκτης από τον οποίο εξαρτώνται μία σειρά από παραμέτρους. Δύσκολα εννοώ για τη χώρα και για τη συγκυρία.

Διότι αυτή τη στιγμή η χώρα ένα πράγμα έχει ανάγκη, την απόλυτη σταθερότητα για να ξεφύγει από την κρίση και είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έχει σε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πλήρης αμφισβήτηση του συνολικού σκηνικού. Απειλή ή πιθανότητα αν θέλετε βουλευτικών εκλογών, το οποίο είναι το τελευταίο το οποίο χρειάζεται και επίσης η εναλλακτική πρόταση εξουσίας η οποία παρουσιάζεται. Εδώ εκφράζω τη προσωπική μου γνώμη. Μπορεί να κάνω λάθος. Φοβάμαι όμως ότι δεν κάνω λάθος. Να μην έχει δηλαδή καμία επαφή με την πραγματικότητα και με αυτό που εταίροι και οι φίλοι μας περιμένουν να ακούσουν από εμάς.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό, το οποίο νομίζω ότι πολύ λίγο προσφέρει στη προσπάθεια να ξεφύγουμε από τη κρίση.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Δηλαδή, θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εκτός τόπου και χρόνου;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Φοβάμαι ότι σε πολλά πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, ας το πω ανάποδα, δεν κινείται εντός τόπου.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Τι άλλο μπορεί να γίνει; Κατ΄ αρχάς, είστε αισιόδοξος για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας κύριε Δένδια;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Η πραγματικότητα είναι ότι δεν ξέρω. Δεν ξέρω, όπως και κανείς μας δεν ξέρει. Εδώ έχουμε ένα εκλεκτορικό σώμα από 300 συναδέλφους. Περίπου, αρκετοί από αυτούς, γύρω στους 100, έχουν ήδη εκφέρει την άποψή τους με έναν τρόπο ο οποίος δεν είναι δεκτικός αλλαγής, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν εκφέρει αυτήν την άποψη, ξέρετε, στην πραγματικότητα ευαγγελίζονται ένα διαφορετικό σύστημα.

Δηλαδή, πολύ λίγοι από αυτούς στη πραγματικότητα μέσα τους ενστερνίζονται την ευρωπαϊκή ιδέα, όπως εμείς την καταλαβαίνουμε, τη συμμετοχή στο ευρώ όπως εμείς την καταλαβαίνουμε,τη συμμετοχή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως εμείς την καταλαβαίνουμε.

Πέρα,λοιπόν, από αυτούς τους περίπου 100, δεν έχει έννοια να ομαδοποιήσω και που ανήκουν σε κόμματα ή σε τμήματα κομμάτων, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενιαία άποψη μέσα σε αυτό αλλά έχει διάφορες συνιστώσες -απολύτως σεβαστό, έχουν διαφορετική άποψη – υπάρχουν 200συνάδελφοι οι οποίοι ενστερνίζονται τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη συμμετοχή στο ευρώ κάτω από συγκεκριμένες παραμέτρους και αποδοχές.

Εδώ τώρα το θέμα είναι ποιο; Έχουμε μία εκλογή η οποία έμμεσα μεν, σαφέστατα δε,επηρεάζει ακριβώς αυτή τη συμμετοχή μας, κατά την άποψή μου, και την από εκεί και πέρα, μέσω αυτής της συμμετοχής μας, την έξοδο από την κρίση. Διότι έξοδος από την κρίση, πέραν της ευρωπαϊκής οικογένειας, δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Και από την άλλη υπάρχει ένα άλλο θεσμικό ζήτημα. Ποιος είναι ο ρόλος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και τι σημαίνει διαδικασία εκλογής του.

Και στα δύο θέματα αυτοί οι 200 συνάδελφοι καλούνται να δώσουν μία απάντηση. Ελπίζω ότι θα δώσουν, οι περισσότεροι από αυτούς, χρειάζονται τουλάχιστον 180, μία καταφατική απάντηση σε δύο διαφορετικά ερωτήματα.

Το ένα ερώτημα είναι η συμμετοχή μας στην Ευρώπη όπως την καταλαβαίνουμε και η έξοδος από την κρίση.

Το δεύτερο ερώτημα είναι τι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ένας θεσμός που ενώνει τους Έλληνες ή ένας μηχανισμός εκβιασμού για να πάμε σε μία εκλογική διαδικασία όταν κάποιος δεν συμφωνεί με την πολιτική της παρούσας Κυβέρνησης;

Εάν απαντήσουμε με τον πρώτο τρόπο, ότι είναι ένας θεσμός που ενώνει και άρα η διαδικασία αυτή είναι άσχετη από το υπόλοιπο πολιτικό γίγνεσθαι, έχει καλώς.

