"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΡΩΣΙΑ

«ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ»…Μόσχα: «Είμαστε εδώ για την Ελλάδα ότι κι αν χρειαστεί» – Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ


ROSOSLLHN«Η Ρωσία θα συνεχίζει να αναπτύσσει τις πλέον στενές σχέσεις με την Ελλάδα χωρίς να τις φέρνει σε αντιπαράθεση με άλλες χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο ΝΑΤΟμ Αλεξάντρ Γκρουσκό σε μια παρέμβαση με ιδιαίτερο νόημα την στιγμή που Γερμανία, κατά κύριολόγο, αλλά και οι ΗΠΑ ανησυχούν για τυχόν αλλαγή της γεωστρατηγικής κατεύθυνσης της χώρας λόγω της συγκρουσης Ελλάδας και Βερολίνου-Βρυξελλών για το χρέος, το Μνημόνιο και την τρόικα.

Σχολιάζοντας ειδικά τις προσδοκίες από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, για τις οποίες ρωτήθηκε, ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι «Μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας υπάρχουν βαθείς και θρησευτικοί ιστορικοί δεσμοί. Η Ελλάδα πάντοτε υποστήριζε θέσεις ορθής κατανόησης του ρόλου της Ρωσίας ως βασικότατου παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στη Μεγάλη Ευρώπη. Και τώρα που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα η Ρωσία θα της συμπαρασταθεί. Από την Ελλάδα εξαρτάται ο βαθμός της συμπαράστασης που θέλει να έχει. Εμείς είμαστε εδώ για ότι χρειαστεί»

Και συνέχισε λέγοντας: «Την ίδια στιγμή η Ελλάδα αποτελεί τμήμα του δυτικού κόσμου και η πολιτική της είναι ευνόητο ότι ακολουθεί αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται σε (υπερεθνικά) σχήματα, μεταξύ άλλων και με τη συμμετοχή της ίδιας», επεσήμανε ο Α.Γκρουσκό.

«Δεν αντιπαραθέτουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ και εκείνες με μεμονωμένες χώρες, έχοντας ως αφετηρία ότι όσο πιο στενές είναι οι σχέσεις με χωριστά μέλη της διεθνούς οργάνωσης και με τις ίδιες τις διεθνείς οργανώσεις, τόσο πιο πυκνό θα είναι και το σύστημα ασφαλείας και ο καμβάς της συνεργασίας», είπε ο κ. Γκρουσκό σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ο Ρώσος αντιπρόσωπος τόνισε ότι στη Συμμαχία υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις για το πώς να διαμορφωθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία».

«Υπάρχουν χώρες, οι οποίες έχουν ως σταθερή αφετηρία τους το γεγονός ότι είναι αδύνατη η οικοδόμηση αξιόπιστης ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία και πολύ περισσότερο εναντίον της. Αλλά υπάρχουν προφανώς και εκείνα τα κράτη, τα οποία θεωρούν ότι η αξία τους ως συμμάχων θα αυξάνεται από το ότι θα προβάλλουν τον εαυτό τους ως «κράτη της γραμμής του μετώπου», δήλωσε ο κ. Γκρουσκό.
«Αντιθέτως η ασφάλειά τους θα εξαρτάται περισσότερο από τα εργαλεία συνεταιρισμού, τα οποία όπως θεωρούμε, είμαστε σε θέση εύκολα να δημιουργήσουμε και τα οποία θα αντικαταστήσουν πλήρως τις εγγυήσεις ασφαλείας, οι οποίες είχαν διαμορφωθεί από τα χρόνια ακόμη του ψυχρού πολέμου», κατέληξε ο Α.Γκρουσκό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

One thought on “«ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ»…Μόσχα: «Είμαστε εδώ για την Ελλάδα ότι κι αν χρειαστεί» – Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

  1. ΝΑΙ….. Ο «ΝΤΑΛΚΑΣ» ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» (!)
    ΚΑΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΕΙ, ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !!!
    Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΥΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ….
    ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ!!!
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΦΡΑΠΕΔΙΑΣ, ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s