"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / Τουρκία

Η συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είχε και ελληνικό ενδιαφέρον


7897474715milligvenlikkurulumgk

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η χθεσινή συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, υπό την προεδρία του τούρκου Προέδρου Ρ.Ερντογάν, κρίνεται ως άκρως σημαντική και για την χώρα μας και την Κύπρο. Το συμβούλιο αυτό αποτελεί το ανώτατο πολιτικό όργανο της χώρας, στο οποίο λαμβάνονται όλες οι κρίσιμες αποφάσεις και η χάραξη της πορείας της Τουρκίας.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο επί τάπητος τέθηκαν οι εσωτερικές και εξωτερικές υποθέσεις, αναφέρει η τουρκική τηλεόραση TRT.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση της παράλληλης κρατικής δομής και των παράνομων ομάδων , πράγμα που σημαίνει στην περαιτέρω πολιτική δίωξη της αντιπολίτευσης και των συνεργαζομένων με τον Φ.Γκιουλέν .

Επίσης εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τον εξοπλισμό των Κούρδων Πεσμεργκά, που αποτελούν «πονοκέφαλο» για την Τουρκία και την διασύνδεση τους με τους εντός Τουρκίας Κούρδους , με την σφράγιση των συρο-τουρκικών συνόρων.

Ένα άλλο θέμα που βρέθηκε στο τραπέζι ήταν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Συζητήθηκαν περιεκτικά ο κίνδυνος και απειλή που συνιστούν για την ασφάλεια και την σταθερότητα της Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής το περιβάλλον διένεξης και συγκρούσεων, που εξακολουθεί να υφίσταται στη Συρία, η κατάσταση των μετριοπαθών αντικαθεστωτικών, η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει η Τουρκία στους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις.

Αξιολογήθηκε ο αγώνας κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚΙΛ στην Συρία και το Ιράκ, η θέση και η συμβολή της Τουρκίας στον αγώνα αυτό, η πολιτική διαδικασία στο Ιράκ και οι εξελίξεις που συμβαίνουν στις διμερείς σχέσεις.

Την συνεδρίαση απασχόλησαν και οι ανησυχητικές εξελίξεις, οι ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές ενέργειες κατά των μεταναστών και των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη.

Εδώ το τουρκικό συμβούλιο «βλέπει» τα πράγματα ανάποδα από τον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που αποδεικνύει ότι η χώρα αυτή προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερασπιστικής των απανταχού μουσουλμάνων.

Δηλαδή με λίγα λόγια φταίνε οι ευρωπαίοι για τις τυφλές επιθέσεις των ισλαμιστών στην Ευρώπη, και είναι από πάνω και ρατσιστές.

Επικίνδυνη οπτική της κατάστασης που εγκυμονεί και για την χώρα μας πολλά προβλήματα στην Θράκη.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον ιερών χώρων του Ισλάμ και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει.

Επίσης σύμφωνα με διάσπαρτες πληροφορίες του τουρκικού τύπου και άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, στο συμβούλιο αυτό σίγουρα χαράχτηκαν οι επόμενες τουρκικές κινήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Άλλωστε δεν υπήρχε περίπτωση η Τουρκία να μην τρέξει να εκμεταλλευτεί την παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, και το γεγονός ότι ο Κύπριος Πρόεδρος, είναι στην ουσία εκτός καθηκόντων μετά την σοβαρή εγχείρηση που έκανε.

Πεδίον λαμπρό δόξης για τους τούρκους που είναι απολύτως σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή, και να υλοποιήσουν το μάξιμουμ των στόχων τους.

Εφιστάται η προσοχή στην ελληνική πλευρά για το επόμενο διάστημα, θα υλοποιηθεί ότι είναι να υλοποιηθεί στην περιοχή του Αιγαίου, αλλά και στην Κύπρο.

Το Καστελόριζο αποτελεί τον υπαριθμ ένα στόχο των τούρκων από την δεκαετία του 1950, αλλά πιθανόν και να στοχεύσουν και σε άλλο μικρότερο νησί.!

pentapostagma.gr

Σχολιάστε