Εάν απαντήσουν με διαφορετικό τρόπο τότε φοβάμαι ότι οι δύο αυτές αρνητικές απαντήσεις θα μπλέξουν τη χώρα σε μία πολύ μεγάλη περιπέτεια.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Εντάξει, το ζητούμενο, όμως, κύριε Δένδια, είναι αυτή τη στιγμή: υπάρχει τρόπος για εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αλίμονο αν δεν υπάρχει.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Τι πρέπει να κάνουμε;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Το δυσκολότερο όλων για εμάς τους Έλληνες: να συνεννοηθούμε και να ομονοήσουμε. Τουλάχιστον, ξαναλέω, αυτοί που πιστεύουμε σε ορισμένα πράγματα και το διακηρύσσουμε. Διότι δεν το περιμένω από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, δεν έχω το παραμικρό παράπονο, ακολουθεί με συνέπεια μία πολιτική την οποία χάραξε και την οποία τηρεί.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Έτσι, είναι….

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Να λες όμως «πιστεύω στη συνεννόηση και στην ευρωπαϊκή ιδέα» και να ακολουθείς αυτή την τακτική, τη στιγμή που ξέρεις ότι η ανατάραξη και μόνο μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στη συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο ελληνικό μέλλον της χώρας μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, εγώ δεν το κατανοώ.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Μήπως ήταν,λοιπόν, κύριε Δένδια, λάθος τακτική του κυρίου Σαμαρά να φέρει μπροστά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όχι, όχι. Αντιθέτως, ίσως ήταν η πιο ορθή κίνηση η οποία έχει γίνει με την εξής εξήγηση: Εδώ υπάρχει μία υποβόσκουσα κρίση, σαφής υποβόσκουσα κρίση. Δεν μπορούσε αυτό το πράγμα να κρατηθεί, δηλαδή η αβεβαιότητα είχε ήδη δημιουργηθεί.

Είναι και οι αγορές, αν θέλετε, που είναι μία άλλη διάσταση του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε, με το οποίο το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει εξοικειωθεί.Είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε εκλογική διαδικασία με αυτό τον έντονο τρόπο θέμα αγορών. Ίσως υπήρχε και το 2012. Αλλά στο DNA του ελληνικού πολιτικού συστήματος το γεγονός ότι αυτά τα οποία λέμε και κάνουμε θα έχουν συνέπειες και στις παγκόσμιες ακόμα αγορές και στη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και λοιπά, δεν υπήρχε ως συσσωρευμένη εμπειρία. Είναι για πρώτη φορά και ίσως για αυτό αντιδρά το σύστημα έτσι αποσπασματικά,τουλάχιστον ένα μέρος του.

Όμως,έκανε άριστα ο Πρωθυπουργός και το έφερε μπροστά. Με το να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί δεν δίνουμε λύση. Θα δούμε: μπορούμε να συνεννοηθούμε ή δεν μπορούμε;

Εάν δεν μπορούμε, θα πάμε σε εκλογές και αν οι εκλογές έχουν αποτέλεσμα το οποίο δεν συμβαδίζει με τα, κατά την άποψή μου, ευρωπαϊκά συμφέροντα της χώρας θα βρούμε όλοι το μπελά μας. Αλλά αυτή θα είναι η θέληση του ελληνικού λαού.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Όταν λέτε θα βρούμε το μπελά μας; Τι φοβάστε εσείς δηλαδή;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Τα πάντα φοβάμαι. Θέλω να σας είμαι ειλικρινής. Φοβάμαι τα πάντα.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Όταν λέτε τα πάντα εννοείτε και τα εθνικά θέματα;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Και εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, δεν περνάμε την πιο καλή περίοδο με τους γείτονές μας. Το ευρύτερο σκηνικό, και δεν αναφέρομαι μόνο στην Τουρκία, είναι τελείως αποσταθεροποιημένο.

Όταν,λοιπόν, σε ένα τελείως αποσταθεροποιημένο σκηνικό – εγώ δεν θυμάμαι στη διάρκεια της δικής μου ζωής, το σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο να ήταν τόσο αποσταθεροποιημένο -μπούμε και σε μία φάση πλήρους αστάθειας, από εκεί και πέρα υπάρχει έστω και μία πιθανότητα από αυτό να προκύψει κάτι καλό;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Αυτό, ξέρετε, το φοβούνται και οι Αμερικανοί. Τον περασμένο Αύγουστο που είχε πάει ο Αβραμόπουλος στην Ουάσιγκτον ήταν ένα από τα θέματα τα οποία προβλημάτιζαν την αμερικανική Κυβέρνηση.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ορθώς την προβλημάτιζαν, αύριο συναντώμαι με τον Αμερικανό πρεσβευτή, φαντάζομαι θα μου το θίξει. Αλλά παραμένει μία βασική παράμετρος την οποία τυχαίνει να μην την καταλαβαίνουν οι υπερδυνάμεις πέραν του Ατλαντικού ή πέραν των ωκεανών, αλλά την κατανοούν οι Έλληνες πολίτες και η ελληνική κοινωνία.

