"Greek National Pride" blog / ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Πρωτοχρονιάτικο παραλήρημα Ερντογάν


ERDOGAPASAS«Η άνοδος της Τουρκίας δεν θα αποτραπεί από τους προδότες και τους ξένους υποστηρικτές τους και οι στόχοι μας θα έχουν εκπληρωθεί το 2023», βροντοφώναξε, ως συνήθως, ο εκλεγμένος «σουλτάνος» της Τουρκίας Ερντογάν, στο πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό.

«Οι προδότες ή οι εξωτερικοί μας εχθροί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως κτίζουμε μια νέα, μεγάλη Τουρκία η οποία θα είναι ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή και σε όλον τον κόσμο», είπε ο Ερντογάν, σε μια αποστροφή που θύμιζε έντονα λόγο του Χίτλερ.

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι προδότες, ούτε οι σκοτεινοί κύκλοι που τους στηρίζουν. Συνεχίζουμε να βαδίζουμε άφοβα και αποφασιστικά την ιστορική μας πορεία προς το μέλλον ως ισχυρό και με επιρροή έθνος. Ουδείς μπορεί πλέον να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση μέσω συνομωσιών ή πραξικοπημάτων», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε να είναι τρόφιμος σε ίδρυμα ανιάτων, αλλά, θέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ο Ερντογάν συνέχισε το μήνυμά του κατηγορώντας τον Γκιουλέν και υπεραμυνόμενος της «δημοκρατίας» στην Τουρκία, που, κατ’ αυτόν, λειτουργεί υποδειγματικά. Μίλησε επίσης για την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλη κίνηση αδελφοποίησης» στην Τουρκία.

Παρέλειψε, φυσικά, να πει ότι οι Κούρδοι δεν ενδιαφέρονται να γίνουν αδέρφια με τους Τούρκους και ζητούν αυτονομία, γεγονός που, εξορισμού, υπονομεύει την όλη διαδικασία.

Παράλληλα όμως είπε πως η Τουρκία δεν θα δεχτεί εκβιασμούς, σχολιάζοντας τις κουρδικές διαδηλώσεις του περασμένου Οκτωβρίου, λόγω Κομπάνι, που στοίχισαν τη ζωή σε 50 άτομα.

Περιέργως, δε, το μόνο που θυμήθηκε από την συριακή κρίση, που ο ίδιος δημιούργησε, ήταν ο «δολοφόνος» Άσαντ, που κακώς, κατά τον Ερντογάν, υπάρχει στον μάταιο αυτό κόσμο.

Για τις σχέσεις της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές, για την κατάπτυστη στάση της Τουρκίας κατά την πολιορκία του Κομπάνι, για την ενίσχυση που ακόμα παρέχει στο εξτερμιστικό Ισλάμ, φυσικά ο Τούρκος πρόεδρος, ο άμεμπτος και μεγαλόψυχος, δεν είπε λέξη. Τι θα μπορούσε άλλωστε να πει; πηγη

Σχολιάστε