Πιστεύει η ελληνική κοινωνία ότι σε αυτή την κατάσταση μπορούμε να μπούμε σε αβεβαιότητα, σε κενά εξουσίας; Με ανοιχτά τα πάντα γύρω μας; Τι να πω; Αλλά εν πάση περιπτώσει…

Φαντάζομαι ότι οι κοινωνίες έχουν και το δικαίωμα, εφ’ όσον το αποφασίσουν, να αυτοκτονούν.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Υπάρχει δηλαδή τέτοιο ενδεχόμενο αυτοκτονίας του ελληνικού λαού;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κοιτάξτε, να σας πω, η λέξη«αυτοκτονία» είναι σχηματική. Όμως, κατά την άποψή μου, το να δημιουργήσεις σε αυτή τη συγκυρία αστάθεια στη χώρα είναι εγκληματικό.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Θα σας πει κάποιος: και εσείς, ο μετριοπαθής, αρχίζετε να κινδυνολογείτε και να μιλάτε ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα προκληθεί η γενικευμένη αστάθεια στη χώρα;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Το θέμα δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Η εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί πηγή κινδύνου. Αντίθετα είναι μια ευκαιρία στην δημοκρατία να λειτουργήσει.

Το πρόβλημα εδώ δημιουργείται από την πλήρη ασάφεια που χαρακτηρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την οικονομική πολιτική καταρχήν. Δεν θέλω να σχολιάσω τα εθνικά, είναι θέματα τα οποία θα ήθελα να τηρηθεί η παράδοση, να μείνουν εκτός της εκλογικής ατζέντας.Τουλάχιστον αυτό το έχουμε κατακτήσει ως κοινωνία.

Αλλά αν μιλήσουμε για την οικονομική πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά όλες του τις τοποθετήσεις από μία υπόθεση εργασίας, ότι θα διεξάγει μία άμεση διαπραγμάτευση για το χρέος και ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα είναι καταρχήν επιτυχής. Οπότε θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται η Ελλάδα.

Πρέπει να σας πω ευθέως ότι σε εμένα δεν υπάρχει ούτε μία ένδειξη που να μου δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να πετύχει κάτι από αυτή τη διαπραγμάτευση σοβαρό, διότι δεν νομίζω ότι είναι τόσο ικανοί οι διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τόσο ανίκανοι οι διαπραγματευτές της χώρας τα τελευταία χρόνια. Εάν λοιπόν αυτό δεν συμβεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας λέει τίποτα. Δεν μας δίνει την δεύτερη λύση.

Ωραία,«πάμε, διαπραγματεύομαι», λέει, «θα διαπραγματευτώ». Και αν δεν πετύχει η διαπράγματευσή σου τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μόλις εμφανιστεί θα πάει λοιπόν ο κύριος Σταθάκης, ο οποίος είναι συμπαθέστατος σε εμένα, στον κύριο Σόιμπλε,παραδείγματος χάριν, δεν ξέρω ποιον θα επιλέξει ο τότε επικεφαλής της Κυβέρνησης εάν, μακριά το κακό, χάσουμε εμείς.Θα πάει λοιπόν στον κύριο Σόιμπλε, παραδείγματος χάριν, θα του πει: «θέλω να κόψω το χρέος, παρακαλώ κόψτε μου το χρέος»..

Υπάρχει μία πιθανότητα ο κύριος Σόιμπλε να τον αγκαλιάσει, να του πει: «βεβαίως,ευχαρίστως, πόσο θέλεις να κόψω; Το μισό; Όλο; Ωραία. Τέλεια»

Εάν αυτό όμως δεν γίνει και του πει: «παρακαλώ το δεύτερο που θα θέλατε ποιο είναι»;Εκεί τι κάνουμε;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Μα το είπε χθες στο Βενιζέλο ο Σόιμπλε. Ο Σόιμπλε του είπε ότι πρώτα το μνημόνιο και μετά ….

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Ευαγγέλιο για το Σόιμπλε το μνημόνιο.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: …και μετά η στήριξη για την έξοδο

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό λέω. Όταν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει όλη του την προεκλογική ρητορεία και όλο του το οικονομικό πρόγραμμα,το φερόμενο ως πρόγραμμα, ο Θεός να το κάνει, της Θεσσαλονίκης, με μία υπόθεση εργασίας καταφανώς αντίθετη του πραγματικού, ότι θα διαπραγματευτεί και θα μειωθεί αμέσως το χρέος, τότε τι να περιμένω αισιόδοξο; Πώς να μην φοβάμαι, αν θέλετε, σαν Έλληνας πολίτης;Αφήστε την πολιτική ιδιότητά μου…

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ποια είναι η εικόνα που εισπράττετε τα τελευταία 24ωρα από τον χώρο των επενδύσεων; Εσείς ήσασταν και Υπουργός Ανάπτυξης;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πάρα πολύ κακή. Ουδείς αυτή τη στιγμή έχει τη διάθεση να βάλει στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ. Και ξέρετε είναι ευρύτερο, όταν λέμε επενδύσεις ο καθένας φέρνει στο μυαλό του ξένους επενδυτές οι οποίοι θα φέρουν λεφτά και τα λοιπά. Δυστυχώς το πράγμα είναι πολύ χειρότερο.

Όταν λέω επένδυση εννοώ και την επιθυμία του οποιουδήποτε βρίσκεται στην Ελλάδα να προσλάβει έστω και ένα άτομο για να κάνει τη δουλειά του.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Έχετε δίκιο σε αυτό, εγώ συμφωνώ, αλλά όχι ότι το προηγούμενο διάστημα είχαμε μετατραπεί στον παράδεισο των επενδύσεων.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καθόλου. Αλλά εδώ το επιχείρημα είναι εκ του αντιθέτου. Πρέπει να άρουμε τις αιτίες που δημιουργούσαν δυσκολίες στις επενδύσεις το προηγούμενο διάστημα, αυτό που προσπάθησα, το λίγο διάστημα των 120, 130 ημερών, που ήμουν Υπουργός Ανάπτυξης. Και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση ο διάδοχός μου ο κ. Κώστας Σκρέκας, αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε.

Αν λοιπόν εκεί που είχαμε αβεβαιότητα με δείκτη 50, την κάνουμε αβεβαιότητα με δείκτη100, αποτελεί…

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ μου, εδώ πέρα βλέπετε ότι δεν μπορούν να γίνουν τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα και το λέω, αφορμή δοθείσης, με αυτή την απίστευτη ιστορία με τον αδικοχαμένο πεζοναύτη, το θίξαμε εμείς.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αφήστε αυτή την ντροπή, πραγματική η ντροπή για το κράτος, για όλους μας δηλαδή, δεν έχει έννοια εδώ να το συζητήσουμε… Θα προσπαθήσω μέσα στην ημέρα να λυθεί αυτό το πράγμα, θα ζητήσω να έρθει το νομικό καθεστώς το οποίο υπάρχει για αυτές τις «παροχές», σε εισαγωγικά προς Θεού, να καταστούν ακατάσχετες και μη συμψηφιστέες με οτιδήποτε, θα γράψω μία διάταξη. Είμαι σίγουρος ότι ο Πρωθυπουργός θα μου δώσει την εντολή να την εισηγηθώ άμεσα στη Βουλή και θα ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να τη προσυπογράψει.

Αυτό είναι ντροπή για τη κοινωνία. Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.Δηλαδή, τι να πει κανείς; Ακόμα και που το σχολιάζω ντρέπομαι.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Έχετε δίκιο,αλλά βλέπετε ότι εδώ πέρα ζούμε το θέατρο του παραλόγου και εξακολουθούμε και ζούμε το θέατρο του παραλόγου, αφού έχουν περάσει 5 χρόνια πολύ, πολύ σκληρής ύφεσης.

Δηλαδή, υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν τα έχουμε διορθώσει.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό…

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Αύριο βλέπετε τον Αμερικανό Πρέσβη;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μάλιστα.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Που σημαίνει ότι αρχίζετε και βλέπετε τους ξένους Πρεσβευτές που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Έχω ήδη δει τους Πρεσβευτές αρκετών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Ιταλό, τον Ισπανό, τον Βρετανό. Αυτό το Υπουργείο κατ΄ ανάγκην πρέπει…

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Στρατιωτική διπλωματία.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πρέπει να έχει…..

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Το Κινέζο και το Ρώσο πότε θα τους δείτε;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Το Κινέζο Πρέσβη θα τον δω στην αρχή του νέου χρόνου. Έχουμε κανονίσει να γευματίσουμε μαζί ένα μεσημέρι. Έχουμε και μία στενή προσωπική σχέση, από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Είχαμε μία στενή συνεργασία στη προσπάθεια να φέρουμε ξένες επενδύσεις και από εκεί και πέρα νομίζω ότι τον Ρώσο Πρέσβη θα τον συναντήσω το τέλος Ιανουαρίου.

Βεβαίως,εφόσον τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε και μία πλήρη εικόνα.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Σωστό. Μη σχεδιάζουμε χωρίς το ξενοδόχο. Τον λαό δηλαδή.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Γιατί εδώ έχουμε πολλές παραμέτρους.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Να είστε καλά.Σας ευχαριστούμε πολύ.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Να είστε καλά κύριε Υπουργέ. Σας ευχαριστούμε.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλή σας μέρα. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s